Etter en god kamp i serieåpningen, i tillegg til to lovende treningskamper i forkant av den, var det tilbake til det velkjente Brann hjemme mot bananskallet Åsane. Det Brann som sliter med å bryte ned motstanderne og som ikke klarer å utnytte det sjansemessige overtaket. Det Brann som slipper inn mål mot alle. Det Brann som ikke klarer å slå en lokal rival i seriekamp på Stadion. Det var tredje gang på rad nå.

Kampen mot Åsane var meget svak for Branns del i første omgang. Da spilte vi jevnt med lillebror, som faktisk var frekke nok til å dominere kampen i en periode rundt midten av omgangen. Men i andre omgang var Brann etter hvert klart bedre enn Åsane og burde latt alle tre poengene forbli sør for Bergen sentrum.

Flere spillere presterte langt svakere enn i seriestarten mot Ranheim. Eksempelvis de tre danskene, som alle gjorde seg positivt bemerket i Trondheim, var av de største skuffelsene mot den oransje klubben fra bakenfor kjøpesentrene.

Som jeg skrev etter 4-0 i Trondheim forrige helg; Brann var ikke friskmeldt fra sine langvarige problemer med å ta seg gjennom forsvarsmurer fordi om vi scoret to spillemål borte mot Ranheim og noen mål i et par treningskamper. Mot Åsane kom beviset. Det var som å se Brann i fjor. Dessverre kommer det til å bli mange slike frustrerende kamper i år.

Nå registrerer jeg at det fra "ekspert-hold" hevdes at det er naturgresset på Stadion som har skylden. At alt hadde gått så mye raskere og lettere hvis vi nå bare hadde kunnet spille på kunstgress. Det skal jeg ikke mene så mye om rent fotballfaglig, annet enn at jeg vil opplyse om at Brann ikke vant noen av de 17 tellende kampene på kunstgress mot lag fra de to øverste divisjonene, mellom seieren i Molde i august 2020 og forrige ukes seier mot Ranheim. Og det uansett om vi dominerte banespillet eller ikke.

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Eirik Hornland satset på samme startellever som i 4-0-seieren over Ranheim. De tre danskene, Vegard Leikvoll Moberg, Mathias Dyngeland og etter hvert også Niklas Castro fikk alle sin hjemmedebut for Brann.

Brann startet kampen friskest og den første avslutningen kom på et skudd fra skrått hold utenfor feltet etter syv minutter, men Åsane-keeper Idar Nordby Lysgård fikk bokset over.

Vår første avslutning i feltet kom etter drøye ti minutter da Aune Heggebø alene fikk gå opp på syv-åtte meters hold da Svenn Crone la inn, men noe feilvendt fikk han ikke skikkelig treff og ballen ble enkel for Lysgård.

Etter tretten minutter kom Åsane til en farlighet da både Crone og Fredrik Pallesen Knudsen mislyktes i sine forsøk på å klarere og Ryan Doghman fikk satt en fot frem og avsluttet fra skrått hold utenfor femmeteren. Heldigvis var Mathias Dyngeland klar og avverget til corner ved stolpen.

Fire minutter senere fikk Mathias Rasmussen til et ok direkteskudd fra fjorten meter, men det gikk dessverre rett på keeper.

Rundt halvveis i første omgang var det noen minutter der Åsane tok over og kom seg til flere småfarligheter på kort tid. Dette så virkelig ikke bra ut...

Men etter syv-åtte svake minutter tok vi tilbake litt av initiativet igjen og Crone skjøt blant annet over fra skrått hold rett utenfor feltet.

Åsane hadde imidlertid ikke gitt seg og etter 31 minutter ble det kaotisk i feltet etter et frispark Kristoffer Larsen slo inn, men Pallesen fikk til slutt headet vekk.

Videre kom Rasmussen til et skudd fra utenfor feltet etter 36 minutter, men også denne gang nesten rett på keeper.

Lagene gikk til pause med 0-0 etter en svak omgang av Brann, der Åsane faktisk dominerte i en periode rundt midten av den. Alt i alt ganske rettferdig med uavgjort til pause.

I andre omgang tok Brann initiativet med en gang og tre minutter etter hvilen var vi nære på 1-0 da Nilsen headet fra syv meter på en corner fra Finne, men Åsane-keeper Lysgård bokset vekk på streken.

Likevel var det skandaløst nok lillebror Åsane som skulle ta ledelsen. Det skjedde da vi aldri fikk stoppet laget fra Bergens nordre landsbyer i å ha ballen rundt sekstenmeteren og Didrik Fredriksen fikk stå helt alene og skyte fra nitten meter. Ballen gikk utagbart for Dyngeland inn ved den venstre stolpen.

Dermed 1-0 til Åsane. Snakk om pinligheter! En liten "breddefotballklubb" som i et derby mot Brann tydeligvis kun har støtte fra de nærmeste pårørende. Likevel ledet de mot oss. Tenk om vi tapte dette her da! Skulle lokalklubb-komplekset i serien på Stadion aldri ta slutt? Var Åsane vårt nye Fyllingen?

Dette var for øvrig 11. gang på rad at vi slapp inn mål på Stadion mot lokal motstand i serien. Sist vi klarte å holde nullen bak i en sånn kamp på hjemmebane var mot Årstad i 1965...

Heldigvis skulle ikke den verste ydmykelsen vare for lenge. For kun to minutter etter målet fikk vi frispark rett utenfor siden av sekstenmeteren. Brann og publikum ville ha straffe for Erlend Hellevik Larsens hands, men dommer Svein Tore Sinnes mente det var utenfor. Noe han ut fra reprisene så ut til å ha rett i.

(Fortsetter under bildet)

Og det frisparket slo Bård Finne, såvidt via den gylne sveisen til Sivert fire meter fra mål og inn i det lengste hjørnet! 1-1! Yesss! Godt å få den utligningen en gang! Uutholdelig å ligge under mot en bergensrival.

Den for anledningen hvitkledde oransje klubben fikk dermed ha ledelsen i bare 186 sekunder. Nå måtte vi utnytte momentum, og kjøre på for seiersmålet de siste 37 minuttene! Skal ikke tape poeng hjemme mot Åsane i år igjen!

Vi tok helt over nå og to minutter før timen fikk vi frispark fra skrått hold rett utenfor feltet. Finne tok dette, og via en hvitkledd gikk det like utenfor.

Med under halvtimen igjen kom Niklas Castro inn for Børsting. Og fem minutter etter det igjen kom Vegard Leikvoll Moberg inn for Heggebø.

Da tyve minutter gjenstod kom nevnte Moberg til skudd fra elleve meter, men han måtte først snu seg rundt og avslutningen hans ble blokkert.

Brann fortsatte å presse. Åsane virket ikke å ha mye å komme med lenger. Elleve minutter før slutt avsluttet Pallesen fra åtte-ni meter etter en corner, men igjen ble det blokkert. Vi bet oss fast og ti sekunder senere skjøt Felix Horn Myhre via en Åsane-spiller og like utenfor fra nitten meter. Og på den påfølgende corneren headet Pallesen over fra åtte meter. Nå hang Åsane i tauene!

Somlingen til Håkon Lorentzen da han ble byttet ut ti minutter før slutt, var megetsigende for hvilket lag som var storfornøyd med uavgjort. I samme slengen kom Branns to siste bytter for kvelden; Niklas Jensen Wassberg og Ole Didrik Blomberg kom nemlig inn for Myhre og Finne. De byttene gikk mye fortere.

Med hele den fremste treeren fra start byttet ut, hadde vi nå ti minutter igjen til å få det avgjørende målet.

Nå fulgte en periode der vi slet med å skape noe skikkelig trykk på Åsane. Ikke før helt i sluttminuttene da det etter hvert ble kanonade: Blomberg skjøt fra femten meter med mindre enn ett minutt igjen, men det ble blokkert av en liggende keeper. På overtid fikk både Moberg, Ruben Kristiansen og Castro sine muligheter, men alt ble blokkert eller avverget.

Tre og et halvt minutt på overtid, etter noen Åsane-småfarligheter på corner, fikk vi muligheten på kontring. Men Castro valgte å sentre til Åsanes Didrik Fredriksen i stedet for å skyte da han fikk ballen fra Wassberg. Det var et dumt valg.

Noe mer enn skadesomling fra Åsane og mislykkede innlegg fra Brann skjedde ikke de siste to overtidsminuttene og kampen endte dermed 1-1 til tross for at Brann var klart best etter pause. Skuffende, men noe sjokk var det likevel ikke. Det var jo det klassiske bananskallet for Brann, dette.

PS! Vi har fremdeles ikke vunnet to hjemmekamper på rad i serien siden 2018...

(Fortsetter under bildet)

Supporterkulturen er på fremmarsj!

Siden Brann kom tilbake til sitt vante jeg med sjansesløseri, skuffende uavgjort og store problemer med lokale klubber, får vi glede oss over at vi er i ferd med å vokse til gammel storhet på supporterfronten. Opp gjennom historien er det jo nettopp Branns publikum og lidenskapen rundt Brann som først og fremst har gitt klubben dens ry som storklubb i Norge. Ikke det velfylte pokalskapet. Da er det som skjer rundt klubben for tiden gledelig.

11666 tilskuere er meget sterkt i OBOS og faktisk det åttende høyeste noe lag har hatt i den divisjonen de 16 årene (f.o.m. 2006) nifs.no har tilskuertall for. Og fire av de syv kampene med bedre besøk, var også Brann sine.

Folk fra andre steder vil gjerne påpeke at det tross alt var et "derby". Men det helt store byrivaloppgjøret er det jo strengt tatt ikke. Det er vel få Brann-supportere som får vann i munnen av å møte Åsane. For de fleste røde er vel Åsane som motstander like lite spennende som Grorud, Raufoss og skiver uten pålegg. Når bortelaget da også kun stiller i overkant av 100 i sin seksjon, bidrar jo ikke det noe særlig verken til tilskuertallet eller koket rundt kampen heller. Så jeg tror vi hadde stilt bortimot like mange i denne hjemmeåpningen nesten uansett motstander på dette nivået. Man må også huske på at det var fem grader, sur nordavind og bygevær. Og ikke minst påskeutfart. Så tilskuertallet skal man nok si seg fornøyd med.

Det kan man si om stemningen også. Brann har virkelig fått et løft på supporterfronten i det siste. Det var et bra trøkk og mye sang på Store Stå. Og legg merke til at det er langt flere enn det velfylte ståfeltet (784 solgte) som står under kampene og bidrar til stemningen og koket. For nå står minst tre av fire sittefelt på øvre Frydenbø, samt en del på sittefeltene rett nedenfor Store Stå, oppreist under hele kampen. Og mange av dem bidrar også til stemningen. Nesten hele Frydenbø-tribunen har blitt "supportertribune"!

Det ryktes også at partoutkortsalget på Store Stå har gått markant opp foran denne sesongen, og mot Åsane var det også fullere enn på de fleste kamper i fjor. Ta i tillegg med at vi stilte godt over 500 i Trondheim forrige helg og at vi kanskje var bortimot 1000 i supportertoget fra Solheimsviken til Stadion i det sure og kalde været før lørdagens kamp, og man ser ytterligere tegn på at supportermiljøet er på klar fremmarsj i Bergen.

Før kampen var det som sagt opptog til kampen. Det startet vel med bare noen hundre som hadde vært på arrangementet innerst i Puddefjorden som skulle være en blanding av kick-off og hyllest til nylig avdøde Ove Thue som har laget et stort antall Brann-sanger. Mange sluttet seg til opptoget etter hvert og i Ibsens gate var vi sikkert blitt bortimot tusen i toget. God stemning, allsang og pyro. Dette skal visst bli en fast tradisjon til hjemmestarten hver sesong.

Også tifoen var stilig, men dessverre ble tegningen av Ove Thue litt rufsete på håret av vinden.

(Fortsetter under bildene)

-

Rim og regler:


Ranheim, det var nydelig,

men Åsane er verre

Lokalderby er alltid tøft

der har vi en slags sperre

Der blir det sjelden seier

når vi en og annen gang

får sånt besøk i serien

om byens førsterang

*

Og selvsagt ble det vanskelig,

før pause var det slapt

I andre ble det bedre,

men den gleden stoppet kjapt

For kort tid etter pause

da kom smellen, rett og slett

Og de som luktet baklengsmål

mot Åsane fikk rett

*

Å herregud så pinlig,

tenk å tape dette her!

Da blir vi gjort til latter

både her og både der!

Å tape mot vår lillebror

går søren ikke an

Men heldigvis så kom det snart

en utligning for Brann!

*

For Sivert Heltne Nilsen

stusset frisparket fra Finne

til 1-1 nedi hjørnet

Skal vi snu det her og vinne?

Vi skapte mest

og helt til slutt en liten kanonade

Men målet det kom aldri

Håp om tre poeng sa "ha det!"

*

For U ble resultatet,

vi har fortsatt et problem;

å bryte ned de lag som vil

ha ett poeng med hem

Det vi finne ut av

det blir mye sånt i år

Vi bli mer presis

og sette sjansene vi får!

*

-

Kuriosa:

* Vi har nå fire seriekamper på rad uten tap (2-2-0). Sist vi tapte en seriekamp var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi spilte minst fire seriekamper på rad uten å tape var i september og oktober i fjor da vi hadde seks (2-4-0).

* Brann har kun én seier på de siste seks hjemmekampene i serien (1-3-2). Den kom mot Sarpsborg i fjorårets siste serierunde da vi vant 2-1.

* Brann har fremdeles ikke vunnet to hjemmekamper på rad i serien siden vi slo Godset 3-1 og Odd 1-0 i de to siste hjemmekampene i 2018.

* Dette var vår fjerde strake seriekamp med scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november.

* På Stadion har Brann scoret i to strake seriekamper. Sist vi ikke scoret hjemme i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november.

* Brann har nå sluppet inn mål i 23 av de 24 siste seriekampene. Eneste unntaket var 4-0-seieren over Ranheim forrige helg.

* Brann har nå sluppet inn mål i 13 strake seriekamper på Stadion. Sist vi holdt nullen hjemme i serien var da vi slo Godset 3-0 i mai. Forrige gang vi slapp inn mål i 13 strake seriekamper på Stadion var fra juni 2020 til mai 2021 da vi slapp inn mål i 16 strake. Vi har dermed sluppet inn mål i 29 av de 30 siste seriekampene på Stadion.

-

Brann innbyrdes mot Åsane i serien:

I serien har Brann 1-2-0 og 6-5 i målforskjell på tre kamper mot Åsane. Hjemme har vi 0-2-0 og 3-3 på to kamper mot dem i serien.

I obligatoriske kamper har Brann 6-2-0 og 17-6 i målforskjell på åtte forsøk mot Åsane. Hjemme har vi 2-2-0 og 9-3 i målforskjell på fire kamper mot Åsane.

-

Brann mot bergensk motstand i serien fra seriesystemet startet i 1948/49:

Motst.

S-U-T

Målf.

Poengsnitt

Periode

Hardy

4-0-0

15-3

3,00

1949-1957

Nymark

2-0-0

13-0

3,00

1956-1957

Fjellkam.

2-0-0

13-2

3,00

1953-1954

Trane

2-0-0

9-0

3,00

1960-1961

Årstad

9-4-1

26-7

2,21

1949-1965

Baune

4-0-2

15-5

2,00

1953-1966

Djerv

2-2-0

12-7

2,00

1949-1954

Varegg

8-3-3

45-20

1,93

1949-1984

Åsane

1-2-0

6-5

1,67

2015-2022

Fyllingen

2-2-2

11-8

1,33

1990-1993

Nordnes

1-2-1

8-3

1,25

1956-1960

TOTALT

37-15-9

173-60

2,07

1949-2022

Totalt har vi altså 37 seire, 15 uavgjorte og 9 tap på 61 seriekamper mot bergenske lag.

Da har jeg ikke tatt med kampene mot Fana i 1960/61 fordi dette var før Fana var en del av Bergen. Tar vi med dem blir det 39-15-9 og 182-63 i målforskjell.

Brann har to seriekamper på rad mot bergenslag uten seier (0-2-0), men vi går også fem seriekamper på rad mot bergenslag uten tap (3-2-0). Siste seier mot et bergenslag i serien kom 7. juni 2015 da vi slo Åsane borte. Siste tap kom 29. september 1991 da vi tapte 0-2 for Fyllingen på Stadion. Vi har scoret i de fem siste seriekampene mot bergenslag. Sist vi ikke klarte det var da vi tapte 0-2 for Fyllingen på Stadion 29. september 1991.Vi har sluppet inn mål i seks strake seriekamper mot bergenslag. Sist vi holdt nullen mot et sånt var da vi spilte 0-0 mot Fyllingen på Krohnsminde 23. juni 1991.

På Stadion har Brann to strake seriekamper mot bergenslag uten seier (0-2-0). Siste serieseier mot et bergenslag på Stadion skjedde 4. juli 1993 da vi vant 3-2. Siste tap kom gangen før det ,der vi tapte 0-2 for Fyllingen 29. september 1991. Vi har scoret i de tre siste hjemmekampene mot bergenslag i serien. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-2 for Fyllingen i 1991. Vi har sluppet inn mål i de åtte siste seriekampene mot bergenslag på Stadion. Sist vi holdt nullen var da vi spilte 0-0 mot Årstad 2. september 1965.

Brann mot lag fra Bergen og Hordaland i serien:

Hvis vi regner all seriemotstand Brann har hatt fra Bergen og Hordaland har vi spilt 79 kamper med utfallet 51-17-11 og 234-80 i målforskjell. Da er altså kamper mot Os, Voss, Fana (før de ble en del av Bergen) og Nest tatt med i tillegg til de mot lag fra Bergen.

Brann har tre seriekamper på rad mot lag fra Hordaland uten seier (0-2-1). Siste seier kom 7. juni 2015 da vi slo Åsane 3-2 borte. Siste tap var kampen før helgens mot Åsane; vi tapte nemlig 1-2 for Nest borte 25. oktober 2015. Vi har scoret i de syv siste seriekampene mot hordalandslag i serien. Sist vi ikke klarte det var da vi tapte 0-2 for Fyllingen på Stadion 29. september 1991. Vi har dessuten fått baklengsmål i åtte strake seriekamper mot lag fra Hordaland. Sist vi holdt nullen var da vi spilte 0-0 mot Fyllingen på Krohnsminde 23. juni.

På Stadion har Brann tre uavgjorte på rad i serien mot lag fra Hordaland. Forrige seier kom 4. juli 1993 da vi slo Fyllingen 3-2. Forrige tap kom gangen før mot samme lag 29. september 1991 da de slo oss 2-0. Vi har dermed fire strake hjemmekamper mot lag fra Hordaland uten tap. Vi har scoret i de fire siste seriekampene på Stadion mot lag fra Hordaland. Sist vi ikke gjorde det var 29. september 1991 da vi tapte 0-2 for Fyllingen. Vi har 11 strake med baklengs mot lag fra Bergen og Hordaland i serien på Stadion. Sist vi holdt nullen var da vi spilte 0-0 mot Årstad i 1965.


-

Hendelsene:

00:09 - Brann: Vi får corner med en gang.

01:23 - Brann: Svenn Crone, Mathias Rasmussen og Bård Finne kombinerer fint på høyresiden før sistnevnte legger for høyt inn.

04:52 - Åsane: Erlend Hellevik Larsen får upresset legge inn fra deres høyreside og på ti meter vinner Håkon Lorentzen på hodet mot Fredrik Pallesen Knudsen og header, men det avvinkes for offside.

05:33 - Brann: Rasmussen legger inn fra høyre, men det går over Frederik Børsting inne i feltet. Dansken går imidlertid over ende når han får en liten dytt av Hellevik Larsen i feltet, men antagelig ikke nok til at det hadde vært grunn til å blåse straffe. Noe dommer Svein Tore Sinnes heller ikke gjorde.

07:08 - Brann: Sivert Heltne Nilsen gir tilbake til Rasmussen som skyter fra skrått hold tre meter utenfor feltet. Keeper Idar Nordby Lysgård må bokse over.

08:36 - Brann: Ruben Kristiansen slår et innlegg fra nesten ved dødlinjen og som forandrer retning i Kristoffer Stephensen. Det treffer faktisk stolpen!

09:35 - Åsane: Bortelaget småfarlig frempå når det slås langt, men vi får heldigvis ryddet opp.

10:32 - Brann: Crone legger inn fra høyre og finner Aune Heggebø som alene får heade fra syv-åtte meter. Dessverre får ikke den noe feilvendte bergenser skikkelig treff og ballen spretter inn til Lysgård.

12:59 - Åsane: Livsfarlig når Crone mislykkes med å klarere, mister ballen til Ryan Doghman ikke langt utenfor feltet, Pallesen løper ham tilsynelatende opp ti meter fra mål, men Doghman får en fot på ballen likevel. Den går rett i Dyngeland som må slå til corner.

16:36 - Brann: Finne slår et frispark fra venstre inn mot bakerste. Nilsen header inn fra femmeterhjørnet, men Erling Myklebust header vekk. Sivert header inn igjen, men nå header Oliver Juul Jensen vekk.

16:53 - Brann: Sivert vinner ballen ved sidelinjen og gir til Finne som legger inn til Rasmussen som skyter på direkten fra fjorten meter. Rett på keeper.

19:55 - Åsane: Kristoffer Larsen med et skudd fra ganske skrått hold rett utenfor feltet, men det stanses inne i feltet.

Åsane etablerte seg på Branns halvdel et par minutter på denne tiden. Og de skulle nå ta over kampen for en periode:

22:14 - Åsane: Stephensen kommer seg til et skummelt innlegg fra deres høyreside som går rett over Myklebust og lander ved Doghman som er helt alene på 13-14 meters hold, men heldigvis ikke får kontroll på ballen og må snu seg og utenfor sekstenmeteren for å hente den.

23:15 - gult kort, Brann: Frederik Børsting for en felling av Håkon Lorentzen ute ved sidelinjen på midtbanen.

25:43 - Åsane: Crone header på et Åsane-innlegg rett til Doghman som skyter fra fjorten meter, men rett inn en mølje av folk og vi får heldigvis klarert før Myklebust får ballen.

26:42 - Åsane: Andreas Skovgaard mister ballen syv meter inne på Åsanes halvdel og de hvitkledde kontrer ved Myklebust. Han legger høyt inn mot Lorentzen, men Dyngeland er høyest og plukker ned innlegget.

28:49 - Brann: Vi tar tilbake presset igjen. Heggebø legger igjen til Crone som skyter fra skrått hold rett utenfor feltet. Det går halvannen meter over.

30:48 - Åsane: Livsfarlig på en frisparksituasjon der Kristoffer Larsen slår inn og det blir kaotisk på bakerste. Til slutt får Pallesen headet vekk to meter fra mål.

34:19 - Åsane: Doughman forsøker på et eller annet når han skyter på volley fra helt ute på siden av sekstenmeteren. Jeg lar det telle som skuddforsøk da det gikk nærmere mål enn noen medspillere. Ballen gikk uansett langt utenfor nærmeste stolpe.

36:28 - Brann: Rasmussen får ballen i returrommet etter en klarering fra Austevoll og skyter fra atten meter. Nesten rett på keeper.

39:42 - Brann: Finne forsøker å slå frem til Heggebø, men det blir for langt.

45:00 + 0:22 - Brann: Finne forsøker å skyte fra skrått hold på sekstenmeteren, men det blokkeres umiddelbart av Juul Jensen.

45:00 + 2:00: Pause. 0-0 etter 3-3 i angrep med avslutningsforsøk i feltet.

- 2. omgang: -

47:57 - Brann: Finne med corner fra høyre og på syv meter vinner Nilsen på hodet og stanger til. Åsanes keeper slår til med en god redning på strek. Myklebust får klarert returen fra ham.

49:44 - 0-1, SCORING ÅSANE; DIDRIK FREDRIKSEN: Etter at Åsane har hatt ballen en stund utenfor sekstenmeteren uten å komme til avslutning, gir til slutt Stephensen ballen til Fredriksen som skyter fra 19 meter. Ballen går inn ved venstre stolpe uten at Dyngeland er i nærheten av å nå frem.

51:50 - Brann: Publikum og Brann vil ha straffe når det handses av Hellevik Larsen i duell mot Børsting på randen av sekstenmeteren. Men dommeren trekker det utenfor feltet.

52:50 - 1-1, SCORING BRANN; SIVERT HELTNE NILSEN: Finne slår frisparket fra rett utenfor venstresiden av feltet. Nilsen er såvidt borti med sveisen fire meter fra mål og ballen går inn i det lengste hjørnet!

54:50: Crone er hedig som ikke får kort når han klipper ned Doghman.

58:23 - Brann: Finne med frispark fra skrått hold rett utenfor feltet, men det går via en Åsane-spiller og like utenfor.

60:53 -> bytte Åsane: Mats Thornes inn for Kristoffer Larsen.

61:21 - Åsane: Crone med forferdelig klarering rett til Lorentzen som får ballen midt i Branns felt, men som heldigvis sleiver når han forsøker å skyte fra elleve meter. Ballen triller seks meter utenfor.

62:19 -> bytte Brann: Niklas Castro inn for Frederik Børsting.

67:49 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

70:38 - Brann: Finne legger flatt inn fra høyresiden av feltet, Moberg får ballen ved straffemerket og snur seg rundt før kan skyter, men det blokkeres.

71:52 - Brann: Finne skyter fra 22-23 meter, men det går via Juul Jensen og langt utenfor til corner.

76:45 - gult kort, Åsane: Ryan Doghman for en ufin takling på Sivert.

78:46 - Brann: I en cornersitausjon får til slutt Pallesen avsluttet fra åtte-ni meter i møljen, men det stanses i femmeteren. Ti sekunder senere får Myhre ballen i returrommet og skyter fra 19 meter. Det går via en Åsane-spiller og like utenfor!

79:17 - Brann: Den påfølgende corneren fra Finne header Pallesen to meter over fra åtte meter.

80:11 -> bytte Åsane: Senai Hagos inn for Håkon Lorentzen.

80:20 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Felix Horn Myhre

80:20 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Bård Finne.

88:48 -> bytte Åsane: Martin Ueland inn for Ryan Doghman.

89:20 - Brann: Rasmussen slår høyt inn i feltet, Lysgård kommer ut for å bokse vekk og ballen havner hos Blomberg som skyter fra femten meter. Det blokkeres av en liggende keeper.

90:00 + 0:25 - Brann: Castro legger inn til Moberg som header fra syv meter men ikke får skikkelig treff. Ballen går i Juul Jensen og går videre til Crone som gir på tvers i stedet for å skyte fra åtte meter. Blomberg får ballen og gir etter hvert videre til Ruben Kristiansen som skyter fra fjorten meter, men det blokkeres tre meter fra mållinjen. Vi får ballen tilbake og Castro skyter fra 24 meter, men det blokkeres før ballen når frem til feltet.

90:00 + 2:55 - Åsane: Bortelaget kommer til noen farligheter etter hjørnespark, men vi får klarert.

90:00 + 3:40 - Brann: Vi kontrer og er litt heldige som får ballen med oss hele veien. Til slutt gir Wassberg ut til Castro som i stedet for å skyte fra tolv meters skrått hold, slår på tvers inn i feltet hvor det ikke er noen røde. Åsane får klarert ved Didrik Fredriksen.

90:00 + 4:35 - gult kort, Åsane: Sindre Austevoll. Han fikk det for et mislykket taklingsforsøk på Wassberg i det nylig avsluttede angrepet.

90:00 + 5:36 - Brann: Lysgård bokser vekk et innlegg fra Castro.

90:00 + 5:40: Kampen er over. Det ender 1-1 etter 10-4 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann–Åsane 1–1 (0–0)

Mål: 0–1: Didrik Fredriksen (49:44), 1–1: Sivert Heltne Nilsen (52:50)

OBOS-ligaen, 2. runde. Tilskuere: 11.666. Dommer: Svein Tore Sinnes. Flekkefjord FK. Gult kort: Frederik Børsting, Brann. Ryan Doghman og Sindre Austevoll, Åsane

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre (Niklas Jensen Wassberg fra 81.) – Bård Finne (Ole Didrik Blomberg fra 81.), Aune Heggebø (Vegard Leikvoll Moberg fra 68.), Frederik Børsting (Niklas Castro fra 63.).

Åsane (5-3-2): Idar Lysgård - Erlend Larsen, Bjarte Haugsdal, Sindre Austevoll, Oliver Juul Jensen, Ryan Doghman (Martin Ueland fra 89.) - Kristoffer Larsen (Mats Thornes fra 61.), Kristoffer Stephensen, Didrik Fredriksen - Håkon Lorentzen (Senai Hagos fra 81.), Erling Myklebust

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 11-2 til Brann (VG og NTB)

Avslutninger på mål: 2-2 (VG og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 10-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-3. 2. omg.: 7-1 til Brann.

-

Linker:

BA

BA-børsen

NTB Live

BT

BT-kommentar

VG

VG Live

TV2

NRK

brann.no