Gå til sidens hovedinnhold

Den knøttlille klubben Marikollen viser muskler

Artikkelen er over 2 år gammel

Marikollen Fotballklubb har kun ett eneste satsingslag. Det leker seg til gjengjeld med motstanderne i Norway Cup.

Marikollen-kamp har nemlig vært ensbetydende med målfest innledningsvis i verdens største fotballturnering. Én etter én er motstanderne feid av banen. 10-0 mot Falkeid i første kamp ble til 13-0 mot Vålerenga i kamp nummer to. I den tredje ble Brøttum slått 6-0.

SJEKK DETTE: Se over 800 kamper fra Norway Cup på BA.no!

Bak 14-åringenes sterke resultater ligger uvanlig mange treningstimer til alderstrinnet å være. Fem ganger i uken samler trener Morten Karlsen sine spillere. Han sier klubben skal være en mellomting mellom de tradisjonelle breddeklubbene og Brann.

Tre år siden starten

– Vi har sett mangelen på et slikt miljø, sier Karlsen til BA, men understreker at Marikollen ikke har «gått etter» spillere fra andre klubber.


– Det er spillerne som har kommet til oss fordi de vil oppleve noe annet enn de har gjort andre steder, sier han.

Marikollen-miljøet oppsto for tre år siden. Den gang hadde man ni spillere. Siden har antallet økt jevnt og trutt. I dag er de 15. Brorparten av spillerne er fra bergensområdet, men ikke alle. Petter Andreas Gårdsvoll bor på Voss.

Saken fortsetter under bildet

– Han kommer til oss for å trene fire ganger i uken, smiler trener Karlsen, som også gleder seg over at det ikke har vært frafall i troppen.

– Vi har holdt på alle spillerne, og nå begynner de å bli godt kjent. Vi begynner å få bygget opp et godt miljø, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Del av miljøet er også flere bergenske fotballprofiler. Visekaptein Matteus Blindheim-Liebsch er barnebarnet til den tidligere Brann-profilen Endre Blindheim.

– Vi har mange fotballfolk i systemet, fastslår trener Karlsen, som selv også har lang fartstid som trener.

Kaptein på talentleir

Den korte fremtiden til Marikollen-satsingen handler om Norway Cup. Samtidig jobbes det også med veien videre på litt lengre sikt.

– Vi er spente på fremtiden, i og med at vi har kun dette laget, vedgår trener Karlsen, og røper at man jobber med å se på hvilke muligheter som finnes.

Saken fortsetter under bildet

Én av dem kan ifølge ham være et samarbeid med et fotballakademi på Østlandet.

Karlsen peker på Stabæk som en mulighet, og at en eventuell hospiteringsordning der kunne gi spillerne verdifull «input».

At Marikollen-miljøet har spillere med stort talent, er det liten tvil om.

Kaptein Tobias Sagstad reiser i slutten av august til danske Esbjerg for å delta på en nordisk talentsamling. To av spillerne som er med der vil igjen få sjansen til å vise seg frem for den portugisiske storklubben Sporting Lisboa.

Saken fortsetter under bildet

13-åringen har også vist sine kvaliteter i Norway Cup-innledningen. Det samme har lagkameratene.

– Hvis vi spiller så bra som vi har gjort så langt, kan vi gå hele veien til finalen, sier kaptein Sagstad forhåpningsfullt til BA.

Når sluttspillet innledes onsdag skjerpes samtidig motstanden.

Les også

Emil har målshow i Norway Cup