At det fortsatt sitter noen mennesker og tenker at «jeg vet ikke bivirkningene av denne vaksinen, så jeg venter og ser hva som skjer med de andre først», er for meg så vanvittig og egosentrisk at jeg ikke kan få uttrykt det sterkt nok.

Noen mennesker mener altså at dere eksistens er så viktig at de ikke kan utsette seg for vaksinen som myndighetene over hele verden ber oss om å ta for å oppnå flokkimmunitet. For å bli kvitt denne pandemien som har tatt liv, jobber, helse og ødelagt mer enn vi ennå klarer å ta innover oss. Ikke engang under andre verdenskrig har vi sett nedstengninger i samfunnet som under covid-19.

Les også

Det er nå vi ser de sanne egoistene

Men fortsatt mener noen personer at de er så viktige og unike at de ikke kan utsette seg selv for vaksinen – til tross for at naboens far har kreft i bukspyttkjertelen, eller søsterens barn på 12 år lider av leukemi. Det er ikke slik man kan bekymre seg over når man er umistelig for samfunnet. Makan til selvopptatthet!

Jeg vet heller ikke hva som er i den vaksinen eller hva den gjør med kroppen, men forskning tilsier at dette er løsningen på covid-19-gåten, og vi ser at vaksinen fungerer. For øyeblikket ligger det vel flere med skader fra i el-sparkesykkelulykker enn det er innlagte med Covid på Haukeland, og de som blir smittet blir ikke lengre så syke.

Vi kliner på oss deodoranter, hudkremer, solkremer, parfymer og lotioner uten at vi aner hva de inneholder og hvilke konsekvenser det kan få for oss. Vi beveger oss i et mer eller mindre trådløst samfunn der vi kontinuerlig blir utsatt for stråling som vi ikke aner langtidseffekten av. Maten vi stapper i oss er full i plantevernmidler, vekstfremmende stoffer, hormoner og antibiotika. Vi kjører på med kunstig produserte kosttilskudd, kollagentilskudd og proteinshake. Hva dette gjør med kroppen i det lange løp, vil bare tiden vise. Jeg tror ikke vaksinen representerer større risiko enn det vi allerede utsetter kroppen for.

Jeg tar vaksinen for barna mine, foreldrene mine, vennene mine, de i samfunnet som er sårbare og mer utsatt. Jeg tar vaksinen for å hedre de i helsevesenet som har stått på siden mars 2019 og jobbet utrettelig for å forebygge, lindre, pleie og hele.

Les også

Helsesykepleier Anne Marie vil ikke ta koronavaksinen

Jeg tar vaksinen for hotell- og restaurantnæringen slik at vi kan gå ut og spise og reise på ferie. Jeg tar vaksinen for kulturliv og underholdning. Jeg tar vaksinen slik at folk kan holde hånden til sine kjære når de tar farvel eller hilser velkommen. Jeg tar vaksinen for å kunne klemme mine kjære og få et normalt og varmt samfunn. Jeg tar den fordi det er mitt samfunnsansvar!

Vi har alle tildelt tid på denne jorden. Dersom du tar ditt samfunnsansvar og følger myndighetenes råd, så får kanskje de mest sårbare og utsatte i samfunnet også leve sin tildelte tid.

For dere som fortsatt mener dere er for verdifull og umistelige; dere er sannsynligvis de med lavest EQ (emosjonell intelligens) og mest egosentriske av oss alle – og de vi trenger minst!

Ha en fortreffelig dag i din unike verden!