*

Sliter De med formen?

Har De selvtillit på bånn?

Blir det aldri seier?

Trenger De en ledig hånd?

Nu er hjelpen her,

vi gir ditt lag den hjelp vi kan

Spør på apoteket

etter fotballaget Brann

*

Har De angst for nedrykk?

Er tabellen skrekk og gru?

Er De desperat

og vil at formkurven skal snu?

Vil De ha en motstander

som knapt nok får en sjanse?

De Hjelpeløses Hjelper,

- vi har helårs-assistanse!

*

Det gikk som det måtte gå. Branns rykte som «de hjelpeløses hjelper» ble ikke akkurat svekket etter tapet mot et Vålerengen-lag som ikke hadde vunnet noen av de siste tolv seriekampene.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er en spåmann. Jeg tippet for eksempel et Brann-lag i medaljestriden i år. Men allerede 22. september - for fem runder siden - skrev jeg på Twitter at VIF er så dårlige at de bare kommer til å vinne den ene kampen mot oss resten av året. Det lå i kortene at det kom til å snu for dem mot oss. Helt normalt.

Vi sliter med et voldsomt VIF-kompleks for tiden:

* Vi har ikke slått dem borte siden 2011, mens 15 andre klubber har slått dem totalt 27 ganger i Oslo i de sesongene vi har møtt dem der siden.

* Vi har ikke tatt poeng mot dem i Oslo etter opprykket. 16 andre klubber har tatt totalt 63 poeng i de fire strake sesongene der vi har tapt hvert år der. Med andre ord har Lars Arne Nilsen aldri tatt poeng i Oslo.

* Branns har ikke en eneste seier mot VIF de siste tre sesongene inklusiv denne. I de samme sesongene har 14 andre lag slått dem til sammen 33 ganger - hjemme eller borte - i serien.

Og alt dette er ikke fordi VIF har vært et bedre lag enn oss. For etter østkantfolket tok gull i 2005, er det kun i 2010 og 2014 at de har endt foran oss på tabellen når vi har spilt i samme divisjon.

Men uavhengig av hva motstanderen heter; Branns trøstesløse form bare fortsetter og fortsetter. På tabellen over de siste ti rundene, er Brann nummer tolv - ett poeng foran nest siste plass, to poeng foran jumboplassen. Vi har tatt kun åtte poeng på disse kampene. Angrepsspillet er rimelig tannløst. Og det har vært det i evigheter. På de siste syv kampene har vi scoret ufattelige to(!) mål. Og ikke vunnet i noen av dem.

Første omgang mot Vålerengens Idrettsforening var meget svak. Spesielt i den siste halvtimen av den, ble vi overkjørt. VIF skapte sjanse på sjanse. Selv skapte vi ikke en dritt før på overtid av omgangen.

Det kom seg riktignok for vår del etter pause. Eller i det minste etter at Fredrik Haugen kom inn. Men da hadde jo allerede østkantfolket fått det målet de trengte for å vinne. Vi scorer jo ikke. Og veldig farlige var vi jo aldri da heller, selv om vi i den siste halvdelen av kampen faktisk var best.

Det har ikke vært noen ting på lang lang tid som tyder på at Nilsen er på vei til å få skuten til å snu. Resultatene er svake og angrepsspillet er enda verre. Det er lite som gir håp om noen snarlig forbedring.

Kampen:

Vi stilte med et lag fullt av spillere med defensive kvaliteter. Blant annet Thomas Grøgaard i angrepstrioen. Siden sist hadde dessuten Bismar Acosta kommet tilbake fra karantene, og også Gilli Rólantsson var tilbake i startelleveren. Ut fra den var en skadet Veton Berisha, Gilbert Koomson og en småskadet Fredrik Haugen gått.

Det åpnet ikke veldig hendelsesrikt. Med unntak av et gult kort til Ruben Yttergård Jenssen og noen innlegg, skjedde det absolutt ingenting spennende de første 17 minuttene. Men da fikk hjemmelaget opp farten. Først fikk Matthías Vilhjálmsson gå helt umarkert opp og heade utenfor fra seks-syv meter.

Halvannet minutt senere fikk hjemmelaget en enda større sjanse da Aron Dønnum heldigvis brukte for lang tid til å få snudd seg og skutt, og avslutningen hans fra fire meter ble blokkert til corner. Og også på den corneren ble det småfarlig, men Håkon Opdal fikk reddet til slutt.

Og som om ikke det var nok: Etter en knapp halvtime headet Vilhjálmsson i stolpen fra tretten meter. VIF hadde vært rimelig overlegne i de foregående 12-13 minuttene.

Etter drøye fire minutters pause grunnet den unødvendige blusskastingen, fikk vi roet det verste VIF-presset. I seks minutter. Så fikk de en ny sjanse på en Vilhjálmsson-heading fra syv-åtte meter.

Først 110 sekunder på overtid av den første omgangen, kom vi til vår første avslutning i feltet. Ja faktisk vår første avslutning i det hele tatt! Da var det Gilli Rólantsson som fikk en mulighet fra ti meters skrått hold, men skuddet gikk i nettveggen.

45 sekunder etter var det Aron Dønnum som skjøt like utenfor fra skrått hold. Men omgangen var dessverre ikke over ennå. For med åtte sekunder igjen av den tillagte tiden, skjøt en umarkert Herolind Shala fra 13-14 meters hold og via tverrligger og inn til 1-0 for VIF. Det var dessverre veldig fortjent (etter 8-1 til VIF i avslutninger i feltet og en grusom omgang av oss), men selvsagt ufattelig ergerlig når det var siste spark på ballen før pause.

Andre omgang startet omtrent som første, med lite hendelser å melde hjem om. Men etter 58 minutter gjorde vi et dobbeltbytte: Gilbert Koomson og Fredrik Haugen kom inn for Thomas Grøgaard og Kristoffer Barmen.

Brann begynte etter hvert å komme mer med i kampen og skape halvsjanser, men hjemmelaget skulle likevel også få den neste avslutningen i feltet da Shala skjøt fra 13 meter og via ryggen til eget lags Vilhjálmsson og utenfor. På dette tidspunktet ledet blånissene 9-1 i angrep med avslutninger i sekstenmeteren.

Men så kom Fredrik Haugen inn, og kampen forandret karakter.

Etter 70 minutter kom vi endelig på en kontring som førte til en farlighet da nevnte Haugen skjøt fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Dessverre gikk det lave skuddet millimetere utenfor lengste stolpe.

Og Brann var atskillig mer på hugget ut over i andre omgang. I det 73. minutt kom Gilli til en avslutning rett innenfor sekstenmeteren, men det ble blokkert.

Knappe syv minutter før slutt fikk Gilbert Koomson et godt innlegg fra sin dobbeltbytte-kompis Haugen, men klarte dessverre ikke å få kontroll på ballen når han strengt tatt var alene med Vålerengens keeper.

Fem minutter før slutt kom Azar Karadas inn for Bismar Acosta, og tre minutter senere kom han til en heading fra åtte meter etter et godt innlegg fra Haugen, men det gikk over.

Vi presset litt mot slutten, men kom aldri til de helt store sjansene etter dette. Dermed endte det med et fortjent 0-1-tap for oss.

Supporterne:

506 Brann-supportere. Mange færre enn vi pleier å være når vi spiller bortekamp mot VIF. Men en blanding av elendig form, kjedelig fotball, lite spennende tabellsituasjon, en temperatur rundt null grader og sent avspark, får ta bortforklaringene denne gang.

Til tider bra kok og trøkk i andre omgang. Men dessverre vil nok kampen supportermessig huskes for andre ting. Før kampen kom nemlig noen VIF-fans seg inn på bortefeltet, stjal et banner fra supportergrupperingen «Yngre», hoppet over gjerdet, løp over hele banen og fikk banneret hengt opp-ned på Klanens tribune. I ultraskretser er det mye symbolikk i dette. Det å bli frastjålet et banner slik - og at det henges opp ned som et trofé hos motstanderen, regnes på mange måter som den ultimate ydmykelse.

Det er kanskje ikke så lett å hindre nøytralt kledde VIF-fans å komme inn på bortefeltet, men man kan jo stille store spørsmålstegn ved vaktholdet når uvedkommende kan hoppe over gjerdet og løpe tvers over hele banen midt under spillernes oppvarming. Og til tross for at både VIF, politi og vakter utmerket godt visste hva som hadde skjedd, så foretok de seg overhodet ingenting for å få fjernet banneret og gitt det tilbake til eierne. De lot provokasjonen fortsette uhindret, selv om de skal ha fått flere beskjeder om at man fryktet det kunne utarte seg til aksjoner á la f.eks. kasting av bluss, hvis man ikke foretok seg noe og fikk banneret fjernet fra Klanens tribune.

Med andre ord kunne den ampre stemningen som utartet seg til nettopp blusskasting, blitt dempet hvis vakter og politi hadde giddet å løfte en finger. Det gjorde de altså ikke.

Når det er sagt, så forsvarer jeg overhodet ikke at det kastes gjenstander - og spesielt ikke brennbare - inn på banen. Det er en forbanna uting, det er selvsagt farlig, og øker på ingen måte muligheten for å få til en oppmyking av NFFs pyro-regelverk. Utgifter til Brann gir det også. Både i form av bøter og regninger på reparasjon av kunstgress.

--

Flere rim og regler:

*

Vålerengen hadde ikke

vunnet siste tolv

Men typisk, når de møter Brann,

blir det rock’n’roll.

Det i grunn i kortene

at utfallet ble slik

Det har vi skjønt i ukesvis,

fra Os til Tellevik.

*

Brann fikk veldig lite til

Vi skapte knapt en dritt

VIF var mer på hugget

og det straffet seg om litt

For pausen ble forsinket

grunnet pyro-kast på banen

Dermed rakk de blå et mål

før hvilen på divanen

*

Vi presset litt mot slutten

men det kokte bort i tull

Kampen ebbet ut

med VIF sitt ene - våres null

Det gikk jo strengt tatt bare

sånn som dette måtte gå

De Hjelpeløses Hjelper

kan man alltid "stole på"

*

-

Tabellsituasjonen:

Tre runder før slutt er vi på 7. plass. Etter at Odd vant over Mjøndalen på mandag, kan vi i beste fall klare 4. plass. Men da vil vi i så fall ikke klare europacup gjennom den plasseringen. Grunnen til det er at det nå bare er Viking som kan dobbelkvalifisere seg for Europa ved ende på medalje i serien og ta cupgull. Skal Viking ta medalje, må de nødvendigvis opp i minst 49 poeng. Den poengsummen har allerede Odd, som vi ikke kan ta igjen. Vi kan jo max få 46 nå. Molde og Glimt kan vi heller ikke ta igjen. Ergo kan Brann ikke bli bedre enn nummer fem hvis Viking tar medalje.

Kuriosa:

* Brann har syv seriekamper på rad uten seier (0-5-2). Siste seier kom 1. september da vi slo Lillestrøm 3-1 borte. Forrige gang vi spilte syv seriekamper (eller obligatoriske kamper) på rad uten å vinne, var fra september til november 2013 (0-3-4). Mot Odd på fredag kan vi altså få åtte på rad uten seier, og det har vi ikke hatt siden de elleve første i 1998 (0-5-6). I obligatoriske kamper var sist gang i 2002 da vi hadde ni (0-2-7).

* På bortebane har vi fire strake uten seier (0-2-2). Siste borteseier kom mot Lillestrøm (3-1) 1. september. Forrige gang vi spilte fire strake bortekamper i serien uten å vinne, var i juni til august 2017 (0-3-1). Men innimellom der vant vi en europacup-kamp, så tar vi med alle turneringer, var forrige gang i mai til juli 2016 da vi gjorde det i fem (0-1-4). Det var også forrige gang vi tok så få poeng over fire bortekamper. Ett poeng tok vi altså da. Nå har vi tatt to på de siste fire.

* Brann hadde før søndag fem seriekamper på rad uten tap (0-5-0). Forrige tap kom 15. september da vi ble slått 0-1 i Kristiansund.

* Brann hadde før søndag scoret i to seriekamper på rad. Forrige gang vi ikke scoret, var da vi spilte 0-0 mot Molde på Stadion 6. oktober. Nå står vi med kun to mål på syv seriekamper! To mål over syv seriekamper har vi ikke hatt siden overgangen 1989-1990. Innenfor en og samme sesong var sist gang 1983!

* Brann har sluppet inn mål i tre strake seriekamper. Sist vi holdt nullen, var da vi spilte 0-0 mot Molde på Stadion 6. oktober. Forrige gang vi slapp inn mål i tre seriekamper på rad, var i august til september da vi gjorde det i fire.

* Brann har scoret ett mål på de siste fire bortekampene. Det er vårt dårligste i serien siden vi fikk fire målløse i 2016.

* Vi har nå fått baklengsmål i to strake bortekamper. Forrige gang vi slapp inn mål i to strake seriekamper borte, var fra august til september da vi gjorde det i tre.

Brann etter 27 kamper:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po


Slutt-plass

2019

9

10

8


30

26


+4


37


?

2018

15

7

5


40

27


+13


52


Nr. 3

2017

12

7

8


46

32


+14


43


Nr. 5

2016

13

6

8


36

24


+12


45


Nr. 2

2014

6

5

16


35

49


−14


23


Nr.14

* Brann har 37 poeng. Det er 15 mindre enn i fjor og det desidert minste vi har hatt etter 27 kamper siden 23 i 2014.

* Brann har 30 mål. Det er ti mindre enn i fjor, 16 mindre enn i forfjor og det minste vi har hatt i de eliteserie-sesongene der vi har spilt så mange kamper (dvs. 1961/62 og alle f.o.m. 2009). Den gamle rekorden vår var 35 i 2014.

* Brann har 26 baklengs. Det er ett mindre enn i fjor og det minste vi har hatt siden 24 i 2016.

* Brann har +4 i målforskjell. Det er ni dårligere enn i fjor, ti dårligere enn i forfjor og det dårligste vi har hatt siden minus 14 i 2014.

Brann etter 14 bortekamper:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po

2019

5

4

5


18

15


+3


19

2018

8

3

3


20

17


+3


27

2017

5

4

5


20

19


+1


19

2016

4

3

7


16

20


−4


15

2014

3

4

7


22

31


−9


13

* Brann har 19 bortepoeng. Det er åtte dårligere enn i fjor og det samme som i forfjor.

* Brann har 18 bortemål. Det er to færre enn i fjor og i forfjor, men to flere enn i 2016.

* Brann har 15 borte-baklengs. Det er to færre enn i fjor, og det minste vi har hatt i eliteserie-sesongene der vi har spilt så mange bortekamper (1961/62 og alle f.o.m. 2009). Den gamle rekorden vår var 17 i fjor.

* Brann har +3 i målforskjell borte. Sammen med i fjor er det det nest beste vi har hatt i eliteserie-sesongene med så mange kamper. Best var 1961/62 med +14.

-

Brann mot VIF innbyrdes i serien:

Sted:

Ka

Se

Ua

Ta

Ba

Bergen

45

20

12

13

74

52

Oslo

45

13

10

22

67

84

Totalt

90

33

22

35

141

136

* Brann er uten seier i de syv siste seriekampene mot VIF (0-3-4). Disse syv kampene har endt med annenhver uavgjort og annenhver tap. Hjemmekampene har endt uavgjort, bortekampene har endt med tap. Siste serieseier mot dem kom 9. juli 2016 da vi slo dem 4-1 på Stadion. Kun én av de siste elleve (1-4-6), to av de siste femten (2-5-8) og tre av de siste 20 seriekampene (3-7-10) mot VIF har endt med seier.

* I Oslo er Brann uten seier i de syv siste seriekampene mot VIF (0-2-5) - hvorav de fire siste har endt med tap. Siste borteseier mot dem kom da vi vant 2-0 7. mai 2011. Kun én av de siste ti (1-3-6) og to av de siste femten (2-3-10) seriekampene mot dem i Oslo, har endt med seier. Siste bortepoeng mot dem kom 23. august 2014 da vi spilte 3-3.

* Vi har scoret kun ett mål på de siste fire kampene mot VIF, og to på de siste seks.

* Brann har to målløse på rad mot VIF borte. Sist Brann scoret mot dem borte, var da vi tapte 1-2 24. september 2017.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot VIF. Sist vi holdt nullen var 10. juni i fjor da vi spilte 0-0 på Stadion.

* Brann har sluppet inn mål i de syv siste bortekampene i serien mot VIF. Sist vi holdt nullen i Oslo, var da vi slo dem 2-0 7. mai 2011.

Brann er altså uten seier i Oslo siden 2011. I 2015 møtte vi dem ikke, men i sesongene 2012-14 og 2016-19 har 15 andre klubber slått dem totalt 27 ganger i serien på Ullevål eller Intility. Likevel; i disse sesongene er det kun i 2014 VIF har endt foran oss på tabellen.

Tar vi i tillegg med dem som slo VIF i Oslo senere samme år som vi slo dem sist (2011), og lagene som slo dem i 2015 da vi spilte i 1.divisjon, er det 17 klubber som har slått dem totalt 36 ganger i serien i Oslo, siden vi sist vant der.

I løpet av de fire sesongene vi nå ikke har klart å ta poeng mot dem (2016-19), har 16 andre lag tatt poeng borte mot VIF 33 ganger - og totalt 63 poeng. Vi har altså tatt null disse sesongene… Men ender vi foran VIF på tabellen i år, har vi likevel endt foran dem i alle disse fire sesongene.

I løpet av 2017, 2018 og 2019, hvor vi ikke har klart å slå dem hverken borte eller hjemme, har 14 lag slått dem totalt 33 ganger i seriekamp.

-

Hendelsene:

01:45 - Brann: Gilli Rólantsson slår et frispark inn i feltet, men VIF får avverget til corner.

02:15 - Brann: VIF header vekk et godt innlegg fra Thomas Grøgaard.

07:15 - gult kort, Brann: Ruben Yttergård Jenssen for en sen takling på Herolind Shala.

17:10 - VIF: Aron Dønnum utfordrer Taijo Teniste og kommer til innlegg fra dødlinjen. Like utenfor femmeteren på motsatt får Matthías Vilhjalmsson helt umarkert gå opp og heade fra skrått hold. Det går utenfor lengste stolpe.

18:35 VIF: Ny kjempesjanse for hjemmelaget. Deyver Vega kommer seg inn i feltet og gir på tvers over til Dønnum. Heldigvis får ikke Dønnum kontroll på ballen og skutt før Brann-forsvaret får kommet i skuddlinjen, og avslutningen hans fra fire meter går via Teniste til corner.

19:10 - VIF: Corner fra Christian Dahle Borchgrevink. Fire meter fra mål forsøker Vilhjálmsson en heading, men den blokkeres umiddelbart. Ballen går til Magnus Lekven som header løst fra fem meter. Håkon Opdal plukker ballen ned.

21:20 - VIF: Sam Adekugbe med innlegg fra deres venstre side. Vilhjálmsson kommer til heading fra elleve meter, men enkelt for Opdal.

22:10 - VIF: Ruben Kristiansen mister ballen til Vega på midten. Den tidligere Brann-spillerem slår frem mot Vilhjálmsson, men ballen blir for lang og går inn til Opdal.

22:50 - Brann: Daouda Bamba er igjennom, men er offside.

23:40 - VIF: Mohammed Abu skyter fra 27-28 meter. Triller tre-fire meter utenfor.

28:30 - gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for å felle Vilhjálmsson.

29:25 - VIF: Innlegg fra Dønnum som finner Vilhjálmsson på tretten meter. Headingen går i stolpen og ut.

30:45: Kampen stoppes fordi det kastes en drøss med bluss inn på banen. Veldig unødvendig!

35:05: Kampen er i gang igjen.

41:25 - VIF: Shala får all verdens med rom på deres venstre side og legger inn. Vilhjálmsson header utenfor fra syv-åtte meter.

43:20 - Brann: Kristiansen kommer til innlegg, men det går over alle i femmeteren.

45:00 + 1:50 - Brann: Endelig skjer det noe riktig vei! Ruben Kristiansen slår på tvers gjennom feltet til Gilli på motsatt. Han får skutt fra ti meter skrått hold, men det går i nettveggen.

45:00 + 2:35 - VIF: Dønnum skyter fra en meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går like utenfor lengste stolpe.

45:00 + 3:52 - 1-0, SCORING VIF; HEROLIND SHALA: VIF vrir spillet over til venstresiden og Dønnum utfordrer Teniste før han sender på skrått ut til umarkerte Shala som skyter på direkten fra 13-14 meters skrått hold. Ballen går over Opdal, via tverrliggeren og i mål.

45:00 + 4:30: Pause. 1-0 til VIF etter 8-1 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

46:20 - Brann: Acosta skyter fra 35 meter. Ca seks meter utenfor.

49:55 - VIF: Borchgrevink med et skummelt innlegg, men Christian Eggen Rismark klarerer.

58:15 -> bytte Brann: Gilbert Koomson inn for Thomas Grøgaard.

58:25 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Kristoffer Barmen.

60:55 - Brann: Rismark stusser videre et langt kast fra Teniste, men hjemmelaget får klarert.

63:25 - Brann: Haugen med et innlegg mot bakerste hvor Kristiansen såvidt når ballen før den går ut over dødlinjen. Innlegget tar dessverre Adam Larsen Kwarasey rett foran Bamba som så får ballen i beina, men ikke klarer å få kontroll på ballen før den går ut over dødlinjen.

66:05 - VIF: Adekugbe slår inn på tvers og Shala skyter fra 13 meter. Skuddet går via ryggen på Vilhjálmsson og utenfor.

66:05 - gult kort, Brann: Bismar Acosta for en takling på Shala.

70:00 - Brann: Vi kommer på en slags kontring og det avslutter med at Haugen skyter fra noen meter innenfor feltet. Skuddet går like utenfor lengste stolpe!

71:40 -> bytte VIF: Felix Myhre inn for Herolind Shala.

72:40 - Brann: Koomson forsøker et skudd fra 25 meter. Det blokkeres, men Teniste gir returen kort til Gilli som skyter fra 15,5 meter. Ivan Näsberg blokkerer. Teniste kommer til et nytt innlegg, men Kwarasey plukker det ned.

75:45 -> bytte VIF: Bård Finne inn for Deyver Vega.

76:55 - Brann: Kristiansen slår inn mot Teniste på bakerste. Estlenderen legger flatt inn foran mål, men Myhre stopper det.

80:15 - VIF: Dønnum skyter fra 27 meter. Opdal må gi retur, men Rismark er der.

80:55 - Brann: Bamba mottar et innlegg på hodet, men ballen går rett opp i luften og ufarlig inn til Kwarasey. Kan knapt kalle det avslutningsforsøk.

83:30 - Brann: Haugen slår langt frem til Koomson som får ballen nesten alene med keeper inne i feltet, men som dessverre ikke klarer å få kontroll på ballen som til slutt havner hos Kwarasey.

85:20 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Bismar Acosta.

87:40 -> bytte VIF: Markus Nakkim inn for Aron Dønnum.

88:00 - Brann: Haugen slår inn mot Karadas som header fra åtte meter. Det går like over!

90:00 + 1:20 - Brann: Haugen med et frispark som slås inn i feltet. Rismark header over fra ti meters ganske skrått hold.

90:00 + 2:50 - Brann: Vi presser på, men kommer aldri til avslutning.

90:00 + 4:40 - gult kort, Brann: Gilbert Koomson antagelig for å tråkke på Magnus Lekven.

90:00 + 4:40 - gult kort, VIF: Magnus Lekven antagelig for det dommeren oppfatter som en overdreven reaksjon.

90:00 + 5:50 - Brann: Haugen legger inn og Rismark kommer til avslutning fra elleve meter, men det blokkeres i skuddøyeblikket.

90:00 + 6:05: Kampen er over. VIF vinner 1-0 etter 9-6 til dem i avslutninger i feltet.

KAMPFAKTA:

Vålerenga - Brann 1-0 (1-0)

Eliteserien menn, 27. serierunde. Intility Arena. 5889 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda. Gult kort: Kristoffer Barmen, Bismar Acosta, Ruben Yttergård Jenssen, Gilbert Koomson, Brann. Magnus Lekven, Vålerenga.

Mål: 1-0: Herolind Shala (45:00 + 3:52)

Vålerenga (4-3-3): Adam Kwarasey - Christian Borchgrevink - Ivan Näsberg, Pierre Kanstrup, Sam Adekugbe - Magnus Lekven, Mohammed Abu, Herolind Shala (Felix Horn Myhre fra 72.) - Deyver Vega (Bård Finne fra 76.), Matthias Wilhjalmsson, Aron Dønnum (Markus Nakkim fra 88.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Ruben Yttergård Jenssen, Bismar Acosta (Azar Karadas fra 86.), Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 59.) - Gilli Rolantsson, Daouda Bamba, Thomas Grøgaard (Gilbert Koomson fra 59.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-3 til VIF (VG Live og BT)

Ballbesittelse: 56 % til Brann (NTB og NRK), 53 % til Brann (VG Live)

Avslutninger: 11-5 til VIF (NTB), 9-5 til VIF (VG Live), 12-7 til VIF (NRK)

Avslutninger på mål: 5-0 til VIF (NTB), 3-0 til VIF (VG Live og NRK)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-6 til VIF (mine tall). 1. omg.: 8-1 til VIF. 2. omg.: 5-1 til Brann.

Sesongstatistikk:

(Og ja; beklager fortsatt at vi ikke har klart å få disse statistikkene leselige....)

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Dagbladet

NRK

Brann.no