Sommerværet har ikke vært noe å rope hurra for i Bergen, og lavtrykk og nedbør har vært gjennomgangsmelodien fra meteorologen store deler av juli måned.

De neste dagene må man fremdeles belage seg på paraply og regntøy, før ting ser ut til å snu.

– Det er bare å holde ut de neste to dagene, så blir det bedre. Helgen kan bli bra, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Vervarslinga på Vestlandet.


Varmen kommer tilbake

Han kan fortelle at det nok vil være regntungt frem mot onsdag, men at det fra torsdag av vil bli et vær som er mer sommerlig.

– I løpet av onsdagen begynner det å bli bedre, selv om det holder seg kjølig mellom 10–15 grader. Det som er bra er at lavtrykket i løpet av tirsdagen vil bevege seg vestover. Så kan onsdagen starte litt grå og skyet, men videre inn mot helgen begynner vi å nærme oss 20 grader, i alle fall på fredag.

Selv om neste dagene ser ut til å bringe med seg synkende temperaturer nede i 10 grader, har altså bergenserne bedre tider i vente, ifølge meteorolog Selberg.

– Det er alltid kjekt å gi ut litt gode nyheter!

– Viktig å være obs i trafikken

Det plasket godt i mandag morgen. Ved Lagunen gikk det galt for en scooter-fører, som veltet.

Sjåføren kom fra det hele med noe smerter i en arm, men operasjonsleder Tom Johannesen i politiet benytter anledningen til å minne om å være forsiktig på våte veier.

– Vi har ikke fått klar tilbakemelding på årsaken, men det var også andre trafikkuhell i går kveld, og da ble det nevnt at det hadde regnet mye. Det har kommet mye vann som blander seg med annen skit på veien. Det kan da gi glatte veibaner, så det er all grunn til å være obs på det, påpeker operasjonslederen.

Video: Mads Trellevik