Juni: The Thief gjorde det igjen

Bergensbandet The Thief ble månedsvinnere i 2008, nå har de stukket av med nok en utmerkelse. De får nå junipremien i BAs Oppdrag Demo.

Bergensbandet The Thief ble månedsvinnere i 2008, nå har de stukket av med nok en utmerkelse. De får nå junipremien i BAs Oppdrag Demo. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Ble månedsvinnere i Oppdrag Demo for andre gang. – Det er utrolig fett, nesten litt merkelig. Spesielt siden vi har vunnet før, sier Pål Eirik Veseth fra The Thief.

DEL

– Det er utrolig fett, nesten litt merkelig. Spesielt siden vi har vunnet før, sier Pål Eirik Veseth fra The Thief.

Bandet er junivinnere i BAs Oppdrag Demo, og kan prise seg selv 10 000 kroner rikere og videre med i kampen om plateinnspilling. Glad for premien er både Veseth og bandkollegaene.

PLATEINNSPILLING

– Det er alltid fint med 10 000 kroner. Vi likte spesielt godt at vi bare kunne gå på butikken og hente ting uten å ha med penger. Det ble mye pedaler, kabler, strenger og slikt av forrige premie, forteller Veseth.

Etter å ha innkassert denne månedspremien ønsker de å gå til innkjøp av blant annet forsterkere.

Kvartetten i The Thief jobber som mange andre konkurrenter med plateinnspilling allerede.

Planen er utgivelse til neste år. Siden sist mener juryen de har tatt seg opp et nivå. The Thief deltok nemlig også i 2008. De har også «en veldig tøff vokalist, gode låter og en del referanser til britisk rock» heter det i begrunnelsen.

– Det er ingen bevisste referanser til britisk rock, men vi forstår det. Vi høres alltid ut som det vi nettopp har hørt på, forteller Veset.

KVARTALSVINNERE

Årets pågang har ikke vært like voldsom som fjorårets suksess med BAs Oppdrag Demo. Fortsatt er imidlertid et godt antall bergensband med i kampen om plateinnspilling og all promoteringen som konkurransen tilbyr.

– Det er absolutt ingen risiko i å sende inn et bidrag. Man bør bruke de mulighetene man har. Merkevarebygging og omtale er veldig viktig for band som ønsker fremgang i karrieren, sier produsent Geir Luedy.

– Det går fint å sende inn bidrag selv om bandet har deltatt før. Alle bidrag vi får tilsendt blir lyttet på, lover juryen.

Blant alle årets bidrag savner jurymedlem Frøydis Moberg mer elektronika og metal. Moberg har lang fartstid som BRAK-leder og jobber nå for Yap Records.

– Det har kanskje vært et litt anstrengt forhold mellom musikkmiljøet og pressen de siste årene. Men det burde være nok av elektronika og metal i Bergen, mener Moberg.

Artikkeltags