Gå til sidens hovedinnhold

Ekstragavante med uvaskede dresser

Artikkelen er over 10 år gammel

Oppdrag DEMO-vinner i april.

Ulykkelig kjærlighet ble lykken for Stereobrigade Extravaganza. De dresskleddde rockerne vant Oppdrag DEMO i april med «You’re Killing Me».

– Så kjekt da! utbryter vokalist Runar Gundersen i Stereobrigade Extravaganza. Som Oppdrag Demo-vinner for april får bandet musikkkutstyr for 10 000 kroner hos MusikMagazinet. Sangeren ser straks for seg hva de kan bruke premien til.

– Trommeutstyret vårt har vært litt skralt, og det går alltid litt strenger når vi spiller konsert, forteller han.

Energisk

Oppdrag Demo-juryen falt for bandets energiske rock. «Dette er originalt og overraskende. Stereobrigade Extravaganza mikser amerikansk og britisk rock på en energisk måte. Produksjonsideen er god og utførelsen er med noen få unntak veldig bra», synes produsent Geir Luedy, artisten Moi og BA-journalist Ørjan Nilsson.

Vinnerlåten «You’re Killing Me» handler om ulykkelig kjærlighet.

– Jeg prøver å ta utgangspunkt i ting jeg har opplevd selv, og ta det litt ekstremt for å få effekt. Nå har en viss person såret meg så mye at jeg har lyst til å såre tilbake, forklarer Runar Gundersen.

Uvasket dress

Bandet med base på Stord og i Bergen var også månedsvinner i 2009, og har varmet opp for Kvelertak. De skiller seg ut fra massen med sin stilblanding og svarte dresser og hvite slips. Kaizers har vært en inspirasjonskilde.

– Vi anbefaler folk å ta på seg en scenepersonlighet, forteller Gundersen.

Stereobrigade Extravaganza har faktisk hatt dressene sine i fem år.

Her kan du høre låten de vant med.

– De har aldri vært vasket. Det begynte som latskap, og nå kan vi ikke bryte det, mener vokalisten. Selv om trommeslagerens dress har saltavleiringer. Og selv om de har luktet.

– Nå har det bikket over, de lukter ikke lenger, smiler Gundersen.

Samme dag som bandet fikk vite at de ble månedsvinnere i Demo, slapp de en ny låt. «My Favorite Lies» er spilt inn i Gøteborg, og kan høres på hjemmesiden stereobrigade.com.