Klare for nye oppdrag

NY «OPPDRAG DEMO»-DYST: Den nye «Oppdrag Demo» juryen er i år Ann Kristin Ødegård, Geir Luedy og Frøydis Moberg.

NY «OPPDRAG DEMO»-DYST: Den nye «Oppdrag Demo» juryen er i år Ann Kristin Ødegård, Geir Luedy og Frøydis Moberg. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi har store forventninger om at vi skal finne nye talenter, selv om det har vært to runder med «Oppdrag DEMO» allerede.

DEL

Det sier årets jury, Ann Kristin Ødegård, Geir Luedy og Frøydis Moberg.

De er allerede i gang med lyttingen, om enn litt forsinket.

«Oppdrag Demo»-kåringen er i gang litt senere på året enn vanlig, men det kommer ikke til å gå ut over antallet månedsvinnere. Også i år blir det tolv av dem, som igjen får sjansen til å bli å bli «Oppdrag Demo»-bandet 2010.

Forskjellene er at tre ulike månedsvinnere vil bli kåret kvartalsvis. I april vil derfor BA presentere vinnerne for januar, februar og mars, mens i juli presenteres vinnerne for april, mai og juni. Og så videre.

FLERE SJANGRE: Jurymedlemmene er alle sammen ringrever i «Oppdrag DEMO»-sammenheng, selv om Ann Kirstin Ødegård har hatt en pause i mammapermisjon.

– Vi kommer nok til å få høre en del indieband og en del hiphop når vi for alvor går i gang med lyttingen, tror trioen.

Slik har det nemlig vært de to foregående årene. – Samtidig er det slett ikke alt føyer seg inn i hovedsjangerne, og vi har jo også tidligere blitt mest imponert av ting som er vanskelig å sjangerplassere.

– 2008-vinnerne, Forza, pleier jeg å omtale som balkansk sigøynerhiphop, men det viser jo ikke noe annet enn at de er vanskelige å plassere, sier plateprodusent Geir Luedy.

Les alt om Oppdrag Demo.

SPONSORER: - Blood Command som vant i fjor er heller ikke lett å sette i bås. Sint, hardcoreinspirert poppunk muligens, sier Frøydis Moberg.

Hun har tidligere representer Brak i juryen, men går snart over i ny jobb som co-manager for Datarock.

Fortsatt er det Sparebanken Vest og Musikk-Magazinet er sponsor for «Oppdrag DEMO».

NYE STEMMER: Juryen går forventningsfullt løs på lyttingen.

- Kanskje får vi se noen resultater av at musikkbingene er kommet opp, og folk har fått øvd mer. Jeg håper også på å få høre gode, nye stemmer, sier Ødegård.

- Jeg kunne godt tenkt meg at vi fikk høre mer fra metalmiljøet i «Oppdrag DEMO», sier Moberg.

At man også tidligere har sendt inn opptak til konkurransen, er på ingen måte diskvalifiserende.

- Det eneste som ikke er lov, er å sende inn den samme demoen flere ganger. Så lenge man har gjort nye opptak, og man har utviklet seg underveis, er det ikke noe i veien for å forsøke seg igjen, sier Luedy.

Han følger fortsatt opp 2008-vinnerne Forza tett.

- De har fire nye sanger ute på iTunes nå. Ellers er det livespillingen som er det viktigste for en eventuell CD senere.

Slik deltar du i konkurransen.

PREMIENE: Hver måned kåres det en vinner og alle månedsvinnere får for 10.000 kroner i musikkutstyr hos MusikMagazinet. I tillegg blir det til sist kåret en årsvinner, som får lov til å spille inn plate i musikkstudioet Your Favourite Music. Premien er sponset av Sparebanken Vest.

Artikkeltags