Gå til sidens hovedinnhold

DNS måtte avlyse suksessforestillingen

Artikkelen er over 5 år gammel

Onsdagens forestilling av «Sånne som oss» i Teaterkjelleren ble ikke noe av.

Det har stormet rundt Den Nationale Scene den siste uken. Torsdag i forrige uke sa kommunikasjonssjef Finn Bjørn Tønder opp sin stilling i protest. I tillegg sendte han et langt dokument til styret ved DNS hvor han æreskjelte direktøren ved teatret, Bente Hartvedt Ringstad. Dagen etter ble det kjent at det er nedsatt en granskningskomité. Granskningen skal være ferdig til neste styremøte på huset, 21. oktober.

Les mer: «Starten på et nytt DNS-opprør?»

Nærmer seg siste forestiling

Onsdag kveld var det ingen kommunikasjonssjefer som sa opp eller gikk i strupen på direktører i skriftlig form. Sykdom førte til at det ikke ble noe det Frode Grytten-skrevne stykket «Sånne som oss» i Teaterkjelleren.

– Det ble avlyst i kveld fordi en av skuespillerne er syk. Vi håper at vedkommende er frisk nok til å spille i morgen, opplyser Finn Bjørn Tønder til BA onsdag kveld.

Stykket spilles siste gang 17. oktober og det er lite billetter igjen til de gjenværende forestillingene.

– De som kom i dag vil få tilbud om å få pengene igjen eller eventuelt få billetter til en annen dag.

– Vil det bli aktuelt å sette opp en ny forestilling?

– Det vet vi ikke nå. Det må vi i så fall drøfte.

Vil skrive mer for teater

Stykket hadde premiere 10. mai i fjor. BAs teateranmelder Ann Kristin Ødegård skrev følgende i sin anmeldelse av stykket: ««Sånne som oss» er en knalldebut i teatret for årets Festspilldikter Frode Grytten. Han tar oss med til Loddefjord, til et tragikomisk familiedrama fra samtiden der løgnene og alt det usagte truer med å splitte en familie. Det er så godt sett, så levende spilt, at du blir berørt».

Frode Grytten sa i et intervju med BA noen dager før premieren at «Sånne som oss» har gitt han lysten på å skrive mer for teater.

– Det har vært utrolig kjekt og det er nesten sånn at jeg angrer på at jeg ikke har debutert før nå, i en alder av 53. Det er tungt å skrive en novelle. Tungt å skrive roman. Men dette har gitt meg større glede enn jeg hadde trodd på forhånd.

Ragnhild Gudbrandsen, Wenche Kvamme, Bjørn Willberg Andersen, Yngve Seterås, Jonatan Filip og Malin Soli er skuespillerne i stykket. I tillegg står artisten Thea Hjelmeland på scenen. Hun har tolket og omgjort John Olav Nilsen & Gjengens låter.

Kommentarer til denne saken