Selv om vi har vunnet med knappere margin - ja til og med spilt uavgjort i år, ledet nesten hele kampen i Kristiansand og også ledet med to mål i en tredel av den, så var dette den kampen i år (etter «fjorårets» cupkamp mot KFUM i mars i hvert fall) der det over nitti minutter spillemessig har vært jevnest og hvor vi har slitt mest med å styre kampen. Start var så absolutt med på notene, hadde store målsjanser - og vi kan takke vår formsterke keeper Mathias Dyngeland for at vi ikke slapp inn mål mot sørlendingene. For første gang i år var vi ikke overlegne i spill og sjanser. Med litt uflaks kunne dette fort endt med poengdeling, uten at det egentlig hadde vært spesielt urettferdig.

Men årets Brann-lag har en mentalitet og en evne som vi ikke har vært for vante med de siste årene; vi vinner kampene vi lenge sliter med å avgjøre eller punktere, og mot Start viste vi også at vi klarer å bikke en jevn kamp i vår favør når motstanderen for en gangs skyld henger med på vårt nivå. Det kan være litt tilfeldigheter kanskje, men det er også fordi vi har matchvinnertyper. Det som skiller oss fra lag som de gule og svarte fra Kristiansand, som til tross for sin beskjedne tabellsituasjon har hatt et bra toppnivå denne sesongen.

Kampen vil bli husket for tre lekkerbiskener: Mathias Rasmussens vakre langskudd som ga 1-0, Niklas Castros vakre langskudd som ga 2-0 - og Niklas Jensens Wassberg tryllekunst av en ballbehandling som ga Kasper Skaanes en stor mulighet rett før slutt. Kampen i Kaptein Sabeltanns rike vil også bli husket for det gode oppmøtet av Brann-supportere. Oppunder 1000 på en torsdag - om det er aldri så mye sommerferie, er knallsterkt!

Rekord-Brann:

Nå har vi ikke bare forbedret vår egen nybakte klubbrekord i antall strake serieseire (i nasjonal serie i hvert fall) og økt denne til ni. Med seieren i Kristiansand satte vi også ny klubbrekord i antall strake obligatoriske kamper med seier (hvis vi ser bort fra tiden før 1948 da vi kun spilte kretsserie - ikke nasjonal serie), for nå har vi tolv strake seire i tellende kamper.

Videre:

* Syv strake borteseire i serien har ikke skjedd oss på 65 år.

* Ni strake borteseire i obligatoriske kamper er klubbrekord i den perioden vi har spilt nasjonal serie i Norge. Dvs. f.o.m. 1948.

* Unngår vi tap mot Stabæk søndag er det første gang på 40 år at vi spiller 17 strake obligatoriske kamper uten å tape.

* 35 poeng etter de 13 første seriekampene er ny klubbrekord og det meste noe lag har hatt i 1. divisjon etter det antall kamper på 18 år.

* 38 mål er det meste vi har hatt etter de 13 første seriekampene på 55 år.

* 30 plussmål etter de 13 første seriekampene er ny klubbrekord og det meste noe lag har hatt i denne divisjonen på minst 32 år.

* 21 poeng etter de syv første bortekampene i serien er ny klubbrekord og det meste noe lag har hatt i 1. divisjon på 15 år.

* 21 bortemål er det meste vi har hatt etter de syv første bortekampene i serien på 22 år og det meste noe lag har hatt på nest høyeste nivå på 14 år.

* 16 plussmål etter de syv første bortekampene i serien er ny klubbrekord og det meste noe lag har hatt etter syv bortekamper i denne divisjonen på minst 32 år.

Se for øvrig under "Statistikkbonanza" lenger nede.

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Fra forrige kamp var Aune Heggebø byttet ut til fordel for Bård Finne i startelleveren.

Start åpnet friskes, men vi tok ledelsen etter syv minutter da Mathias Rasmussen fikk en pasning fra Svenn Crone og dundret til fra skrått hold fra centimetere utenfor sekstenmeteren. Ballen suste inn i det lengste hjørnet. Nydelig scoring! For et skudd!

(Fortsetter under bildet)

Etter dette forsøkte Niklas Castro seg fra tilsvarende hold, men med langt fra samme resultat. Det gikk rett på keeper... Også David Wolfe skjøt fra utenfor feltet, men høyt over.

Etter knappe 17 minutter fikk Bård Finne en gratismulighet da hjemmelagets keeper Jasper Torkildsen bommet med en pasning ment for Bjarni Antonsson. Finne fikk ballen like utenfor feltet og skjøt fra vel fjorten meter, men avslutningen ble for løs og ble enkelt reddet av tidligere Brann-spiller Vito Wormgoor.

Like etter fikk hjemmelaget en stor mulighet da Jonatan Braut Brunes fikk heade fra syv meter, men Mathias Dyngeland fikk stoppet forsøket selv om han var langt ute og hadde blottlagt halve målet.

Og nå bølget det frem og tilbake, for bare halvminuttet etter det igjen kom Finne til skudd fra åtte meters skrått hold. Dessverre gikk det via en Start-spiller og noen meter utenfor til en corner.

Det var veldig sjanserikt i en periode rundt midten av omgangen og hjemmelaget kom også til noen halvsjanser og ikke minst en bra stor en da Brunes fikk skutt fra seks-syv meter og Dyngeland nok en gang fikk avverget. Men her ville også Brunes ha straffespark fordi han mente seg forulempet av Ruben Kristiansen.

Da nesten 25 minutter var spilt gjorde Rasmussen et forsøk på en ny drømmescoring da han dundret til fra 22-23 meter, men denne gangen gikk ballen via keeperens hanske og i tverrliggeren.

Ti minutter før pause headet Andreas Skovgaard like over fra fire-fem meter da Rasmussen slo et frispark inn fra venstre. Og på overtid i omgangen headet Brunes over fra fem meter i en frisparksituasjon foran motsatt mål. Det stod 1-0 til oss ved pause.

Start var veldig på i starten av andre omgang og allerede etter noen minutter måtte Dyngeland slå til med en ny kjemperedning da Peter Reinhardsen fikk avslutte fra syv-åtte meters skrått hold.

Etter 58 minutter skulle vi øke til 2-0. Det skjedde da Start slurvet og Børsting vant ballen i duell mot Emir Derviskadic midt på Starts banehalvdel. Han sendte videre, via Finne og til Castro som skjøt fra skrått hold fem meter utenfor feltet. Ballen gikk i en pen bue over keeper og inn i det lengste hjørnet. Nok et meget pent mål av Brann!

(Fortsetter under bildet)

Umiddelbart etter doblingen av ledelsen gjorde vi det massive byttet Eirik Horneland har gjort til vane. Ikke bare massivt i kvantitet, men også i kvalitet. Denne gangen nøyde han seg med trippelbytte: Ole Didrik Blomberg, Felix Horn Myhre og Aune Heggebø kom inn for Fredrik Børsting, Mathias Rasmussen og Bård Finne.

25 minutter før slutt måtte Dyngeland i aksjon for å redde et Cameron Cresswell-skudd fra 25 meter i en frisparksituasjon.

I det 74. minutt headet Blomberg utrolig nok utenfor fra to meter da en Castro-corner ble slått mot nærmeste stolpe.

Fem minutter senere skjøt Castro fra innsiden av sekstenmeterhjørnet og Start-keeper Jasper Torkildsen måtte bokse over. Det var også det siste norsk-chileneren gjorde på banen denne kvelden, for nå kom navnebror Wassberg inn for ham.

Seks minutter før slutt hadde Brunes en heading halvannen meter utenfor fra tre meters hold. Heldigvis fikk han ballen litt høyt på innlegget fra Henrik Robstad. Og et par minutter senere var Brunes der igjen med et skudd fra ti meters spiss vinkel. Den "så" vi på motsatt side i mål, men heldigvis gikk den like utenfor lengste stolpe.

I det 87. minutt kom vårt siste bytte: Fredrik Pallesen Knudsen inn for David Wolfe, og like etter kom en av kampens store øyeblikk: Wassbergs elleville piruett-finte-pasning der han i en 360 graders vending med den ene foten såledro ballen inn mot leggen på det andre beinet så hardt at den gikk videre med "normal pasningsfart" til Skaanes. Utrolig pent! Sistnevnte fikk fri bane til keeper og målet, men traff dessverre det første. Veldig synd, for med scoring hadde jo Wassbergs trolleri blitt tidenes målgivende!

I overtiden hadde Starts Kristoffer Tønnesen en heading utenfor fra syv meters hold. Sørlendingene kom til et par småfarligheter også etter dette, men kom aldri til flere skikkelige sjanser og dermed endte det med 2-0 til oss til tross for en uvanlig jevn kamp til oss i 2022 å være.

(Fortsetter under bildene)

--

Tabellsituasjonen:

Både Ranheim og Stabæk vant som forventet hjemme mot de to nederste lagene på tabellen. Dermed er det fortsatt åtte poeng ned til trønderne på andreplass og ni poeng ned til bæringene på den øverste plassen som ikke gir direkte opprykk. Sistnevnte møter vi på Stadion førstkommende søndag. Vinner vi den vil det være minimum elleve poeng ned fra oss til opprykkskvalik. Det skal i så fall uhyre godt gjøres å rote vekk. Taper vi, er det uansett seks poeng ned til Stabæk på tredjeplassen. Det er selvsagt ikke umulig at de kan ta igjen, men hvor sannsynlig er det at det skjer samtidig som at et annet lag også tar oss igjen? Ranheim vil jo f.eks. da ha minst fem poeng å ta igjen, og det med mye dårligere målforskjell.

Slik vinner vi divisjonen:

I dette budsjettet er det lagt opp til at vi tar akkurat nok poeng til å toppe tabellen ved sesongslutt.

nå ->
Brann 35 p
Ranheim 27 p
Stabæk 26 p
14.r. Stabæk h 1
Ulf b 3
Brann b 1
15.r Raufoss b 1
Sogndal h 3
KFUM h 3
16.r. Kongs. h 3
KFUM b 3
Sogndal b 3
17.r. Bryne b 3
Stjørd. h 3
Skeid h 3
18.r. Start h 1
Skeid b 3
Fredriks. b 3
19.r. Stabæk b 0
Mjønd. h 3
Brann h 3
20.r. Raufoss h 3
Fredriks. b 3
Stjørd. b 3
21.r. Sogndal b 0
Bryne h 3
Start h 3
22.r. Ranheim h 3
Brann b 0
Kongs. b 3
23.r. Åsane b 3
Grorud b 3
Bryne h 3
24.r. Grorud h 3
Åsane h 3
Raufoss h 3
25.r. Ulf b 3
Sogndal b 3
Grorud b 3
26.r. Stjørd. h 3
Ulf h 3
Åsane h 3
27.r. Mjønd. b 1
Kongs. h 3
KFUM b 1
28.r. Skeid h 3
Stabæk b 0
Ranheim h 3
29.r. Fredriks. b 3
Raufoss h 3
Ulf b 1
30.r. KFUM h 3
Start b 3
Mjønd. h 3
TOTALT:
72 p

72 p

71 p
Fra nå: 11-4-2

15-0-2

14-3-0

Hvis Brann vinner sine elleve seire med ett mål hver og taper sine to med to mål hver, får vi 37 plussmål til slutt. Hvis Ranheim vinner hver av sine 15 seire med to mål og taper sine to med ett hver, får de 36 plussmål. Da ender vi altså foran dem på målforskjell.

---

Slik setter Brann ny poengrekord i 1. divisjon:

nå ->
Brann 35 p
14.r. Stabæk h 1
15.r Raufoss b 3
16.r. Kongs. h 3
17.r. Bryne b 3
18.r. Start h 3
19.r. Stabæk b 1
20.r. Raufoss h 3
21.r. Sogndal b 1
22.r. Ranheim h 3
23.r. Åsane b 3
24.r. Grorud h 3
25.r. Ulf b 3
26.r. Stjørd. h 3
27.r. Mjønd. b 3
28.r. Skeid h 3
29.r. Fredriks. b 3
30.r. KFUM h 3
TOTALT:
80 p
Fra nå: 14-3-0

---

Supporterne:

Jeg har ikke fått noe nøyaktig antall fra Start ennå, men vi var antagelig rundt 900 Brann-supportere på Sør Arena. (Fædrelandsvennens Start-podcast skal visstnok ha oppgitt tallet til å være 955!) Ikke gale det på en torsdag, selv om det selvsagt hjalp på at det er juli måned og at mange derfor har ferie. I 2018 ledet vi Eliteserien med syv poeng og hadde seks strake serieseire i forkant da vi spilte der en lørdag i mai, og da var vi 781. Det var mest synging på kortside-delen av bortefeltet, og ikke like ivrig på langside-delen hvor det nok var mest familier. Uansett bra med synging og trøkk.

(Fortsetter under bildene)

--

Rim og regler:


Nesten tusen røde fans

tok turen helt til Kristiansand

en torsdag midt ferien

og støttet SK Brann

Og kanskje hjalp det på;

Mathias scoret ganske fort

Et langskudd i det lengste

Det var ganske vakkert gjort!

*

Men kampen, den var jevnere

enn noen før i år

Og Dyngeland ble redningen

med armer, bein og lår

I andre omgang økte vi

da Castro bøyde inn

et skudd fra mer enn tyve

Det var game and set and win

*

Sørlandet var været fint

og varmt og solen skinte

Mot slutten ble vi måpende

til Kniklas Jensens finte

Og timeglasset tømtes,

det ble seier nok en gang

seiersrekken våres

har blitt veldig fin og lang

*

For tolv på rad er klubbrekord

er vi i en stim

som fører oss mot opprykk

og en linje i et rim

Hvis opprykk ikke går,

så blir jeg veldig vrang og vred

For ryker dette nå,

så kan vi bare legge ned

--

STATISTIKKBONANZA:

Seire på rad:

* Brann har ni strake seire i serien. Det er en forbedring av klubbrekorden vi satte på mandag, hvis vi ikke regner kretsserie (før det nasjonale seriesystemet kom i 1948/49) som serie. Den gamle klubbrekorden på syv strake seire klarte vi både i 1956/57 (5 av kampene var på nivå to), 1967 (nivå to) og i 2018 (nivå 1). Da er ikke opprykkskvalik regnet som seriekamper. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Sogndal på Stadion 23. april.

* På bortebane var dette vår syvende strake borteseier i serien. Sist vi ikke vant borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt 5. desember. Forrige gang vi vant så mange strake bortekamper i serien var da vi vant åtte strake borteseire (fem av dem på nivå to) fra august 1956 til oktober 1957. Da er ikke opprykkskvalik i 1957 regnet som seriekamp.

* Brann har nå tolv strake seire i obligatoriske kamper. Det er ny klubbrekord. Den gamle var fra 1956-1957, hvis vi ikke regner kretsserie (før det nasjonale seriesystemet kom i 1948/49) som obligatoriske kamper. For i 1926-27 hadde vi nemlig tretten strake seire i kretsserie (ni) og cup (fire). Sist Brann ikke vant en obligatorisk kamp, var da vi spilte 1-1 mot Sogndal 23. april på Stadion.

* I obligatoriske kamper var dette vår niende strake borteseier. Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Dette er ny klubbrekord. (Her er ikke tatt med kretsseriekampene frem til det nasjonale seriesystemet startet).

Kamper uten tap:

* Brann har nå femten strake seriekamper uten tap (12-3-0). Da er ikke kvaliken mot Jerv regnet som seriekamp. Sist vi tapte i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi var ubeseiret i så mange strake seriekamper var fra november 2017 til juni 2018 da vi var det i femten (10-5-0).

Seier: Dette var vår niende strake bortekamp i serien uten tap (7-2-0). Siste bortetap kom 31. oktober da vi tapte 0-1 for Vålerengen. Forrige gang vi hadde så mange strake bortekamper i serien uten tap var fra april til juli 2018 da vi også hadde ni (6-3-0). Unngår vi tap mot Raufoss er det første gang siden perioden september 1981 til august 1982 (11 uten tap) at vi spiller minst ti seriekamper borte uten tap.

* Brann har seksten strake obligatoriske kamper uten tap (14-2-0). Sist vi tapte var da KFUM slo oss 1-0 i cupen i Oslo 12. mars. Forrige gang vi hadde så mange strake obligatoriske kamper uten tap var fra november 2017 til mai 2018 da vi hadde 16 (12-4-0). Unngår vi tap også mot Stabæk på søndag er det første gang siden perioden oktober 1981 til august 1982 (21 uten tap) at vi har så mye som 17 strake obligatoriske kamper uten tap.

* Dette var vår niende strake obligatoriske bortekamp uten tap (9-0-0). Sist vi ikke vant en tellende bortekamp var da KFUM slo oss 1-0 12. mars i cupen. Forrige gang vi hadde minst ni strake obligatoriske kamper uten tap var da vi hadde ti i april og mai 2018 (8-2-0)

Kamper med scoring:

* Brann har scoret i 15 strake seriekamper - kvaliken mot Jerv ikke inkludert. Sist vi ikke scoret i serien var da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var da vi scoret i 16 strake fra september 2018 til april 2019.

* Brann har scoret i 16 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen i Oslo 12. mars. Forrige gang Brann scoret i så mange strake obligatoriske kamper var fra juni til oktober i fjor da vi også gjorde det i seksten. Scorer vi også mot Stabæk på søndag er det første gang siden perioden september 2018 til mai 2019 at vi har 17 strake med scoring.

* Vi har nå scoret i ni bortekamper på rad i serien. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i ni strake bortekamper var da vi scoret i 14 strake fra september 2018 til september 2019. Også i obligatoriske kamper var dette vår niende strake bortekamp med scoring. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i ni obligatoriske bortekamper på rad var fra juli til oktober i fjor da vi også gjorde det i ni. Scorer vi også mot Raufoss er det første gang siden 2018-2019 at vi scorer i minst ti strake bortekamper. Den gang gjorde vi det i tretten.

Kamper med baklengs:

* Dette var femte gang de siste åtte seriekampene at vi holdt nullen. I de siste syv seriekampene har vi holdt nullen i annenhver seriekamp.

* Dette var andre bortekamp på rad vi holdt nullen. Sist vi slapp inn mål borte var i 6-1-seieren over Os 22. juni. I serien var sist gang 19. juni da vi slo Stjørdals-Blink 2-1.

* Dette var tredje gang på de siste fire obligatoriske kampene at vi holdt nullen. Unntaket var sist mot Bryne.

Sesongen så langt:

* Brann har 35 poeng. Det er ny klubbrekord etter de 13 første seriekampene noen sesong. Vi har aldri, uansett divisjon (og omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) hatt mer enn 31 tidligere. Det klarte vi i 2018 (nivå 1) og 1982 (nivå 2). Da vi var nede i 2015 hadde vi bare 20 poeng. 35 poeng er det meste noen i 1.divisjon har hatt etter tretten kamper siden Start hadde 36 i 2004. Matematisk ligger vi an til 80,8 poeng. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds 79 poeng i 2019.

* Brann har scoret 38 mål. Så mange mål etter de første 13 seriekampene noen sesong har vi bare hatt to ganger tidligere: I 1967 (nivå 2) og i gullsesongen 1961/62. Da vi var nede i 2015 hadde vi bare 18. Imidlertid hadde vi 45 mål etter 12 kamper (som var antallet det ble spilt den sesongen) i 1960/61, så det slår jo i praksis årets tall. 38 scoringer er faktisk to færre enn hva Ranheim(!) hadde etter tretten kamper i 1.divisjon i forfjor. Matematisk ligger vi an til 87,7 scoringer i årets serie. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper er Glimts 83 mål i 2017.

* Brann har sluppet inn åtte mål. Så få baklengs etter de første 13 seriekampene noen sesong har vi ikke hatt siden vi hadde fem i 2018. Da vi var nede i 2015 hadde vi hele 20!

* Brann har 30 plussmål. Det er klubbrekord med klar margin. Vi har aldri hatt så god målforskjell etter de 13 første seriekampene noen sesong. Den gamle rekorden var +23 i 1967. Imidlertid skal det sies at vi hadde +36 ved ferdigspilt sesong i 1960/61, men da var det bare tolv kamper. 30 plussmål etter 13 kamper har ingen hatt i sesongene f.o.m. 1991. (Runde-for-runde-tabeller før 1991 er ikke så lett å oppdrive). Det nærmeste er Ham-Kams +29 i nettopp 1991. Matematisk ligger vi an til 69,2 plussmål. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper er Aalesunds +51 i 2002.

* Brann har tatt 21 bortepoeng. Det er ny klubbrekord etter de syv første bortekampene i serien noen sesong. Vi har aldri, uansett divisjon (og omregnet til tre poeng for seier alle sesonger) hatt mer enn 17 tidligere. Det klarte vi på nivå to i 1982. Da vi var nede i 2015 hadde vi ni. 21 poeng borte er det meste noen i 1. divisjon har hatt etter syv bortekamper siden både Ham-Kam og Molde hadde det samme i 2007. Matematisk ligger vi naturligvis an til 45 bortepoeng i årets sesong. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Moldes 37 poeng i 2007 og Ham-Kams 37 poeng i 2003.

* Brann har scoret 21 bortemål. Det er det meste vi har hatt etter de syv første bortekampene i serien noen sesong, uansett divisjon, siden 2000 da vi hadde 22 i Eliteserien. Da vi var nede i 1. divisjon i 2015 hadde vi åtte. 21 bortemål er det meste noen i 1. divisjon har hatt etter syv bortekamper siden Odd hadde 22 i 2008. Matematisk ligger vi an til 45 bortemål i år. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams 38 mål i 2007 og Godsets 38 mål i 2006.

* Brann har sluppet inn fem bortemål. Det er det minste vi har hatt etter de syv første bortekampene i serien noen sesong siden vi hadde fire i 2018. Da vi var nede i 1. divisjon i 2015 hadde vi tolv.

* Brann har seksten plussmål på bortebane. Det er klubbrekord med soleklar margin etter de syv første bortekampene i serien noen sesong. Vi har aldri tidligere hatt bedre enn +9 og det var på nivå to i 1984. Imidlertid hadde vi +18 etter fem bortekamper (som var det antallet vi spilte den gangen) i 1949/50. 16 plussmål borte er det beste noen i 1.divisjon har hatt etter syv bortekamper i sesongene f.o.m. 1991. Det nærmeste noen har vært disse sesongene er Ham-Kams +14 i 2007 og Godsets +14 i 1995. Matematisk ligger vi an til 34,3 plussmål borte i år. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams +18 i 2021, Mjøndalens +18 i 2018 og Glimts +18 i 2017.

.

Brann innbyrdes mot Start i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

36

20

7

9

63

44

Kristiansand

37

10

10

17

40

53

Totalt

73

30

17

26

103

97

* Vi er uten tap i de syv siste seriekampene mot Start (5-2-0). Sist vi tapte for dem var da de slo oss 2-1 på Stadion i 2014. Samtidig var dette vår første seier mot dem siden 6. august 2018 da vi slo dem 4-1 på Stadion. I mellomtiden spilte vi to uavgjorte mot dem.

* Vi har seks strake bortekamper mot Start uten tap (3-3-0). Sist vi tapte for dem i Kristiansand var da de slo oss 3-1 i 2011.

* Vi har scoret i nitten strake seriekamper mot Start. Sist vi ikke scoret mot dem var da de slo oss 1-0 på Stadion i 2006.

* Vi har scoret i femten strake bortekamper mot Start. Sist vi ikke scoret mot dem i serien var da vi tapte 0-1 der i 1995.

* Vi hadde før torsdag sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot Start. Forrige gang vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 1-0 borte i 2018.

* Vi har holdt nullen i to av de tre siste bortekampene i serien mot Start.


Hendelsene:

02:01 - Start: Eirik Schulze slår akkurat for høyt til å nå Oskar Fallenius på femmeteren.

05:27 - Brann: Sivert Heltne Nilsen sender fram til Bård Finne som er feilvendt i feltet. Han får snudd seg rundt, men Bjarni Antonsson får kriget fra ham ballen.

07:06 - 0-1 - SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Svenn Crone gir fra høyre sidelinje til Rasmussen som får ballen utenfor hjørnet av feltet. Han skyter fra skrått hold centimetere utenfor sekstenmeteren og sender ballen i det lengste hjørnet en halvmeter under krysset!

08:40 - Brann: Niklas Castro skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Rett på keeper Jasper Torkildsen.

13:31 - Start: Andreas Skovgaard får i femmeteren headet vekk et frispark som slås inn fra utenfor sekstenmeterhjørnet.

16:26 - Brann: David Wolfe står i returrommet etter en corner og skyter på volley fra tyve meter. Det går fire meter over.

16:45 - Brann: Hjemmelagets keeper med en stygg feilpasning ment for Antonsson, men som havner hos Finne like utenfor feltet. Finne skyter fra fjorten meters noe skrått hold, men skuddet blir en løs makrryper som relativt enkelt stoppes en meter fra mål av Vito Wormgoor.

18:05 - Start: Peter Reinhardsen slår inn fra deres høyreside til Jonatan Braut Brunes på bakerste som header fra syv meter. Mathias Dyngeland får stoppet hodestøtet selv om han har blottlagt halve målet ved å være langt ute.

18:31 - Brann: Finne kommer til skudd fra åtte meters skrått hold, men det går via en gulkledd og noen meter utenfor lengste stolpe.

19:08 - Brann: Wolfe skyter fra 21-22 meter, men en meter over.

19:35 - Start: Brunes kommer til skudd fra like utenfor sekstenmeteren, men Ruben Kristiansen blokkerer.

20:36 - Start: Reinhardsen skyter fra tolv meters ganske skrått hold, men det går noen meter utenfor nærmeste stolpe.

21:25 - Start: Schulze slår inn fra deres høyreside og Brunes kommer seg til avslutning fra seks-syv meter, men Dyngeland får stoppet også det forsøket. Brunes ville for øvrig ha straffe fordi han mente han ble felt av Ruben.

24:37 - Brann: Rasmussen skyter fra 22-23 meter. Via keepers hanske og i tverrligger!

33:20 - Start: Reinhardsen med et småfarlig innlegg fra deres høyreside, men Dyngeland tar det før noen i gult når frem.

34:31 - Brann: Rasmussen slår et frispark fra utenfor venstresiden av sekstenmeteren. Skovgaard header en halvmeter over fra fire-fem meter.

38:56 -> bytte Start: Mathias Grundetjern inn for Oskar Fallenius

45:00 + 1:35 - Start: Brunes header over fra fem meter når det slås et frispark inn i feltet.

45:00 + 2:03: Pause med 1-0-ledelse til Brann etter 4-3 til Start i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Start: Cameron Cresswell inn for Eirik Schulze

47:12 - Start: Cresswell med frispark fra 22 meter. Det stanses av muren og går til corner.

47:37 - Start: Reinhardsen får skyte fra syv-åtte meters skrått hold, men Dyngeland slår til med en kjemperedning.

47:59 - Start: Dyngeland får slått en corner til ny corner.

48:50 - gult kort, Brann: Mathias Rasmussen for røff behandling av Kristoffer Tønnesen.

58:20 0-2, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Børsting vinner ballen i duell mot Emir Derviskadic vel 30 meter fra Starts mål. Ballen går til Finne som toucher den videre til Castro som skyter på direkten fra skrått hold, kanskje fem meter utenfor feltet. Ballen går i en bue over Starts keeper og inn i det lengste hjørnet.

59:41 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting

59:50 -> bytte Brann: Felix Horn Myhre inn for Mathias Rasmussen

59:51 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Bård Finne

60:39 - Brann: Heggebø spiller igjennom Castro, men sistnevnte er offside.

64:43 - Start: Tønnesen gir kort til Cresswell på et frispark, og skuddet fra 25 meters noe skrått hold er slik at Dyngeland må slenge seg for å redde.

65:41 -> bytte Start: Sander Sjøkvist inn for Peter Reinhardsen

65:48 -> bytte Start: Kristoffer Valsvik inn for Emir Derviskadic

73:13 - Brann: Castro slår en corner fra venstre mot nærmeste stolpe hvor Blomberg utrolig nok header utenfor fra to meter.

74:27 - Start: Tønnesen slår et innlegg fra deres venstreside såvidt over Cresswell som er på syv meters hold.

76:55 -> bytte Start: Henrik Robstad inn for Vito Wormgoor

79:21 - Brann: Blomberg med et litt for høyt og langt innlegg som Heggebø må ut på siden av sekstenmeteren for å hente. Han gir til Castro som klinker til fra nesten siden av sekstenmeteren, vel tolv meter fra dødlinjen. Keeper Torkildsen bokser over til corner.

79:52 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Niklas Castro

80:25 - Brann: Wolfe får ballen nok en gang i returrommet etter en corner og skyter fra 19 meter. Det skifter retning og går inn til keeper.

83:57 - Start: Robstad legger inn på direkten fra noen meter utenfor femmeterhjørnet. Brunes header halvannen meter utenfor fra tre meter.

85:51 - Start: Brunes kommer til avslutning fra ti meters spiss vinkel. Den går like utenfor lengste stolpe.

86:34 -> bytte Brann: Fredrik Pallesen Knudsen inn for David Wolfe

87:02 - Brann: Wassberg med en helt vanvittig fintepasning videre til Skaanes som med fri bane til keeper og målet fra åtte meters skrått hold skyter rett på keeper.

90:00 + 0:40 - Start: Tønnesen header tre meter utenfor fra syv meter på en corner.

90:00 + 3:29 - Start: Antonsson kommer til heading fra fjorten meter når det slås langt frem. Det går fem meter utenfor.

90:00 + 4:11: Kampen er over. Vi vinner 2-0 til tross for 9-6 til Start i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Start – Brann 0-2 (0-1)

1. divisjon menn. Sør Arena. 6238 tilskuere. Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad. Gult kort: Mathias Rasmussen, Brann.

Mål: 0-1 Mathias Rasmussen (07:06), 0-2 Niklas Castro (58:20).

Start (3-4-3): Jasper Torkildsen – Luc Mares, Vito Wormgoor (Henrik Robstad fra 77.), Kristoffer Tønnessen – Peter Reinhardsen (Sander Sjøkvist fra 66.), Emir Derviskadic (Kristoffer Valsvik fra 66.), Bjarni Antonsson, Basilio Ndong – Eirik Schulze (Cameron Cresswell fra 46.), Jonatan Braut Brunes, Oskar Fallenius (Mathias Grundetjern fra 39.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard, David Wolfe (Fredrik Pallesen Knudsen fra 87.) – Mathias Rasmussen (Felix Horn Myhre fra 60.), Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes – Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 60.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 60.), Niklas Castro (Niklas Jensen Wassberg fra 80.).

--

Kampstatistikk:

Avslutninger: 12-11 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 7-5 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger på mål: 9-6 til Start (mine tall). 1. omg.: 4-3 til Start. 2. omg.: 5-3 til Start.

-

--

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

R ved tallet indikerer rødt kort.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*


194

10


1
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59


1041

13

13

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79


921

13

11

5
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1170

13

13

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1170

13

13


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59


413

12

5

4
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*


1015

13

12

3

1Hjort.

5*

5*14*


1*
25

4


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*


400

10

5

1
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1170

13

13


1Moberg

5*

23*

37*

74139

4

1

2
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*


364

11

3

Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1164

13

13

4

1Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59


970

12

12

8

1

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90


339

8

3

2
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1170

13

13

1
Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*


423

10

5

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86


759

9

8

--

Mediene om kampen:

BA

BA/NTB Live

BT

VG

TV2

Brann.no

Starts hjemmeside