Gå til sidens hovedinnhold

Musikk for en bedre verden

Artikkelen er over 11 år gammel

- Har fått ut mye frustrasjon.

- Helt herlig, har jeg virkelig vunnet 10 000 kroner til å kjøpe utstyr for? Gyda Ulrike blir bokstavelig talt tatt på sengen når BA ringer for å overbringe den glade nyheten om at hun er demovinner for juli.

- Hvis mine tekster og min musikk kan gi andre inspirasjon til å stå på for en bedre verden, så har jeg oppnådd noe vesentlig, sier rapperen Dr. Gosu, aka Gyda Ulrike Løken Sirseth (17).

Hør musikken hennes her.

Med sin melodiøse pop-rap har hun virkelig fenget BAs lesere (og lyttere) som har stemt henne frem til vinner for juli måned i Oppdrag Demo. Selv hadde hun nesten glemt at hun hadde levert inn demoen sin tidligere i sommer.

Vil si noe

Med sine selvskrevne bunn-ærlige tekster om egne opplevelser i låtene «Now you know» og «Painkiller», har 17-åringen fra Olsvik stått frem som en reflekterende person med et budskap til verden.

- Jeg bruker min musikk til å uttrykke meg, fortelle om mine opplevelser og bringe frem et budskap om å gjøre verden til et bedre sted å bo, sier Gyda Ulrike.

Og hun selv har god grunn til å jobbe for dette. Med en meget turbulent oppvekst i et relativt kaotisk familieforhold, har hun tidlig lært seg å kjempe for en bedre tilværelse.

Hør musikken hennes her.

- Jeg har brukt skriving og musikk som terapi og inspirasjon for meg selv. Gjennom dette har jeg fått ut mye aggresjon og frustrasjon, forteller Gyda Ulrike, som er avholdsperson og medlem av Juvente, ungdomsorganisasjonen som jobber for rusfri livsstil.

Utdanning og språk

Utenom musikken er hennes store lidenskap basketball. Hun går på toppidrettslinjen på Olsvik videregående der hun trives i et fantastisk miljø. Utdanning, menneskeretter, politikk og språk står som viktige ting for henne, og i fremtiden tar hun sikte på å studere jus og internasjonal politikk.

- Alt dette er viktig for å kunne bidra til en bedre verden, sier hun.

Takker gitarist

Gjennom Juvente traff hun gitaristen Morten Færestrand, som fenget interesse for hennes musikalske kvaliteter.

- Han likte det jeg hadde å komme med, og det endte med at han produserte mine første innspillinger, som jeg sendte inn til Oppdrag Demo. Det var helt kjempe å komme i studio for første gang, selv om jeg var noe nervøs. Ja, jeg takker Morten for fantastiske «beats» og arrangementene han har laget til tekstene mine. Tilbakemeldingene har vært utrolig bra, og jeg har til og med hatt enkelte opptredener på skolearrangementer.

- Hva gjør du videre med musikken din?

- Jeg tar tiden til hjelp og fortsetter å skrive, og regner med å spille inn noe mer. I så fall vil jeg gjerne bruke Morten Færestrand igjen om han har tid til meg, sier Dr. Gosu, eller Gyda Ulrike om man vil.

Hør musikken hennes her.