Lørdag var jeg og flere hundre andre voksne og ungdommer på demonstrasjon mot Sian. Og jeg har aldri sett noen bli så urettferdig behandlet av politiet som i dag.

Lederen av Sian får tale fritt og legge frem sine rasistiske ytringer med politiets fulle beskyttelse. Selv om noen ungdommer og unge voksne velger å gå til angrep på Sian-lederen, mener jeg at det ikke er greit at politiet bruker tåregass mot unge motdemonstranter.

Da politiet valgte å bruke tåregass, opplevde jeg at situasjonen var relativt rolig. Vi motdemonstranter ropte «Ingen rasister i våre gater», og noen slo med trepinner mot gjerdene, og ja, noen var sinte, men vi må vel få lov å være det?

Slik jeg ser det gjorde vi ikke noe galt, men likevel valgte politiet å bruke tåregass mot oss ungdommer.

I Norge har alle ytringsfrihet, og hvis Sian skal få ytre seg, skal alle vi andre også få lov til det. Jeg skal få ytre meg om hvor uenig jeg er med dem, uten å skulle oppleve at jeg og vennene mine får tåregass langt ned i lungene og i øynene.

Jeg er en 14 år gammel jente, og jeg har engasjert meg politisk hele livet. Men jeg har aldri opplevd at politiet velger å gasse ned ungdommer.

På lørdag var jeg redd for politiet, selv om dere skal være ansvarlige voksne som skal passe på at ingen blir skadet eller opplever vold. Jeg ble enda mer redd når dere valgte å løpe etter oss på gaten i fullt utstyr.

Jeg blir sint når dere på TV står og sier at ingen ble skadet, uten om den «stakkars» Sian-lederen, når bilder og videoer viser at dere angriper motdemonstranter.

Hva tenker dere på? Jeg har rett til å være sint. Jeg har rett til å være frustrert. Jeg har rett til å si og rope akkurat det jeg mener. Og det skal jeg kunne gjøre uten å være redd for at politiet skal skade meg.

Jeg kommer aldri til å stoppe å si det jeg mener. For jeg vil ikke ha rasisme i mine gater.