Til ettertanke

– Brann må lære seg å utvikle spillerne sine før de utvikler laget. Det går ikke an å begynne på topp og ha jevn stigning.

Torleif Hennes, Arnatveit

Ikke engang en deltidsjobb!

Med bakgrunn fra det offentlige, bl.a. annet fra Riksrevisjonen, kan jeg gi tre umiddelbare forslag: for det første bør lønnen til stortingsrepresentanter reduseres med mer enn 50 %.

Dette kan jeg si fordi jeg en periode gjorde jobben til en stortingsrepresentant ulønnet, og dette er ikke engang en deltidsjobb. Det neste området jeg også mener man burde kunne kutte dramatisk, er i byråkratiet.

Etter at vi fant oljen, så er en av de viktige konsekvensene en sterk øking av byråkratiet i Norge.

Da jeg jobbet i Helsedirektoratet på begynnelsen av 70-tallet, da var vi ca. 100, i dag er det anslagsvis 2000 personer som gjør samme jobben.

Og det er en allmenn oppfatning rundt omkring i landet at jobben ble gjort bedre i min tid enn i dag.

Det tredje området man kan gjøre betydelige kutt, er i utviklingshjelpen. Det er siden 70-tallet klare beviser for at utviklingshjelp skader mottakeren.

Den eneste positive effekten den har, er på giverens selvfølelse. Mulighetene for reduksjon i statens utgifter uten at det går ut over velferden, er etter min mening betydelige.

Arne Gabrielsen

Chat-tjenester

– Det er helt vanlig nå, at de fleste som selger produkter og tjenester til oss som kunder, også har en online «chatte-tjeneste» som vi kan kontakte hvis vi har spørsmål og trenger hjelp om deres produkter. Hvem er det som betjener disse chatte-linjene? Jeg har prøvd flere og har ofte møtt på personer som ikke har peiling på det produktet de er satt til å svare for. Noen eksempler på ubehjelpelige chatte-kontakter har vært Finn.no, BT, VG og mange flere. Noen av dem jeg nevner er gamle greier, men sjokkerende når det skjedde og jeg opplever at det fortsatt er sånn hvis jeg ønsker svar fra noen via chatte-linjene. Er det ekstrahjelper som tjener noen ekstra kroner som får slike jobber, ekstrahjelper som ikke er kjent med det produktet de skal svare for? Jeg synes at det er en hån mot oss «kunder» som bruker disse chatte-tjenestene, at de som er satt til å betjene oss, ikke har nødvendig kompetanse til å gi oss den servicen vi forventer og har krav på.

Kent Ove Eide

Svar: Vi i FINN synes selvfølgelig det er veldig leit når kunder ikke føler at de får svar på det de lurer på via vårt kundesenter. Vi tar alle slike tilbakemeldinger på alvor, og gjør selvfølgelig vårt ytterste for at FINNs kunder skal være fornøyde og få den hjelpen de trenger når de kontakter oss – om det er via telefon, chat eller mail. Akkurat hva som har skjedd i dette tilfellet er litt uklart, da det ikke utdypes noe videre i innlegget, derfor blir det vanskelig for oss å svare mer utfyllende på akkurat dette. Kunden må gjerne ta kontakt med oss på nytt, så vi kan forsøke å nøste opp i hva som har skjedd. Beste hilsen oss på Kundesenteret i FINN.

Adéle Cappelen Blystad, senior kommunikasjonsrådgiver

Filleristing

– Igjen skal vi filleristes, ja de slåss om å filleriste oss på Rothaugen, Ladegården, Edvardsengate og Absalon Beyersgt, Sandvikskirken og Pralsvei.

Bergen kommune har solgt grunnen vår, uten vårt samtykke, til Rothauggarasjen AS og Bybanen AS.

Sist var det fremføring av vannledning til kloakkrenseannlegget. Husene ble filleristet, vinduer pungterte, badegulv sprakk, svære murhus sprakk i alle retninger. Det oppstår endringer i grunnen som kan føre til uttørking av leirgrunnen, følgelig setningskader på hus. Bergen selger tomtene under gulvene våre på svartebørs til byens oligarker, tar fra oss parkeringsplasser og vil senere tvinge oss inn i det det nye parkeringshuset, som de kanskje ikke får bygge. Dessuten hindrer de oss, som i disse dyre strømtider drømmer om å legge inn jordvarme. Lever vi i et kommunalt diktatur fratatt alle rettighetigheter eller er dette demokrati for de med stor innflytelse og egeninteresse? Jeg vet ikke, har de ikke lært noen ting fra sist de sprengte under beina på oss, er den kollektive husken helt vekke?

Gammel brolegger

Før i tiden

Naturligvis!

(Summetonen i BA, 22.03. 1947. Til inspirasjon og gjenkjennelse.)

– Hallo, er det summetonen?

– Ja, naturligvis. Værsågod. Gjelder det vannmangelen?

– Ja, naturligvis. Det minker på vannet.

– Naturligvis minker det på vannet. Hva så?

– Kontorene og butikkene. De store kontorene og de små kontorene og de offentlige kontorene, men først og fremst de kommunale kontorene.

– Ja, naturligvis. Hva med dem?

– De vasker gulvet.

– Naturligvis vasker de gulvet?

– Hver dag.

– Å, nå, på DEN måten?

– Naturligvis! Det blir noen liter det. Tenk om – –

– Bare hver annen dag mener De?

– Naturligvis: Eller kanskje bare to ganger i uken.

– Tja. Jo. Naturligvis!

Summetonen

Svelg kameler og pust ut

Hadde for et par år siden en god bestevenninne. Uten å gå inn på årsaken til en svært lei uoverensstemmelse, men konklusjonen etter mange forsøk på forsoning er det at en gjør alt en kan for å tone ned så mye som mulig når det koker i topplokket. Svelg så mye kameler som mulig ut i fra ståstedet. Ta en pust i bakken, så kommer du styrket ut, og kanskje beholder du det gode forholdet som en gang var der. Takk,

Vennligst Per Jørn Krydsby