Gå til sidens hovedinnhold

Den 92 år gamle legenden må avlyse

Vossa Jazz har prøvd og prøvd, men får ikke Sheila Jordan til Norge.

BA har den siste tiden skrevet flere saker om utfordringene rundt konserten til den 92 år gamle amerikaneren på Voss. Hun skulle etter planen spilt på dag to av Vossa Jazz.

Først var det karantenehotell som skapte trøbbel for festivalen. På tampen av august sa festivalsjef Trude Storheim til BA at de hadde fått en ny hindring.

  • Har du tips eller innspill til noe vi bør skrive om? Ta kontakt med oss på pulsen@ba.no!

For gammel

– Per nå er Sheila Jordan for gammel for å søke om innreise. Man må være født etter 1935 for å kunne søke, sa Storheim til BA da.

Jordan er født i 1928.

– Vi samarbeider med Victoria Nasjonal Jazzscene og de er i kontakt med Altinn som har opprettet sak og er i dialog med Sjøfartsdirektoratet, la Storheim 28. august..

Men nå er det altså klart at det ikke lar seg gjøre å få Sheila Jordan og makkeren Cameron Brown, som møttes tilbake i 1974, til Vossa Jazz. De to skulle også spilt i Oslo på sitt besøk i Norge.

– Ja, vi måtte det. Konserten hennes er utsatt til 2022. Vi jobber med en erstatter og vet mer i morgen, sier Storheim til BA mandag morgen.

To ganger før

Allerede i 1983 var Jordan på Voss for første gang og sang på det første Tingingsverket, som var Egil Kapstads minnekonsert over Bill Evans. Jordan sang «Epilog – Bill Evans in Memoriam».

I 2017 kom hun tilbake igjen. Nå er altså planen at Sheila Jordan kommer til Voss neste år.

Kommentarer til denne saken