Fairy

Fairy.

Fairy. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Jentebandet Fairy har et sterkt ønske om å kunne leve av musikk.

DEL
  • DEMO

Bandets egen presentasjon:

JENTEBAND: «Med smittende spilleglede og energi gir Fairy, med Therese Tofting i spissen nytt liv til det noe skadelidende begrepet «jenteband». Dette er ikke et band som satser på tradisjonell tyggegummipop og vrikker seg i rosa skjørt.

Musikken står i sentrum, og innimellom kjente hits fra Led Zeppelin og Guns ´n´Roses serveres eget låtmateriale. En av disse låtene er “Black Beauty”, der melodien sitter fast i øregangen lenge etter at siste tone har dødd ut.

23 februar 2008:

En dampende gryte av hylende mennesker syder frydefullt foran scenen på Garage. De har oppdaget Fairy, som nylig har reist seg fra asken med nye bandmedlemmer og nytt lydbilde.

– TALENT: Fairy består av singer/songwriter Therese Tofting (27), leadgitarist Masha Vestrheim (23), bassist Trine P. Klokkerud (25) og trommis Hanne Østhagen (26).

Therese og Hanne har spilt sammen i flere år, blant annet i bandet Janes Dean som var finalister i Eggstock 2004. Therese spiller på flere strenger enn gitar og stemmebånd.

Gjennom oppveksten har hun spilt i korps, og det hender fortsatt at hun drar frem trompeten på scenen. Sunget har hun kun gjort i to år.

Therese og Hanne begynte å spille i AKKS i 2004. Hanne hadde aldri tatt i en trommestikke før, og Therese hadde lite erfaring og hadde for det meste klimpret på kassegitar på jenterommet. Men dømmer man etter publikumsresponsen, er det tydelig nok av talent hos jentene.

ROCK: Trine og Masha er de nyeste tilskuddene til bandet og sammen med trommis Hanne spiller de fletta av ethvert mannlig band som måtte finne på å påberope seg suverenitet i rockens verden.

Samspillet mellom Masha og Hanne merkes godt og fører til et trøkk som tilskuerne ikke kan unngå å la seg begeistre av. Trine la musikken på hylla for noen år siden, men ble igjen inspirert til å plukke opp bassgitaren for å bli bassist i Fairy.

Masha er en erfaren gitarist med 10 års spilletid bak seg.

«Mange har gått inn og ut av bandet. De forrige medlemmene så på musikken mest som en hobby, men etter at Masha og Trine kom med har vi alle de samme målene», sier Therese.

VIL NÅ LANGT: «Vi ønsker å nå langt. Jeg føler nå at vi har den beste besetningen. Vi har et høyt nivå. Musikken står i fokus. Vi har det gøy når vi spiller og er målrettet og engasjerte».

Therese beskriver musikken til Fairy: «Melodiøs rock. Fengende. Det er viktig at folk liker det vi gjør. Jeg skriver for publikum, ikke meg selv. Vi vil fremheve alle instrumentene og ikke minst de ulike talentene i bandet. At alle får gjøre det de er best på er viktig for kvaliteten på musikken og trivselen til medlemmene».

Svaret kommer raskt på spørsmålet om hvorfor nettopp Fairy skal vinne DEMO-konkurransen; «Fordi musikken er alt for oss. Vi har et sterkt ønske om å kunne leve av musikk. Vi er ivrige, og bruker mye tid på dette.»

Artikkeltags