Klare for nye oppdrag

NY «OPPDRAG DEMO»-DYST: Den nye «Oppdrag Demo» juryen er i år Ann Kristin Ødegård, Geir Luedy og Frøydis Moberg.

NY «OPPDRAG DEMO»-DYST: Den nye «Oppdrag Demo» juryen er i år Ann Kristin Ødegård, Geir Luedy og Frøydis Moberg. Foto:

– Vi har store forventninger om at vi skal finne nye talenter, selv om det har vært to runder med «Oppdrag DEMO» allerede.

DEL

BA i 5 uker for kun kr 5

Det sier årets jury, Ann Kristin Ødegård, Geir Luedy og Frøydis Moberg.

De er allerede i gang med lyttingen, om enn litt forsinket.

«Oppdrag Demo»-kåringen er i gang litt senere på året enn vanlig, men det kommer ikke til å gå ut over antallet månedsvinnere. Også i år blir det tolv av dem, som igjen får sjansen til å bli å bli «Oppdrag Demo»-bandet 2010.

Forskjellene er at tre ulike månedsvinnere vil bli kåret kvartalsvis. I april vil derfor BA presentere vinnerne for januar, februar og mars, mens i juli presenteres vinnerne for april, mai og juni. Og så videre.

FLERE SJANGRE: Jurymedlemmene er alle sammen ringrever i «Oppdrag DEMO»-sammenheng, selv om Ann Kirstin Ødegård har hatt en pause i mammapermisjon.

– Vi kommer nok til å få høre en del indieband og en del hiphop når vi for alvor går i gang med lyttingen, tror trioen.

Slik har det nemlig vært de to foregående årene. – Samtidig er det slett ikke alt føyer seg inn i hovedsjangerne, og vi har jo også tidligere blitt mest imponert av ting som er vanskelig å sjangerplassere.

– 2008-vinnerne, Forza, pleier jeg å omtale som balkansk sigøynerhiphop, men det viser jo ikke noe annet enn at de er vanskelige å plassere, sier plateprodusent Geir Luedy.

Les alt om Oppdrag Demo.

SPONSORER: - Blood Command som vant i fjor er heller ikke lett å sette i bås. Sint, hardcoreinspirert poppunk muligens, sier Frøydis Moberg.

Hun har tidligere representer Brak i juryen, men går snart over i ny jobb som co-manager for Datarock.

Fortsatt er det Sparebanken Vest og Musikk-Magazinet er sponsor for «Oppdrag DEMO».

NYE STEMMER: Juryen går forventningsfullt løs på lyttingen.

- Kanskje får vi se noen resultater av at musikkbingene er kommet opp, og folk har fått øvd mer. Jeg håper også på å få høre gode, nye stemmer, sier Ødegård.

- Jeg kunne godt tenkt meg at vi fikk høre mer fra metalmiljøet i «Oppdrag DEMO», sier Moberg.

At man også tidligere har sendt inn opptak til konkurransen, er på ingen måte diskvalifiserende.

- Det eneste som ikke er lov, er å sende inn den samme demoen flere ganger. Så lenge man har gjort nye opptak, og man har utviklet seg underveis, er det ikke noe i veien for å forsøke seg igjen, sier Luedy.

Han følger fortsatt opp 2008-vinnerne Forza tett.

- De har fire nye sanger ute på iTunes nå. Ellers er det livespillingen som er det viktigste for en eventuell CD senere.

Slik deltar du i konkurransen.

PREMIENE: Hver måned kåres det en vinner og alle månedsvinnere får for 10.000 kroner i musikkutstyr hos MusikMagazinet. I tillegg blir det til sist kåret en årsvinner, som får lov til å spille inn plate i musikkstudioet Your Favourite Music. Premien er sponset av Sparebanken Vest.

Artikkeltags