Det ble til slutt en stor og fin seier over KFUM. Lettelsen og gleden da målene rant inn mot slutten var stor. Dette ble gøy - til slutt.

Men midt oppi gleden over storseier og målene som rant inn mot slutten, må vi ikke glemme at vi veldig lenge slet voldsomt med å skape noe mot de kristne unge menn.

Hvordan det hadde gått hvis ikke hjemmelaget ga oss en offergave gjennom en keepertabbe og en utvisning, er ikke godt å vite. Vi hadde kanskje slått dem likevel, for Brann var på gang i andre omgang og KFUM virket mer slitne.

Men med tanke på vår tradisjon for å dominere kamper uten å score og/eller vinne, så er jeg ikke overbevist om at det hadde gått bra også uten disse presangene.

I første omgang var det i hvert fall lite som tydet på at noe som helst var forbedret fra gjennomgangsmelodien de siste årene. Vi spilte og spilte, men kom til få sjanser. Som så mange mange ganger før.

Og KFUM scoret - selvfølgelig... Med unntak av Ranheim-kampen i serieåpningen har vi sluppet inn mål i alle seriekamper i nesten et helt år nå. Og nå har vi baklengs i fire av fem oppgjør på nivå to. Ved pause begynte jeg å tenke på hva Eirik Horneland egentlig har fått til i sin periode som Brann-trener. Hadde det vært noen utvikling verken offensivt eller defensivt i hans regjeringstid?

Til forsvar for forsvaret denne gang, skal det imidlertid sies at Fredrik Pallesen Knudsen måtte tidlig ut med skade og at det måtte gjøres omrokeringer i den bakre fireren på grunn av det.

Men det ble en mørningsprosess. Og kanskje er det nettopp det som må til mot antatt svakere motstand i 1.divisjon: At vi må være tålmodige og vente på at det andre laget bruker opp kreftene. Og så vil gjerne målene våre komme mot slutten når de er slitne både i kroppen og i hodet.

De første 51 minuttene kom ikke Brann til en eneste avslutning i KFUMs sekstenmeter. Kristenforeningen hadde hatt fire til da. De siste 39 minuttene pluss tilleggstid hadde Brann derimot 13 slike. Da nøyde hjemmelaget seg med to...

Vi utlignet ikke før etter nesten en time, da Kåffas keeper rotet det til. Og ledet gjorde vi altså ikke før i det 80. minutt da Oslo-laget var blitt redusert til ti disipler. Det kunne fort endt med nok en frustrerende poengdeling, slik det også meget vel kunne blitt på Nordre Åsen mot Skeid.

Så resultatet lyver litt, selv om vi så absolutt vant fortjent til slutt. Men vi skal selvsagt glede oss over fem mål og tre poeng. At vi scorer så mange mål, er på ingen måte dagligdags. Selv ikke de sesongene vi stikker innom nivå to:

Vi må tilbake til 5-0-hjemmeseieren over Stabæk i 2017 for å finne forrige gang vi scoret minst fem mål i en seriekamp. På bortebane må vi helt tilbake til den legendariske 6-3-seieren på Lerkendal i 2011 for å finne forrige gang vi scoret så mange mål i serien.

Mandagens storseier var riktignok ikke i Eliteserien, men vi har heller ikke hatt for vane å bøtte inn mål på divisjonsnivået vi er på nå: Forrige gang vi scoret så mange mål på bortebane i den nest øverste divisjonen, var nemlig i 1984. Den gang vant vi 5-0 i Harstad. Vi klarte det verken i 1986 eller i 2015 som er de gangene vi har vært i denne divisjonen etter det.

Våre elleve poeng etter fem kamper er også tre poeng bedre enn i opprykksårene 2015 og 1984 og like bra som da vi rykket opp i 1986. Selvsagt omregnet til tre poeng for seier, som ikke ble innført før i 1987.

14 scorede mål og ni plussmål i målforskjell er også bedre enn etter fem kamper i våre fem foregående sesonger på nivå to. Vi må helt tilbake til 1967 for å finne forrige gang Brann scoret så mange mål på de fem første kampene i den nest øverste divisjonen. Den gang scoret vi 21 mål og hadde 17 plussmål.

På bortebane har vi vunnet de tre første, og det hadde vi ikke gjort - i noen divisjon - siden 1980 da vi spilte på nivå to. Verken tolv scoringer eller ni plussmål på de tre første bortekampene hadde vi hatt siden 1953/54 da vi også spilte på nest øverste nivå.

Så resultatmessig har det egentlig ikke vært så ille - selv til 1.divisjon å være, selv om de to uavgjorte på hjemmebane trekker helhetsinntrykket ned.

De helt store kanonene har vi imidlertid ikke møtt ennå. Ikke har vi møtt de på forhånd forventede opprykkskandidatene Start, Stabæk eller Fredrikstad. Ei heller de to faktiske topplagene Mjøndalen og Ulf.

Sistnevnte hadde åpnet sesongen friskt med fire strake seire. Så kom de seg kraftig ned på jorden igjen med 0-4 hjemme for Fredrikstad. Hva det har å si for 16.mai-kampen på Stadion, er naturligvis vanskelig å spå. Kanskje de har gått på en smell og møtt hverdagen? Eller kanskje de gjør som Åsane gjorde etter 1-5 hjemme for Start; reiser seg og tar poeng mot Brann... Det trenger så absolutt ikke være noen fordel at de fikk juling på mandag.

Imidlertid trenger det ikke være noen ulempe for oss at vi foreløpig bare har møtt nummer fire, åtte, ni, tretten og femten. For kanskje er det nettopp "de store" med opprykksambisjoner og angrepsvilje som passer oss best? Vi presterer kanskje best når vi slipper å angripe mot en defensiv sekk?

(Fortsetter under bildet)


Kampen:

Fra startelleveren i forrige kamp mot Sogndal var Mathias Rasmussen og Vegard Leikvoll Moberg ute til fordel for Felix Horn Myhre og Bård Finne.

KFUM var mest å hugget i starten og allerede etter 34 sekunder kom de til avslutning ved femmeterhjørnet, men heldigvis ble Petter Nosakhare Dahl nok forstyrret til å skyte over.

Etter hvert tok vi mer over spillet, men slet med å komme til sjanser.

Før det var gått 19 minutter måtte vi dessuten gjøre dagens første bytte: Fredrik Pallesen Knudsen var blitt skadet og inn for ham kom David Wolfe.

Det skjedde i det hele tatt lite de første tre kvarterene. Brann måtte nøye seg med noen langskudd.

75 sekunder på overtid av omgangen tok hjemmelaget ledelsen da Keivan Gheadamini mottok et innlegg fra Håkon Hoseth og slo inn foran mål på direkten. Ballen endret retning på sin vei og fra fire meters hold kunne en altfor ensom Moussa Nije enkelt sette inn 1-0.

Så surt! Rett før pause! Men til tross for mye ballinnehav for vår del, stod det likevel 4-0 til hjemmelaget i antall avslutninger i feltet. Brann hadde altså ikke skapt noe av betydning etter en meget svak omgang som endte med 1-0 til de kristne unge menn.

I andre omgang kom vi til vår første avslutning i feltet denne kampen. Da var det seks minutter siden pausen og Heggebø fikk hodet på et frispark fra Niklas Castro. Ballen gikk utenfor.

Åtte minutter ut i omgangen skulle vi imidlertid få utligning da keeper Jonas Vatne Brauti først så ut til å kontrollere et Finne-fremspill ut over dødlinjen. Men Svenn Crone hadde andre planer, stjal ballen før den gikk over streken, og kunne relativt enkelt sette inn 1-1. En tabbe var altså det som måtte til for at vi kom til vår første skikkelige sjanse i hele kampen. Dette var for øvrig danskens første scoring i tellende kamp for Brann.

KFUM hadde imidlertid ikke gitt seg og drøyt to minutter senere stupheadet "Nosa" over. Like etter kom Wolfe til skudd fra nesten død vinkel, men rett på keeper.

Med 27 minutter igjen kom Branns to neste bytter: Niklas Jensen Wassberg og Ole Didrik Blomberg kom inn for Bård Finne og Felix Horn Myhre.

Ved vel halvspilt i andre omgang slet Brann fortsatt med å få skapt all verden mot Kåffa. Dette kunne utmerket godt bli poengdeling.

"Du skal ikke lyve" heter det i et av de ti bud. Og filming må regnes som det. Innbytter Remi-André Svindland forsøkte nemlig å svindle seg til straffespark til de ungkristne, men dommeren avslørte lureriet og belønnet ham med gult kort.

Med atten minutter igjen fikk vi imidlertid enda en gavepakke fra KFUM da Momodou Lion Njie sørget for å be om å gå i dusjen med en voldsom takling på Castro. Hjemmelaget måtte dermed avslutte med ti mann. Og dette skulle vise seg å endre kampens karakter. For om vi hadde slitt med KFUM til nå, så løsnet det helt da vi fikk være en mann i overtall.

Vi begynte nå å nærme oss med et volleyskudd fra Crone og en heading fra Heggebø på corner. Men begge deler gikk et stykke utenfor.

Men så... da drøyt ti minutter gjenstod, kom endelig ledermålet! Først gjorde Svenn Crone et fantastisk forarbeid på høyresiden, der han lekte seg med Jørgen Hammer, kom seg til et perfekt innlegg fra dødlinjen, og så satte Heggebø pannebrasken til fra syv-åtte meter og fikk ballen i mål. Endelig ledelse!

(Fortsetter under bildet)

Og da løsnet det fullstendig. For bare 126 sekunder etter ledermålet scoret vi igjen. Denne gang var det Castro som på meget lekkert vis satte ballen oppunder motsatt kryss fra skrått hold utenfor feltet. En klassescoring - hans første mål i obligatorisk kamp for Brann, og kampen var i realiteten avgjort nå som vi ledet 3-1 med åtte minuter igjen og med ti mann på motstanderlaget.

(Fortsetter under bildet)

Men vi kunne jo ikke stoppe nå! 89 sekunder etter forrige mål - og tre minutter og 35 sekunder etter ledermålet, stod det 4-1 til oss! Det skjedde da Fredrik Børsting vant ballen på midten og sendte frem til Castro som holdt seg onside, stormet inn i feltet og satte ballen i mål da keeper kom ut. 4-1 - og det bare fire minutter etter at det så ut til å gå mot nok en skuffende poengdeling!

Nå hadde vi vært uhyre effektive en liten stund, så da fikk det heller være at Blomberg headet langt utenfor fra fem meter.

Med fire minutter igjen kom 18-åringen Isak Tomar Hjorteseth inn til sine første offisielle minutter for Brann.

Mot slutten kom både Wolfe og Sivert til skudd, men de gikk henholdsvis på keeper og i blokken. På overtid fikk Castro en heading på et frispark fra debutant Hjortseth, men Brauti reddet.

Nevnte Brauti reddet imidlertid ikke da Castro slo på skrått ut mot venstre tre minutter på overtid. Keeperen kom ut, men Wassberg nådde ballen først, tok igjen sitt eget touch og satte ballen inn i tomt mål fra tre meter. 5-1 til oss!

Dette var også det siste som skjedde, Brann vant med fire mål og ligger nå på tredjeplass på tabellen.

Kjappe Brann-scoringer:

Tre mål på tre minutter og 35 sekunder hadde Brann før denne kampen antagelig ikke klart i seriekamp på minst 25 år. Minutt-tall for når scoringer kom, er en ikke helt nøyaktig øvelse - hvis de i det hele tatt er riktige. 2-1, 3-1 og 4-1 kom f.eks. i det 80., 82. og 84. minutt. Men når de står oppført slik med fire minutters mellomrom mellom første og siste, kan det bety at første mål kom fra alt mellom 79:00 og 79:59, mens det tredje i denne trippelen kom mellom 83:00 og 83:59. Hvilket betyr at det kan ha vært alt fra 3:01 til 4:59 mellom det første og det siste målet. Derav unøyaktigheten. Men fire minutters avstand i minutt-tall mellom første og siste mål i en rekke på tre mål, har ikke Brann klart i en seriekamp siden vi scoret i det 38., 39. og 41. minutt i 5-1-kampen mot Lyn på Ullevål i 1997. Altså «tre minutter», som i teorien kan ha vært alt fra 2:01 til 3:59 mellom målene.

(Fortsetter under bildet)

Supporterne:

Bortefeltet hadde plass til "ca 665" . Altså helt sikkert 666, men den slags tall passer seg jo ikke for en klubb som KFUM. Feltet var utsolgt allerede før helgen. I tillegg var det 20-30 Brann-supportere på det ene langsidefeltet nærmest oss.

Nok en gang imponerende bra oppmøte på en bortekamp på en arbeidsdag mot ikke akkurat superattraktiv motstand eller på noe moderne stadion med topp fasiliteter eller god utsikt over banen. Og ikke minst; i OBOS-ligaen! Hvem andre i Norge hadde klart det?

På bortekampene våre i år virker det som at andelen av Brann-tilhengere som deltar i synging og hopping er flere enn det har vært tidligere. Men det er jo ikke til å komme bort fra at på en mandagskamp i Oslo vil flertallet av de fremmøtte i rødt gjerne være folk bosatt østpå og ikke like mange fra supportermiljøet i Bergen som det ville vært i en helg. På lørdag hadde vi helt sikkert bikket 1000 om det var plass til det.

Det var et ok trøkk hele kampen, men jeg må nok en gang påpeke at tribuner uten tak ikke er helt ideelt for å holde lyden inne på arenaen. Spesielt ikke når det blåser motvind hele kampen.

Av artige sanger som dukket opp i forbindelse med kveldens motstand var denne på "Calle Torp-melodien" (eller "Give it up" som den egentlig heter): "Na-na-na-na (...) Jesus elsker Brann, elsker Brann, Jesus elsker Bra-ann!" og "Vi é ateister, vi é Brann!". Også "vi har vann i springen!" ble en slager, da det visstnok er vannmangel i Oslo for tiden.

KFUMs keeper fikk også noen ironiske sanger mot seg etter tabben på 1-1: "Jonas Brauti scorer mål" og "verdens beste keeper"... Noe som for øvrig fikk tankene tilbake til en annen bortekamp i Oslo; den mot Lyn i 1997 der hjemmelagets keeper, Tore Stenshagen, gjorde den ene blunderen etter den andre og halvparten av sangene våre resten av kampen var av typen "Tore Stenshagen é vår mann!", "Tore på sporet (klapp-klapp-klapp...)". Det skal for øvrig nevnes at unge Brauti på KFUM tok morsomhetene på hans bekostning fint og måtte smile litt av den tvilsomme oppmerksomheten.

-

Rim og regler:

Kåffa var de neste,

tur til Oslo nok en gang

Syv hundre kledd i rødt

Og det var mandag, sol og sang

Vi måtte nesten vinne

for å ikke ramle av

Med tap så ville avstanden

til toppen bli et hav

*

Vi førte litt første,

men av sjanser ble det smått

Det virket ikke lovende

vi spilte ikke godt

Og rett før det ble pause

fikk vi scoring rett i fleisen

Håpet vårt om opprykk

kunne kastes rett i peisen

*

Det kom seg etter pause

og Svenn Crone fikk betalt

da keeperen ble presset

og jo dreit seg ut totalt

For Crone stjal så ballen

og fikk enkelt mål, og så

fikk Kåffa én mann utvist

Javel, kunne dette gå?

*

Og da var Kåffa ferdige

Det raknet helt for dem

Først Heggebø sitt ledermål,

tre og fire, fem

For Castro skjøt et langskudd

oppi krysset etter det

Før Castro fikk ett til,

og så kom Niklas dobbel-V.

*

Det hadde sett så mørkt ut

Og vi manglet lenge futt

Med ketchup siste tolv

så ble det veldig gøy til slutt

Vi klatret opp på tredje,

vi har fortsatt opprykks-tro

Og vinner vi i neste kamp,

da er vi nummer to!

*

Kuriosa:

* Forrige gang Brann scoret minst fem mål i en seriekamp var 19. juni 2017 da vi slo Stabæk 5-0 på Stadion. På bortebane i serien var forrige gang 30. oktober 2010 da vi slo Rosenborg 6-3. På nivå to var forrige gang vi scoret minst fem mål da vi slo Mo 5-0 på Stadion i 1986. På bortebane på nivå to var forrige gang da vi slo Harstad 5-0 i 1984.

*Brann har nå fire seire på de siste seks seriekampene (4-2-0). Forrige gang vi hadde fire seire på så kort tid var i mai og juni 2019 (4-1-1), men det var altså i eliteserien. Forrige gang vi tok minst 14 poeng på seks seriekamper var da vi tok 14 poeng (4-2-0) på seks kamper fra 25. april til 21. mai 2018. Vi har også syv seriekamper uten tap (4-3-0) nå. Vårt siste serietap kom mot Molde 28. november da vi tapte 0-1 på Stadion. Forrige gang vi hadde syv strake seriekamper uten tap var fra november 2017 til juni 2018 da vi hadde 15 (10-5-0).

* Dette var vår tredje strake borteseier i serien. Sist vi ikke vant borte var da vi spilte 2-2 i Bodø 5. desember. Forrige gang vi fikk tre strake borteseire i serien var i april og mai 2019. Vi har nå fem strake bortekamper i serien uten tap (3-2-0). Siste bortetap kom 31. oktober da vi tapte 0-1 for Vålerengen. Forrige gang vi hadde minst fem strake bortekamper i serien uten tap var fra april til august 2019 da vi hadde seks (4-2-0).

* Dette var vår syvende strake seriekamp med scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da vi tapte 0-1 for Molde på Stadion 28. november.

* Dette var vår femte strake seriekamp borte med scoring. Eneste gang på de siste tolv bortekampene i serien der vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober.

* Vi har scoret tolv mål på de siste tre seriekampene borte. Forrige gang Brann scoret så mange mål på tre seriekamper borte var i juli 2000 da vi scoret 13 (4 mot Haugesund, 6 mot Viking og 3 mot Molde). Forrige gang vi scoret minst tolv mål på tre bortekamper på nivå to var i 1956/57 da vi scoret 13.

* Dette var vår fjerde strake seriekamp med baklengsmål. Den eneste gangen på de siste 27 seriekampene vi klarte å holde nullen var da vi vant 4-0 borte over Ranheim 3. april.

* Vi har sluppet inn mål i tolv av de siste 13 bortekampene i serien. Unntaket var 4-0-seieren over Ranheim 3. april.

* Minst 11 poeng på de fem første kampene har vi ikke tatt siden 2018 da vi tok 13. På nivå to klarte vi bare 8 poeng på de fem første i 2015.

* Tre seire i de tre første bortekampene hadde vi ikke hatt siden 1980 da vi også spilte på nivå to.

* Brann har scoret 14 mål i år. Minst 14 scoringer på de fem første kampene hadde vi ikke hatt siden 1997 da vi også hadde 14. På nivå to har vi ikke hatt det siden 1967 da vi hadde 21.

* Brann har scoret tolv mål på de tre første bortekampene. Minst tolv scoringer på de tre første bortekampene hadde vi ikke hatt siden 1953/54 på nivå to da vi hadde 13.

* Brann har ni plussmål til nå. Minst ni plussmål på de fem første kampene hadde vi ikke hatt siden 1997 da vi hadde ti. På nivå to har vi ikke hatt det siden 1967 da vi hadde 17 plussmål.

* Brann har ni plussmål borte. Minst ni plussmål på de tre første bortekampene hadde vi ikke hatt siden 1953/54 på nivå to da vi hadde pluss ti.

Brann innbyrdes mot KFUM i obligatoriske kamper:

Vi har kun spilt to tellende kamper mot KFUM. Begge på bortebane. Utfallet er 1-0-1 og 5-2 i målforskjell.

-

Hendelsene:

00:34 - KFUM: Hjemmelaget kommer til avslutning etter 34 sekunder ved Petter Nosakhare "Nosa" Dahl, men han er presset når han skyter ved femmeterhjørnet og det går en meter over.

02:25 KFUM: Tore André Sørås prøver å skyte fra 14 meter, men det blokkeres i avslutningsøyeblikket av Andreas Skovgaard.

05:12 - Brann: Aune Heggebø går opp utenfor femmeteren og forsøker å heade, men ballen går bare videre og bakover.

13:14 - Brann: Bård Finne skyter fra 23 meter, men treffer Fredrik Børsting. Så er det Niklas Castro som skyter fra vel 25 meter, men keeper Jonas Vatne Brauti har full kontroll.

16:11 - KFUM: "Nosa" ikke langt unna et farlig innlegg som går gjennom Branns femmeter.

18:20 - Brann: Ruben Kristiansen slår langt frem mot Finne, men keeper Brauti tar fremspillet.

18:56 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Fredrik Pallesen Knudsen.

20:22 - KFUM: Sørås skyter fra 15 meter, men det blokkeres med en gang av Sivert Heltne Nilsen.

25:52 - Brann: Sivert skyter en meter over fra 23-24 meter.

27:42 - Brann: Åtte-ni meter fra mål er Heggebø nære på å nå frem på et innlegg fra Wolfe.

29:03 - Brann: I returrommet etter en corner står Ruben klar på 25 meter og dundrer til. Ballen går en meter utenfor.

Det skjedde nesten ingenting det neste kvarteret.

45:00 + 1:15 - 1-0, SCORING KFUM; MOUSSA NJIE: Håkon Hoseth slår inn fra deres høyreside mot bakerste. Keivan Ghaedamini får umarkert legge inn foran mål igjen på diekten fra femmeterhjørnet, ballen forandrer retning i Svenn Crone, og så havner den hos Moussa Njie som uhindret bak Sivert kan beine ballen i mål fra fire meters hold.

45:00 + 4:30 - Brann: Småkaotisk på bakerste etter en corner, men KFUMs keeper får til slutt tak i ballen.

45:00 + 4:35: Pause. 1-0 til hjemmelaget etter 4-0 til samme lag i antall avslutningsforsøk i feltet.

- 2. omgang: -

45:50 - gult kort, KFUM: Aaron Kiil Olsen for en takling på Wolfe.

50:11 - gult kort, KFUM: Momodou Lion Nije. Antagelig for å sparke ballen vekk.

51:05 - Brann: Heggebø kommer til heading fra syv meter når et frispark fra Castro slås inn fra venstre. Ballen går utenfor. Dette var vår første avslutning i feltet!

52:52 - 1-1, SCORING BRANN; SVENN CRONE: En merkelig situasjon oppstår: Brauti ser ut til å kontrollere Finnes fremspill ut over dødlinjen. Men Crone stjeler ballen i siste sekund åtte-ni meter fra nærmeste stolpe. Fra en halv meter setter han inn utligningen rett før Kiil Olsen kommer til.

55:13 - KFUM: "Nosa" stupheader over fra syv-åtte meter.

56:46 - Brann: Wolfe kommer til skudd fra ti meters spiss vinkel. Det går rett på Brauti, og KFUM får klarert til corner i siste sekund foran Castro.

60:32 - gult kort, KFUM: Moussa Njie. Muligens for protester.

60:53 -> bytte KFUM: Remi-André Svindland inn for Moussa Nije.

62:54 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Bård Finne.

62:57 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Felix Horn Myhre.

65:48 - Brann: Et innlegg fra høyre ved Crone når Blombergs hode på åtte-ti meters hold, men har får ikke skikkelig treff og ballen går et par-tre meter utenfor.

66:31 -> bytte KFUM: Jørgen Hammer inn for Håkon Hoseth.

67:32 - KFUM: Fredrik Kristensen Dahl skyter fra ti-tolv meters relativt spiss vinkel. Langt over.

69:11 - gult kort, KFUM: Hjemmelaget vil ha straffe når Svindland går i bakken i feltet. Det viser seg å være filming.

71:05 - Brann: Heggebø får snudd seg rundt og kranglet seg til en avslutning fra elleve meter, men den treffer Kiil Olsen og spretter inn til keeper Brauti.

71:56 - gult-rødt kort, KFUM: Momodou Lion Njie får sitt andre gule kort for dagen når han er voldsom mot Castro i en takling.

75:20 - Brann: Crone med et volleyskudd fra 14 meter. Det går noen meter utenfor.

76:25 -> bytte KFUM: Thomas Klemetsen Jakobsen inn for Fredrik Kristensen Dahl.

76:40 -> bytte KFUM: Moa Mahnin inn for Petter Nosakhare Dahl

77:43 - Brann: På en corner fra Castro header Heggebø langt utenfor fra seks meter.

For første gang i kampen hadde vi nå hatt flere avslutninger i feltet enn KFUM. 7-6!

79:40 - 1-2, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Crone gjør et glimrende forarbeid på høyresiden når han herjer med Hammer, kommer seg til innlegg fra dødlinjen og legger perfekt inn til Heggebø som header fra syv-åtte meter. Ballen går inn til venstre.

81:46 - 1-3, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Denne gang er det Blomberg som gjør forarbeidet før han sender ut til Castro på venstresiden. Sistnevnte skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Ballen går i en nydelig bue inn under motsatt kryss.

83:15 - 1-4, SCORING BRANN; NIKLAS CASTRO: Børsting vinner ballen ti meter inne på KFUMs banehalvdel. Han stormer fremover noen meter før han sender til Castro som ikke er offside. Norsk-chileneren kommer seg inn i feltet, er litt heldig og kommer seg løs fra Svindland - og ballen sendes i mål fra vel ti meter når Brauti kommer ut.

85:17 - Brann: Blomberg kommer til heading fra femmeteren, men den går fem meter utenfor.

85:37 -> bytte Brann: Isak Tomar Hjorteseth inn for Fredrik Børsting.

86:17 - Brann: Det skytes, antagelig fra Wolfe, fra vel seksten meter helt ute på siden av feltet, men rett på Brauti.

87:38 - Brann: Sivert skyter fra 21 meter. Det blokkeres.

90:00 + 0:12 - Brann: Hjortseth slår et frispark fra høyre og fra åtte-ti meter header Castro på Brauti som redder.

90:00 + 3:08 - 1-5, SCORING BRANN; NIKLAS JENSEN WASSBERG: Blomberg vinner ballen midt på KFUMs banehalvdel. Ballen går til Castro som sender på skrått fremover mot Wassberg. Brauti kommer ut på ti-tolv meter, men "Kniklas" når ballen før keeperen og kan sette ballen i tomt mål fra tre meter.

90:00 + 3:53: Kampen er slutt. Vi vinner 5-1 etter 13-6 til oss i antall avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

KFUM Oslo – Brann 1-5 (1-0)

1. divisjon fotball, menn. Ekebergsletta. 2385 tilskuere. Dommer: Mischa Kellerhals, Orre. ult kort: Aaron Kiil Olsen, Robin Rasch, Momodou Lion Njie, Moussa Njie, Remi-André Svindland, KFUM Oslo. Rødt kort: Momodou Lion Njie (72), KFUM Oslo.

Mål: 1-0 Moussa Njie (45:00 + 1:15), 1-1 Svenn Crone (52:52), 1-2 Aune Selland Heggebø (79:40), 1-3 Niklas Castro (81:46), 1-4 Castro (83:15), 1-5 Niklas Jensen Wassberg (90:00 + 3:08).

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Aaron Kiil Olsen, Momodou Lion Njie, Fredrik Kristensen Dahl (Thomas Klemetsen Jakobsen fra 77.) – Håkon Hoseth (Jørgen Hammer fra 66.), Simen Hestnes, Robin Rasch, Keivan Ghaedamini – Petter Nosakhare Dahl (Moa Mahnin fra 77.), Tore André Sørås, Moussa Njie (Remi-André Svindland fra 61.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (David Wolfe fra 19.), Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen – Felix Horn Myhre (Ole Didrik Blomberg fra 63.), Sivert Heltne Nilsen, Niklas Castro - Fredrik Børsting (Isak Tomar Hjorteseth fra 86.), Aune Heggebø, Bård Finne (Niklas Jensen Wassberg fra 63.)

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 13-4 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 7-1 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 13-6 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-0 til KFUM. 2. omg.: 13-2 til Brann.

-

Spillerstatistiken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

R ved tallet indikerer utvisning.

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf


b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*


38

2


Børst.

90

62

79

90

85


406

5

5


2Castro

20*

28

90

74

90


302

5

3

2
Crone

90

90

90

90

90


450

5

5

1
Dynge.

90

90

90

90

90


450

5

5

Finne

70

80

11*


62


223

4

3

Hegge.

85

67

90

90

90


422

5

5

2
Hjort.

5*


5

1


Knuds.

90

90

90

90

18


378

5

5

1
Kristia.

90

90

90

90

90


450

5

5

Moberg

5*

23*

37*

74139

4

1

2
Myhre

90

80


16*

62


248

4

3

Nilsen

84

90

90

90

90


444

5

5

1

1Rasmu.

90

90

90

67R337

4

4

2


1


Skaan.
16*16

1


Skovg.

90

90

90

90

90


450

5

5

Wassb.

6*

10*

53

90

28*


97

4

1

2
Wolfe

72*


72

1


-

Linker:

BA

NTB Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

brann.no

--