Det ble en nydelig start på seriesesongen! Og så viktig det var å få nettopp det! Nå kan vi gå inn i fortsettelsen med selvtillit. Dog forhåpentligvis med det i bakhodet at neste kamp starter på 0-0 og at Åsane på Stadion på ingen måte blir noen lett oppgave fordi om vi maltrakterte Ranheim resultatmessig søndag og de nevnte oransjetrøyene fikk bank av Start på mandag. Vi sliter tross alt med å slå lokal seriemotstand på Stadion de sjeldne gangene de dukker opp. I 2015 ble det uavgjort 2-2 hjemme mot både Åsane og Nest...

Resultatet i Trondheim var strålende! Det var for en sjelden gangs skyld virkelig gøy å være på seriekamp utenbys med Brann.

Men midt oppi euforien skal det likevel i nøkternhetens navn nevnes at vi faktisk var ganske effektive og fikk hjelp med en gigantisk keepertabbe og en ganske tullete hands som ga straffe. Vi scoret jo egentlig "bare" to skikkelige mål mot det som antagelig ikke blir et lag å regne med i toppen.

Den lille innvendingen der handler overhodet ikke om at jeg er kresen på resultater eller tror at vi skal maltraktere all motstand i 1. divisjon. Bare at vi ikke helt ennå kan friskmelde oss fra vår "sliter mot etablert forsvar"-syke som har vart i flere år. Én tellende kamp med to spillemål er ikke nok til at jeg føler meg helt trygg på at vi kan utskrives fra sykehuset uten videre oppfølging allerede nå.

For selv om det var en fin opplevelse og Brann har fått mye skryt i etterkant av storeseieren i Trondheim, så var vi nok ikke fullt så suverene sjansemessig i denne kampen som resultatet kanskje kunne tyde på.

Jo da vi var best, ingen tvil om det! Vi kom gang på gang til innlegg (spesielt på venstresiden) og halvsjanser i tillegg til målene. Og da ledelsen etter hvert ble så komfortabel som den ble, så hadde vi jo god kontroll. Seieren var aldri truet i andre omgang.

Men vi skapte ikke et vell av store sjanser heller, og det kunne fort blitt spennende hvis det ikke var for det utrolige selvmålet og at vi var heldige med at hjemmelaget også forærte oss et straffespark. Det er ikke sikkert det hadde vært like lekent den siste halvtimen hvis det fortsatt bare stod 1-0 til oss.

Så kan man selvsagt også spørre seg, også det i nøkternhetens navn, om hvor godt dette Ranheim-laget egentlig er. For selv om divisjonen forventes å bli jevn, så er det likevel noen lag som nevnes langt hyppigere som de forventede topplagene enn andre. Og Ranheim er ikke av dem. Var det kanskje en nedrykkskandidat vi slo? Jeg tror det vil bli langt tøffere mot lag som Start, Stabæk, Fredrikstad og Mjøndalen.

Men for all del; 4-0 borte er selvsagt sterkt uansett - selv for en stor klubb som Brann i OBOS-ligaen! Brann er tross alt et lag som har slitt og slitt i årevis og som senest for tre uker siden så helt forferdelige ut.

Nå ser vi endelig ut til å funnet formen for første gang på veldig lenge, i siste liten før seriestart - hvis vi da tillater oss å også ta de siste treningskampene med i beregningsgrunnlaget. Vi er så definitivt på rett vei, og det er jeg selvsagt veldig fornøyd med. Vi har tydeligvis noe på gang!

Så store seire på bortebane er på ingen måte dagligdags for oss. Vi må nemlig helt tilbake til 2012 for å finne sist vi vant på bortebane med så mange mål mot en motstander fra en av de to øverste nivåene i tellende kamp. Den gang slo vi Stabæk med samme sifre som vi slo Ranheim med på søndag. Riktignok var ikke helgens 4-0-seier mot et eliteserielag og de fleste kamper siden 2012 har jo vært mot nettopp elitemotstand. Men selv mot 1. divisjonslag i NM, sliter vi som regel også. Og da vi selv spilte i 1.divisjon for syv år siden, vant vi ikke en eneste bortekamp med mer enn ett mål. Så dette var sjelden kost!

Sjelden kost var det også det som skjedde bakover. Nå holdt vi nemlig nullen for første gang i obligatorisk kamp mot et lag fra de to øverste divisjonene siden 13. juni!

Et positivt tegn er at forrige lag som slo Ranheim med så mange mål i seriekamp i Trondheim, var Ham-Kam i fjor. De vant 4-0 og rykket som kjent opp. Litt mer betenkelig er det at også Sogndal slo dem 4-0 i trønderhovedstaden i fjor. De rykket overhodet ikke opp, men ble bare nummer seks...

PS! Dette var vår første seier i en tellende kamp på kunstgress mot et lag fra de to øverste divisjonene siden vi slo Molde 2-1 i august 2020. I mellomtiden fikk vi 17 slike uten seier (0-8-9).

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Vi stilte til start med et noe annet lag enn vi gjorde i cupen mot KFUM for tre uker siden: Ruben Kristiansen var kommet inn for David Wolfe på venstrebacken, på midten var Felix Horn Myhre kommet inn for Niklas Jensen Wassberg, og i angrepsrekken var Frederik Børsting kommet inn for Kasper Skaanes.

Børsting fikk sin første tellende kamp for Brann fra start. Mathias Dyngeland, Svenn Crone og Andreas Skovgaard fikk sine første seriekamper for rødtrøyene da kampen ble sparket i gang på Extra Arena.

Allerede før fire minutter var gått fikk vi vår første avslutning i feltet da Bård Finne mottok et langt fremspill fra Mathias Dyngeland og skjøt fra innenfor sekstenmeteren. Ranheims keeper Magnus Rønnekleiv Lenes måtte for første gang virkelig i aksjon. Presset mot de blå fra Trondheim var i gang.

Bare to og et halvt minutt senere fikk imidlertid det blåkledde hjemmelaget en mulighet da Vegard Erlien fikk ballen litt for alene på ti-tolv meters skrått hold, men heldigvis fikk Sivert Heltne Nilsen blokkert.

Rundt kvarteret overtok Ranheim litt og skapte et par småfarligheter på kort tid. Men også Brann begynte etter hvert å nærme seg, blant annet på et fint angrep på venstresiden der Mathias Rasmussen fikk lagt inn fra nesten ved dødlinjen, men som Ranheim med nød og neppe fikk blokkert og keeper tatt hånd om da Bård Finne kom stormende.

I det 29. minutt fikk vi endelig hull på byllen! Etter et Finne-frispark fra venstre som keeper måtte gi retur på, vant etter hvert Finne ballen tilbake midt på hjemmelagets banehalvdel. Han sendte videre til Frederik Børsting som i sin tur leverte til Sivert. Gamle-gamletrenerens sønn kom seg til dødlinjen og la ut mot femmeteren hvor han fant Mathias Rasmussen. Sørlendingen satte ballen inn mellom keeper og venstre stolpe til 1-0!

(Fortsetter under bildet)

Vill jubel blant de vel 530 tilreisende Brann-supporterne. Viktig å få den scoringen, slik at ikke resten av kampen ble et frustrerende jag!

Brann kom stadig opp på venstresiden og spesielt Ruben Kristiansen og Fredrik Børsting var involvert i mye. Vår danske sportssjef ser foreløpig ut til å ha truffet godt med sistnevnte overgang.

Ny scoring ble det likevel ikke før 105 sekunder på overtid av omgangen, men heller ikke da kom vi jo til noen avslutning! Den biten sørget nemlig hjemmelaget for selv. Men selv om det var selvmål, var det i grunn ikke sistemann på ballen som fikk "æren" for at Brann økte til 2-0. For det var ganske absurd hvordan keeper Magnus Lenes aldri fikk stokket beina, og det løse tilbakespillet fra Jakob Tromsdal nærmest rullet "gjennom" ham og inn i mål. Det var ikke engang et spark som bommet på ballen. Han så nesten ut til å være lammet. Utrolig rar situasjon! Og det er jo ikke annet å si enn at vi her var griseheldige. Vi på bortetribunen svarte med et taktfast "verdens beste keeper".

Et drøyt minutt senere fikk hjemmelaget en farlighet ved Marcus Mehnert, men Dyngeland blokkerte skuddet fra femmeteren til corner.

Lagene gikk til pause med 2-0 til oss. Men til tross for ledelse, dominans i banespillet og mange halvsjanser, stod det likevel 3-3 i angrep med avslutninger i feltet.

Andre omgang var bare seks minutter gammel da Erik Tønne var høyt oppe med armen i ballen da Andreas Skovgaard kom til heading på en corner som ble slått mot nærmeste. Da pekte dommer Eivind Bodding på straffemerket.

Og til tross for vår elendige straffespark-statistikk (vi hadde bommet på tre strake straffespark i ordinært spill i serie og kvalik før denne), så satte Aune Heggebø ellevemetersparket trygt inn denne gang. 3-0 til oss! Nå virket tre poeng i boks!

(Fortsetter under bildet)

Det var ikke voldsomt hendelsesrikt i den påfølgende perioden. Vi hadde god kontroll. Med mindre enn tyve minutter igjen var det klart for Brann-debut for Niklas Castro da han kom inn for Bård Finne.

Vi kom til en del halvsjanser i fortsettelsen, men fremdeles ikke de virkelig store.

Seks minutter før slutt kom Niklas Jensen Wassberg inn for Nilsen. Og 100 sekunder etter det igjen kom Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

Da mindre enn fire minutter gjenstod, kom innbytter Wassberg på nærmeste stolpe og headet inn et Svenn Crone-innlegg fra høyre dødlinje. Kun 134 sekunder trengte Kniksens barnebarn på banen for å score og øke vår ledelse til 4-0!

Dermed hadde vi også doblet antall "normale" spillemål i denne kampen.

Med minuttet igjen kunne vi også fått et spillemål til, men Wassbergs fremspill til Castro endte med et skudd fra skrått hold utenfor feltet som landet på nettaket.

Kampen endte altså med 4-0 til oss. Vi har fått en glimrende start på OBOS-sesongen!

(Fortsetter under bildet)

Publikum:

Vi var rundt 530 Brann-supportere i Ranheimsfjæren på søndag. Det er sterkt! Se bare:

I 2019 var vi 447 på Lerkendal en lørdag, som regnes som en bedre bortereise-dag.

I 2018 var vi 598 på Lerkendal en søndag kl 20 da vi var serieledere, samt 300 på Ranheim en onsdag (riktignok var nok en del av disse billettene solgt til den avlyste kampen som skulle gått en søndag).

I 2017 var vi 359 på Lerkendal en søndag kl 20.

Alt dette i Eliteserien.

Nå stilte vi altså nesten like mange i OBOS mot lille Ranheim som vi gjorde som serieledere på Lerkendal for fire år siden. Imidlertid skal det sies at kampstart klokken 1500 nok passer folk veldig mye bedre på en søndag enn kampstart kl 2000. Med tidlig kampstart er det mulig å komme seg hjem samme dag.

Stemningen var bra og det ble mye synging - også på en ny sang som nok blir en schlager denne sesongen. Jeg vil tro at flertallet av de fremmøtte i rødt hadde reist helt fra Bergen (eller Østlandet) og at under halvparten dermed var lokalt boende Brann-fans. Det var godt oppmøte fra det tradisjonelle supportermiljøet.

Dessverre ble det ikke alltid det helt store trøkket i all syngingen, rett og slett fordi mangelen på tak over bortetribunen gjorde at mye lyd forsvant ut i den snøfylte luften.

På lørdag er det hjemmeåpning og derby mot Åsane. Jeg håper folk nå kjøper partoutkort til sesongen. Ikke bare for å se på dette spennende Brann-laget, men også for å hjelpe Brann i å begrense inntektstapet man forventer i 1. divisjon. For mye av det handler jo direkte eller indirekte om lavere publikumsinteresse i 1.divisjon: Lavere tilskuertall og dermed også lavere markedsverdi på sponsormarkedet. Men dette tapet kan vi selv, klubbens supportere, altså begrense selv. Det er bare å kjøpe partoutkort det!

Det er også viktig å huske lørdagens marsj fra Solheimsviken til Stadion. Arrangementet begynner førstnevnte sted klokken 1530 og selve marsjen med allsang opp til Stadion starter klokken 1630 og skal være på Stadion i god tid før kampstart klokken 1800.

Les mer om arrangementet her!

-

Rim og regler:


Starten gikk mot Ranheim

det var surt og det var kaldt

Med ull-undikk og stillongs,

snø og sludd gikk halvt om halvt

skulle reisen starte

opp igjen til det nivå

vi helst skal være del av

Og da bør vi slå de blå

*

Det startet ganske jevnt,

det var jo litt bekymringsverdig

Men allerede før enn

første halvtimen var ferdig,

ledet vi jo 1-0,

det var Rasmussen, ja visst!

Og Sivert Heltne Nilsen

hadde nydelig assist

*

Og rett før vi fikk pause,

kom en tabbe fra de blå:

En keeper-bom ga selvmål,

trodde knapt nok det vi så

halvveis stod det 2-0,

ja litt flaks, men likevel;

vi hadde jo vært best

der mellom Trondheim by og Hell

*

I andre holdt vi takten

og et straffe fikk vi og

Men sånt, det er vi svake på,

litt bekymret dog

Vi ventet lett nervøse

mellom bygene av snø

Men full kontroll på straffen,

hadde Aune Heggebø!

*

Da var det strengt tatt avgjort,

men litt mere var i gjære:

For Niklas Jensen Wassberg

han fikk headet inn det fjerde

Og 4-0, det ble det,

et halvt tusen kledd i rødt

fikk feiret tre poeng,

mens hos de blå så var det dødt

*

da er vi i gang,

vi fikk den starten som vi trengte

Vi scoret fire mål

og keeper Dyngeland, han stengte

dermed holdt vi nullen bak,

det gjør vi ikke ofte

Ja sist gang må jeg finne

i arkivet oppå loftet

*

-

Kuriosa:

* Dette var vår første seier i obligatorisk kamp siden 2-1 hjemme over Sarspborg 08 i siste serierunde 12. desember. I mellomtiden hadde vi to uten (0-1-1) etter ordinært spill. I seriekamp var dette vår andre strake seier og vår tredje strake uten tap (2-1-0). Siste poengap i serien kom da vi spilte 2-2 på Aspmyra 5. desember. Siste tap i serien kom da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi fikk to strake seire i serien var i november 2020.

* Dette var vår første borteseier i obligatorisk kamp siden 5-0 borte over Harstad 22. september. I mellomtiden hadde vi seks strake tellende bortekamper uten (0-4-2) - syv hvis vi regner kvaliken som bortekamp (0-5-2). I serien var det vår første borteseier siden vi slo Lillestrøm 3-2 11. september. I mellomtiden hadde vi seks uten (0-5-1).

* Dette var fjerde gang på siste fem obligatoriske kamper at vi scoret. Unntaket var 0-1-tapet for KFUM i cupen 12. mars. I serien har vi scoret i tre strake. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november.

* Vi har scoret i tre av de fire siste obligatoriske bortekampene. Unntaket var 0-1-tapet for KFUM 12. mars.

* Dette var første obligatoriske kamp uten baklengsmål siden 5-0 borte over Harstad 22. september. I mellomtiden slapp vi inn mål i tretten strake tellende kamper - syv av disse på bortebane eller på nøytral bane. I serien var det første gang siden 13. juni da vi spilte 0-0 i Sarpsborg at vi klarte å holde nullen. I mellomtiden slapp vi inn mål i 22 strake seriekamper, hvorav ti av disse var på bortebane.

* Forrige gang Brann scoret fire mål i en tellende kamp (uten ekstraomganger) mot motstand fra de to øverste divisjonene var i hjemmekampen mot Start 6. august 2018 da vi vant 4-1. På bortebane hadde det ikke skjedd mot lag fra de to øverste divisjonene i tellende kamp siden vi slo Viking 4-2 i Stavanger 20. august 2017. Å vinne med minst fire mål hadde vi ikke klart mot lag i de to øverste divisjonene siden vi slo Stabæk 5-0 på Stadion 19. juni 2017. På bortebane hadde det ikke skjedd siden vi slo Stabæk 4-0 på Nadderud 6. august 2012. Ikke engang på nivå to i 2015 klarte vi å vinne en eneste bortekamp med mer enn ett mål. Gangen før der igjen der vi spilte på nivå to, altså i 1986, klarte vi imidlertid å slå Steinkjer 4-0 borte.


Brann innbyrdes mot Ranheim i serie:


Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

3

2

0

1

5

2

Trondheim

4

3

1

0

9

0

Totalt

7

5

1

1

14

2


* Brann har vunnet fire av de fem siste seriekampene (4-0-1) mot Ranheim. Unntaket var hjemmekampen mot dem i 2019 der vi tapte 0-1. Det er også det eneste tapet på syv serieoppgjør mot dem (5-1-1). Etter det tapet i 2019 har vi nå to strake serieseire mot dem.

* Brann har vunnet alle de tre siste seriekampene borte mot Ranheim. Siste og eneste gang vi ikke har slått dem borte i serien var da vi spilte 0-0 i 1.divisjon i 2015. Vi har ikke tapt noen av de fire seriekampene mot dem i Trondheim og målforskjellen vår i serien der er 9-0. Men til gjengjeld tapte vi 0-4 mot dem i NM 2019.

* Brann har scoret i fire av de fem siste seriekampene mot Ranheim. Unntaket var hjemmekampen mot dem i 2019 der vi tapte 0-1.

* På bortebane har Brann scoret i alle de tre siste seriekampene mot Ranheim. Siste og eneste gang vi ikke scoret mot dem i seriekamp borte var da vi spilte 0-0 i 2015.

* Brann har holdt nullen i fem av de seks siste seriekampene mot Ranheim. Unntaket var hjemmekampen mot dem i 2019 der vi tapte 0-1. Nå har vi holdt nullen mot dem i to seriekamper på rad.

* På bortebane har Brann ikke sluppet inn mål i noen av de fire seriekampene vi har spilt mot Ranheim.

-

Hendelsene:


03:36 - Ranheim: Marcus Mehnert forsøker å nærme seg Branns sekstenmeter, men Ruben Kristiansen rydder glimrende opp!

03:46 - Brann: Mathias Dyngeland slår langt frem til Bård Finne på høyresiden. Sistnevnte skyter fra innenfor hjørnet av sekstenmeteren mot nærmeste stolpe og Ranheim-keeper Magnus Rønnekleiv Lenes må gi corner på redningsforsøket.

04:16 - Brann: Fredrik Pallesen Knudsen kommer til heading fra ti meter på en corner fra Finne. Jeg er usikker på om det var et forsøk på å treffe krysset eller å heade frem til Aune Heggebø som stod inne i femmeteren. Ballen gikk i hvert fall inn i klypene til Lenes.

06:19 - Ranheim: Trønderne kommer opp på deres venstreside og Erik Tønne får til slutt lagt ut fra dødlinjen til Vegard Erlien som får plenty med rom på ti-tolv meters skrått hold og avslutter. Sivert Heltne Nilsen får blokkert.

08:50: Etter en hoduduell mellom Christian Eggen Rimark og Aune Heggebø får førstnevte hodeskade og sistnevnte turban.

13:56 - Brann: Mathias Rasmussen slår et høyt frispark fra nesten ute ved sidelinjen, nesten på høyde med midtsirkelen, men det blir for høyt og Lenes kan plukke det ned.

15:14 - Ranheim: Dyngeland må gi retur på et innlegg fra dødlinjen ved Erlien, men heldigvis er det ingen blå i nærheten. Andreas Skovgaard klarerer.

16:24 - Ranheim: Et innlegg går like over Mehnert som er på vel åtte meters hold. Vi får ryddet opp.

16:48 - Brann: Heggebø får vendt rundt på midten og sendt videre til Felix Horn Myhre på venstresiden. Han gir i sin tur en stikker til Rasmussen som får lagt inn fra ned mot der hvor femmeteen krysser dødlinjen. Ballen går mot Bård Finne, men Adrian Bartel blokkerer inne i femmeteren og ballen triller til egen keeper.

17:10 - Ranheim: Erlien skyter fra ganske skrått hold noen meter utenfor feltet, men rett i favnen til Dyngeland.

19:55 - Brann: Finne med et frispark fra venstre som går over alt og alle og ut på motsatt side av målet.

21:16 - Brann: Finne legger ut fra dødlinjen og Myhre kommer til avslutning fra nesten ute ved femmeterhjørnet, men det blokkeres i samme øyeblikk. Vi får aldri gjort noe med nedfallsfrukten. Ranheim får klarert.

21:35 -> bytte Ranheim: Sondre Langås inn for Christian Eggen Rismark.

23:57 - Brann: Rasmussen slår inn fra høyre til Heggebø som demper ballen på brystet midt i feltet, men det blåses for offside.

27:25 - gult kort, Ranheim: Sevald Bøkestad Andreassen når han legger ned Frederik Børsting like utenfor siden av feltet.

28:03 - Brann: Finnes frispark fra like utenfor siden av feltet går rett inn til keeper som bokser vekk.

28:17 - 0-1, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Finne vinner ballen tilbake midt på Ranheims halvdel. Han sender ut til Børsting på venstresiden. Dansken gir videre til Sivert som kommer seg ned til dødlinjen og legger noe skrått ut til Rasmussen som avslutter fra seks meter. Ballen sniker seg inn mellom keeper og venstre stolpe. 1-0!

29:58 - Ranheim: Erlien skyter fra skrått hold en meter utenfor feltet, men det blokkeres.

Brann kom nå til mange innlegg fra venstresiden, men uten å komme til avslutninger.

37:32 - Brann: Ruben kommer til innlegg fra venstre, Lenes må i full strekk for å slå det vekk. Sistnevnte blir liggende skadet etter en kollisjon med Heggebø.

41:34 - Brann: Børsting tryner og mister ballen over dødlinjen når han fanger opp et langt fremspill fra Dyngeland.

42:44 - Ranheim: Tønne slår inn fra deres venstreside og en feilvendt Simon Marklund header bakover og høyt over fra seks-syv meter.

45:00 + 1:45 - 0-2, SCORING BRANN; SELVMÅL JAKOB TROMSDAL: Tromsdal triller ballen rolig mot egen keeper, men av en eller annen merkelig grunn får ikke sisteskansen stokket beina og ballen triller nærmest "gjennom" ham og inn i mål. Et helt absurd selvmål, men like viktig for oss som en hvilken som helst annen scoring.

45:00 + 3:03 - Ranheim: En skuddforsøk fra skrått hold rett utenfor feltet forandrer retning og Mehnert plukker det opp på femmeteren og avslutter fra skrått hold. Dyngeland er ute og blokkerer til corner.

45:00 + 5:59: Pause. 2-0 til Brann etter 3-3 i angrep med avslutninger i feltet. Likevel hadde Brann spillemessig vært klart dominerende og kommet til mange innlegg fra venstresiden.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Ranheim: Sander Amble Haugen inn for Sevald Bøkestad Andreassen.

46:58 - Ranheim: Dyngeland glipper et høyt innlegg, men klarer heldigvis å få kontroll igjen før Marklund får gjort noe med den nesten-missen.

51:15 - Brann: Vi får straffe når det handses i en cornersituasjon. Tønne er nemlig høyt oppe med armen på femmeteren når Skovgaard header.

52:35 - 0-3, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ, STR.: Heggebø skyter til høyre i målet. Keeper går motsatt vei.

55:57 - Ranheim: Bartel skyter fra tyve meter når han står i returrommet etter et frispark fra høyre, men det blokkeres av Myhre før ballen i det hele tatt når frem til sekstenmeteren.

58:44 - Brann: Vi kommer nok en gang til innlegg fra venstresiden. Det ender med at Svenn Crone plukker opp ballen på høyresiden av feltet, kommer etter hvert til skudd fra 13 meter, men det blir for løst og går rett på Lenes.

59:44 - Ranheim: Erlien skyter høyt over fra 22 meter.

60:07 -> bytte Ranheim: Michael Karlsen inn for Vegard Erlien.

61:30 - gult kort, Brann: Frederik Børsting når han holder Haugen.

63:10 - Brann: Finne får ballen 30 meter fra mål, avanserer fremover mot sekstenmeteren og skyter fra vel 19 meters hold. Det blokkeres umiddelbart av Langås.

67:13 - Ranheim: Mehnert skyter fra 24 meter, men det går et par meter til side for mål.

70:22 - gult kort, Ranheim: Jakob Tromsdal for en i overkant tøff takling på Sivert.

70:49 -> bytte Brann: Niklas Castro inn for Bård Finne.

74:45 -> bytte Ranheim: Ruben Alte inn for Simon Marklund.

77:50 - Brann: Castro fosser oppover venstresiden og sender frem til Myhre som legger inn fra dødlinjen. Bartel får klarert på femmeteren før ballen når frem til Heggebø på bakerste.

78:28 - Brann: Rasmussen forserer fremover og skyter fra atten meter. Ballen forandrer retning i Kvande og går over mål.

84:00 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Sivert Heltne Nilsen.

85:40 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

86:14 - 0-4, SCORING BRANN; NIKLAS JENSEN WASSBERG: Børsting sender frem til Crone på høyresiden. Sistnevnte legger inn fra dødlinjen like utenfor siden av sekstenmeteren. Wassberg møter på nærmeste og fra fire meter header han inn 4-0 i det lengste hjørnet!

88:49 - Brann: Wassberg sender frem til Castro som får en god mulighet på venstresiden. Fra skrått hold rett utenfor feltet skyter han, men ballen lander på nettaket.

90:00 + 0:18 - Ranheim: Det slås et høyt frispark fra hjemmelagets høyreside ved Tønne. I feltet rager Kvande høyest, men headingen fra åtte meter går et par meter til siden.

90:00 + 2:58: Kampen er slutt. Vi vinner 4-0 etter 6-4 til oss i angrep med avslutninger i feltet.


-

Kampfakta:

Ranheim–Brann 0-4 (0–2)

Mål: 0–1: Mathias Rasmussen (28:17), 0–2: Selvmål (45:00 + 1:45), 0–3: Aune Heggebø, str. (52:35), 0–4: Niklas Jensen Wassberg (86:14)

OBOS-ligaen, 1. runde. Tilskuere: 1742, Dommer: Eivind Bodding, Haga. Gult kort: Sevald Bøkestad Andreassen, Jakob Tromsdal, Ranheim. Frederik Børsting, Brann.

Ranheim (4-3-3): Magnus Lenes - Sevald Bøkestad, Andreassen (Sander Amble Haugen fra 46.), Daniel Kvande, Christian Eggen Rismark (Sondre Langås fra 22.), Adrian Bartel - Mads Reginiussen, Jakob Tromdal, Simon Marklund (Ruben Alte fra 75.) - Vegard Erlien (Michael Karlsen fra 61.), Marcus Mehnert, Erik Tønne.

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen (Niklas Jensen Wassberg fra 85.), Felix Horn Myhre - Bård Finne (Niklas Castro fra 71.), Aune Heggebø (Vegard Leikvoll Moberg fra 86.), Frederik Børsting.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 11-8 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 8-4 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 6-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 3-3. 2. omg. 3-1 til Brann.

-

Linker:

BA

BA/NTB Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

Eurosport

brann.no

Ranheims hjemmeside