Gå til sidens hovedinnhold

– Det er dypt rørende å se hvor mange som ønsker seg et minne av mamma i hjemmene sine

Sønnene til den avdøde bergenskunstneren Siren Blytt vurderer å selge flere verk fra den private samlingen etter responsen på minneutstillingen.

For abonnenter

Blytt kjempet lenge mot sykdom. I slutten av februar 2021 gikk hun bort.

Kunstnerens sønner, Ulrick Blytt (32) og Claus Blytt (34), har samarbeidet med Vedholmen Galleri om en minneutstilling der de sammen med galleriet valgte ut 36 av hennes verker fra 2015 til 2020.

Takknemlig

Brødrene var i forkant spent på om minneutstillingen, som åpnet i midten av august, kom til å slå an.

– Allerede før utstillingen åpnet var tre bilder solgt. Så fort den siste noten i åpningskonserten hadde stilnet, ble det dyreste og største maleriet sikret av en kjøper, og over to dager ble 18 malerier solgt, forteller de.

De er takknemlig for responsen, og synes det er fint å høre alle de gode tilbakemeldingene.

– Det er dypt rørende å se hvor mange som ønsker seg et minne av mamma i hjemmet sitt og verdsetter kunsten hennes.


Vurderer å selge fra privat samling

Brødrene mener at det ville vært annerledes om moren deres hadde levd, og de hadde ønsket at hun selv kunne få oppleve å se at så mange av verkene har blitt solgt.

– Det er tydeligvis dessverre sant at kunstnerne ikke får sin riktige anerkjennelse før etter sin bortgang, mener brødrene.

Etter den store interessen for maleriene som er stilt ut hos Vedholmen Galleri, har de i tillegg fått henvendelser rundt ulike verk som står i privat samling. De hadde ikke tenkt å gjøre noe med disse maleriene, men etter endt utstilling i september, vurderer de nå å gjøre flere malerier tilgjengelig.

– Vi har flere malerier i våre private samlinger, i alle størrelser. Fra forskjellige epoker i vår mors kunstnerskap. Mange av disse vokste vi opp med og de har en enorm affeksjonsverdi, men skulle noen kontakte oss direkte er vi åpen for salg av disse.

Kommentarer til denne saken