Nå er det ikke en eneste billett igjen til dette stykket

Suksess: Jonatan Filip og Ragnhild Gudbrandsen i en intens scene av «Sånne som oss». foto: Thor Brødreskift

Suksess: Jonatan Filip og Ragnhild Gudbrandsen i en intens scene av «Sånne som oss». foto: Thor Brødreskift

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag ble «Sånne som oss» avlyst på grunn av sykdom. Nå er det ikke en eneste billett igjen til de resterende forestillingene.

DEL

Onsdag denne uken måtte altså publikum som skulle se «Sånne som oss» gå hjem uten å ha fått oppleve det Frode Grytten-skrevne stykket som har siste spilledato 17. oktober.

Rammet av sykdom

En av skuespillerne hadde blitt syk og forestillingen måtte avlyses. Ifølge kommunikasjonsdirektør Finn Bjørn Tønder, mannen som sa opp sin stilling i protest i forrige uke, fikk flere i publikum byttet sine billetter til andre dager.

– Mye løste seg ved at de som kom fikk byttet billettene sine til noen av de gjenværende forestillingene. Noen byttet og så heller «Forbrent» onsdag kveld. Nå er det ikke en eneste billett igjen til «Sånne som oss», opplyser han.

I går kveld var «Sånne som oss»-gjengen tilbake på scenen. Stykket som hadde premiere 10. mai i fjor ble hyllet av kritikerne og DNS valgte å sette opp igjen stykket denne høsten. Bare i høst er det blitt solgt 7443 billetter til «Sånne som oss» i Teaterkjelleren.

Totalt har det, med fjoråret, blitt solgt 14 463 billetter. Et høyt tall i en sal som tar 250 mennesker per forestilling.

– Skuespilleren som var syk er ikke frisk igjen, men frisk nok til å gjennomføre forestillingene, fortsetter Tønder.

Et videre liv?

– Jeg vet helt ærlig talt ikke hva jeg tjener på stykket, sier Frode Grytten på telefon.

– Men dette har uansett, i min verden, vært godt betalt. Å selge bøker er ikke godt betalt. Du kan jobbe med en bok i tre år og tjene 80–90.000 kroner om den har et helt vanlig salg. Så det har absolutt vært en god ting å skrive for teater. Men først og fremst har det vært gledelig og overraskende å se at folk vil se det.

Grytten har ikke vært involvert mer på runde to av «Sånne som oss» enn at han var på nypremieren. Den kommende uken skal han imidlertid se stykket to ganger.

– På onsdag kommer en klasse fra en folkehøyskole som skal se det og snakke med meg om stykket på forhånd. I tillegg skal jeg på siste forestilling på fredag.

Grytten har flere ganger sagt i intervjuer at «Sånne som oss» har gitt ham lysten på å skrive mer for teater.

– Det har vært utrolig kjekt og det er nesten sånn at jeg angrer på at jeg ikke har debutert før nå, i en alder av 53. Det er tungt å skrive en novelle. Tungt å skrive roman. Men dette har gitt meg større glede enn jeg hadde trodd på forhånd, sa han til BA tidligere i sommer.

Både medvirkende musiker, Thea Hjelmeland og skuespiller, Ragnhild Gudbrandsen har den siste tiden i intervjuer med BA sagt at de håper stykket vil få et videre liv på andre scener rundt om i landet. Foreløpig er det ingen som har tatt kontakt, forteller Grytten.

– Nei, det er det ikke, så det er ingen konkrete planer.

Artikkeltags