Det gikk slag i slag fra åpningsprogrammet startet ved 1000-tiden. Da ble en lokal Nordnes-beboer iført badekåpe trommet inn av Nordnæs Bataillon.

Selv om været var av det kjipe slaget, var det mange som kom til det tradisjonsrike badeanlegget for å ta seg en dukkert og bivåne arrangementet.

– Åpningen gikk veldig bra. Det kom et par hundre mennesker, sier daglig leder Håkon A. Egeberg Johansen.

Varmere enn før

For dem som kjenner veldig godt til badetemperaturene i bassenget var det mulig å merke forandring fra forrige sesong.

– Det andre tekniske anlegget gikk i stykker, så vi har leid en ny el-kjele som varmer opp badevannet. Det klarte å varme vannet opp til 28 grader, som er to grader varmere enn det pleier å være, forteller Johansen og legger til:

– Det er godt gjort når det er så forbasket kaldt...

Sjøbadet har utvidet åpningstiden i sommer med to timer og skal frem til 30. september holde åpent til klokken 2000.

Bestilt finvær

De to siste somrene har det vært knallvær i Bergen, og det førte til at mange ville bade. I fjor økte Nordnes Sjøbad besøket med 267 prosent.

Sjøbadets bestilling av finvær til sesongåpningen lar foreløpig vente på seg.

– Jeg har lagt inn en bestilling på fint vær, men det ser ut som at leveransetiden er litt lang. Jeg håper at værgudene kan kjappe seg med leveransen, humrer han.

Nytt av fra i år er at badeanlegget også har fått et treningsområde.

– Tanken er at det skal få folk til å bruke området også når solen ikke skinner. Da kan folk dra hit og trene litt i tillegg til å svømme. Da blir det et litt mer allsidig område med trening, yoga og pilates, opplyser den daglige lederen.