Fana-gutten møter BA på Årstad videregående skole. Han går første året på helsearbeiderfag. Og har to år igjen som junior i idretten.

Men han er allerede blant de mestvinnende i stup i landet, siden første NM i stup siden 1901!

– Det har jeg ikke tenkt så mye over, men jeg så at jeg var det. Det er gøy, det, smiler supertalentet.

Ukraina, Romania og Canada

Til helgen venter junior-VM i Montreal, Canada. Norge er en miniputtnasjon i den tradisjonsrike idretten, og Børslien er førsteårs junior. Så noe edelt metall der blir trolig tøft, i skarp konkurranse med stupnasjoner som Storbritannia, Kina og Italia.

Russerne hevder seg alltid, men de er utestengt grunnet krigføringen i Ukraina.

– Jeg var faktisk i Ukraina rett før krigen brøt ut. Og så var jeg i Romania i sommer. Nå blir det Canada. En får vært på steder man ellers ikke hadde dratt til, og det er gøy, sier Børslien.

Han tror mange andre også kunne utforsket andre idretter enn de vanligste, som fotball. Ikke bare for mestringen og idrettsgleden, men for alle opplevelsene rundt.

– Spiller man fotball er Norway Cup liksom det store. Jeg tror jeg får oppleve litt mer, ler han.

– Men du må jo bli god, og det er ikke lett i stup. Jeg hadde bakgrunnen min fra turn, og det hjalp veldig på, sier 16-åringen.

Så kan en også påpeke at stup ikke bare er teknisk meget krevende, men de fleste av oss ville vegret seg mot å stupe fra betydelige høyder ...

16 år, 6. plass på adelskalender

Børslien har kun Daniel Jensen, Espen Valheim, Ole Johnny Aasen, Timo Klami og Jon Grunde Vegard foran seg på antall mesterskapstitler siden første stup NM i 1901, ifølge svømmeforbundet. Fana-gutten rasket med seg fem gull i NM i helgen.

Spørsmålet er hvor langt han kan nå internasjonalt, for konkurransen i Norge er rett og slett laber. Børslien satser knallhardt mot verdenstoppen.

– Han ligger veldig godt an opp mot de langsiktige målene våre. Han er desidert best i Norge på både junior- og seniorsiden. Det er et resultat av hardt arbeid. I tillegg til å være talentfull, har han en indre motivasjon som gir det lille ekstra, sier treneren hans, Espen Bergslien.

Selv håper Børslien på en finaleplass i junior-VM. Det tror treneren på også. Han går litt lenger.

– Vi kan forvente finaleplasser på tårn og én meter, sier Bergslien.

Det langsiktige målet er OL i Los Angeles i 2028.

Bergen stupeklubb tok for øvrig 13 gull i NM-helgen, og ble desidert beste klubb. Norges beste stuper på kvinnesiden, Caroline Kupka, tok fire gull hjem til Bergen.