Heller ikke i Drammen skulle det lykkes for oss utenbys, og etter åtte bortekamper står vi fortsatt med kun ett eneste poeng på fremmed gress og kunstgress denne sesongen.

Men denne gang var vi gode lenge, til tross for alt utenomsportslig fokus den siste halvannen uken. Første omgang presterte vi godt. Det så bra ut. Vi kjempet og kriget, det var fart i angrepene. Endring i trenerregimet, nye spillere og i de siste dagene et oppgjør med useriøse holdninger og ukultur så ut til å kanskje ha gitt spillerne et lite spark inn mot siste halvdel av sesongen.

Imidlertid raknet alt i andre omgang. Allerede i starten av andre halvdel var vi heldige som ikke mistet ledelsen etter to episoder med forsvarsslurv. Vi hadde ti gode minutter mellom trippelbyttet og Godsets ledermål, men totalt sett var hjemmelaget best etter pause.

Hva skjedde? Gikk vi tomme for krefter? Eller var det bare Godset, som for øyeblikket er et av seriens beste hjemmelag, som skjerpet seg? Brann var i hvert fall ikke til å kjenne igjen de siste 45.

I Bærum fikk vi tidligere på kvelden best tenkelig utfall: En uavgjort mellom våre to nærmeste tabellrivaler gjorde nemlig at hverken Stabæk eller Mjøndalen stakk av. Hadde vi slått Godset, hadde vi vært à poeng med kvalik og ikke lenger på sisteplass.

Det klarte vi dessverre ikke å utnytte, men til tross for tapet i Drammen er begge to bare tre poeng foran. Senere skulle søndagens uavgjortkamp mellom Sandefjord og Tromsø gjøre at vi også "mistet" ett poeng i forhold til sistnevnte denne runden og avstanden opp til trygg plass er dermed fem poeng.

I den sammenheng skal det nevnes at nettopp lørdagens motstander etter 16 kamper i 2019 lå på samme plassering og samme poengsum som Brann gjør nå. Og de hadde fem poeng til kvalik og seks poeng til trygg plass. Da sesongen var over var de blitt nummer elleve med 32 poeng og to poeng ned både til kvalik og direkte nedrykk... Så det er absolutt mulig å klare dette! Vi må bare ta med oss videre energien fra lørdagens førsteomgang.

For øvrig var dette tredje gang i år at vi har ledet en bortekamp i serien, men likevel tapt. I to av disse kampene scoret vi det første målet.

Det er nå en drøy uke til overgangsvinduet stenger. I løpet av den siste halvannen uken har en keeper og to midtstoppere forsvunnet ut døren. Det har ikke gitt oss penger i kassen, men vi har sparer lønnsutgifter til tre spillere vi i varierende grad hadde bruk for. Disse pengene bør være nok til å kjøpe og lønne minst én ny spiller. Og det bør vi gjøre! Etter den siste tidens beklageligvis nødvendige luking av ugress i Brann, har nemlig stallen blitt for tynn igjen.

Hva Brann trenger mest akkurat nå, er imidlertid et godt spørsmål. Selv om Aune Heggebø er lovende og har scoret i begge de to siste kampene, er han gjerne ikke scoringsgarantisten vi trenger i de siste 14 rundene. Ikke Bård Finne heller, selv om han ikke var dårlig mot Godset.

Samtidig har vi jo som nevnt mistet to midtstoppere. Hvis Vieux Sané sliter med skader og å holde 90 minutter, blir det tynt bak der. Fredrik Pallesen Knudsen virker som en forsterkning, men Ole Martin Kolskogen har skuffet denne sesongen. Og skuffet også på Marienlyst.

Keepere har vi for såvidt, og det er ikke der det er aller mest prekært akkurat denne høsten. Jeg ville gått for en midtstopper eller en spiss. Helst begge deler, hvis vi har råd til det.


PS! Bortestatistikken mot Godset er mildt sagt spesiell. F.o.m. 1975 t.o.m. 2007 vant vi elleve strake bortekamper mot Godset i serien. Noe som skal være rekord i den norske toppdivisjonen når det gjelder strake borteseire mot en og samme motstander. Men i de syv bortekampene vi spilte der før 1975, vant vi ikke en eneste (0-2-5). Og i de 13 kampene vi har spilt på Marienlyst etter den vanvittige rekken av seire, har vi kun én seier (1-3-9)...

F.o.m. 1990 t.o.m. 1998 holdt vi dessuten nullen i alle de seks seriekampene vi spilte på Marienlyst. F.o.m. 1999 har vi sluppet inn mål der i alle 16 vi har spilt...

(Fortsetter under bildene)

Kampen:


Det var gjort tre endringer i startoppstillingen siden forrige helg: Vieux Sané var gått ut til fordel for Ole Martin Kolskogen på midtstopperplass, Niklas Wassberg var blitt byttet ut med Thomas Grøgaard - og Bård Finne var kommet inn for Mathias Rasmussen. Dette var for øvrig Finnes første tellende Brann-kamp etter returen til klubben.

Godset var best helt i starten og fikk noen farligheter på en corner Håkon Opdal bommet på, og på en Fred Friday-heading Opdal tok. Men vi kom mer med etter et kvarter og fikk avslutningsforsøk både fra Robert Taylor to ganger på langskudd og Aune Heggebø fra skrått hold i feltet. Særlig nær scoring var imidlertid ikke noen av dem.

Etter tyve minutter gikk Aune Heggebø i bakken i feltet. Men selv om det var kontakt med Ari Leifsson, så fant dommer Svein Oddvar Moen ingen grunn til å peke på straffemerket.

Vi skulle imidlertid likevel ta ledelsen etter halvspilt omgang da samme Heggebø i hodeduell mot Jonathan Parr, stanget inn et innlegg fra Taylor. Ekstatisk jubel hos oss på bortefeltet. Hadde det endelig snudd for oss med seier sist og ledelse her?

På dette tidspunktet hadde vi gått forbi Stabæk på målforskjell. Vi lå ikke lenger sist!

(Fortsetter under bildet)

Etter scoringen virket Brann energiske og fulle av selvtillit og åtte minutter før pause holdt Sivert Heltne Nilsen på å heade en corner inn i det lengste hjørnet, men Parr reddet på streken.

To minutter før pause fikk vi også en halvsjanse, men Finnes avslutning fra skrått hold gikk noen meter utenfor lengste stolpe.

På overtid av omgangen fikk imidlertid Godset en mulighet etter et mislykket Kolskogen-forsøk på å stanse et Godset-angrep, men en solid Fredrik Pallesen Knudsen fikk ordnet opp. Det siste som skjedde før pause var at Leifsson ikke traff skikkelig på hodet i femmeterhjørnet på et innlegg fra Parr. Lagene gikk til halvtid etter en god Brann-omgang og med en overraskende 1-0-ledelse til oss.

Andre omgang startet med Godset-dominans og allerede før det var gått to minutter av omgangen fikk Friday stå helt alene tre meter fra mål på et innlegg fra Vilsvik. Heldigvis fikk han ikke skikkelig treff med hodet.

Og under minuttet senere var vi heldige igjen da svake Kolskogen holdt på å forære hjemmelaget scoring da han skulle spille tilbake til Opdal. Heldigvis fikk oddingen forstyrret ham nok på avslutningen til at den ikke ble satt enkelt i mål. Ballen trillet i skummel retning sett fra bortefeltet. Etter et par sekunder uten hjerteslag kunne vi puste lettet ut da den gikk halvmeteren utenfor stolpen.

Godset var klart best i starten av omgangen. Brann var ikke til å kjenne igjen fra første. Vi var heldige som ikke fikk mål imot på det defensive slurvet da. Heldigvis roet det seg litt de neste ti minuttene. Men etter det var også moroen over:

For rett før vi passerte timen, fikk nemlig Herman Stengel god tid og plass til å dundre til fra 21 meters hold. Ballen gikk i det halvmeters mellomrommet som oppstod mellom Nilsen og Kolskogen i det tidels sekundet etter skuddet ble avfyrt, så her var nok Stengel litt heldig. Opdal rakk knapt å reagere og ballen gikk inn til høyre. Dermed stod det 1-1 og den foreløpige poengfangsten gikk fra 13 til 11. Brann var nede på sisteplass igjen.

(Fortsetter under bildet)

Jaja, men ett poeng ville nå ikke være så ille på en vanskelig bortebane. Ingen hadde vel forventet seier her uansett.

Men bare noen minutter senere viste hjemmelaget at de ikke hadde tenkt å nøye seg med en uavgjort mot tabelljumboen. Da var Hove nære på å treffe to meter fra mål, men heldigvis gjorde han ikke det og Pallesen Knudsen fikk klarert. For øvrig svakt av Ruben Kristiansen som lot Vilsvik komme til innlegg bak ryggen hans i den situasjonen.

Vel tyve minutter ut i omgangen var det tid for trippelbytte for vår del. Da kom Mathias Rasmussen, Kasper Skaanes og Petter Strand inn for Robert Taylor, Thomas Grøgaard og Daniel Pedersen.

Brann kom litt tilbake i de ti første minuttene etter byttene. Blant annet hadde Finne et langskudd som keeper Myhra hadde litt problemer med å holde på første forsøk.

Men i det 74. minutt skulle Godset slå tilbake etter ti minutters Brann-dominans. For på et frispark fra Stengel vant Gustav Valsvik på hodet mot Strand på elleve meters hold og stanget inn 2-1 til hjemmelaget.

Forbasket irriterende. Både fordi vi hadde rotet vekk tre poeng etter en førsteomgang som hadde sett så bra ut - og fordi målet kom i en god Brann-periode.

Og noen minutter senere holdt det på å bli 3-1 da et nytt Stengel-frispark fra siden virket å komme bardust på Opdal, men han unngikk i det minste å slippe det inn.

Ni minutter før slutt kom Filip Delaveris inn for Bård Finne.

To minutter senere fikk Rasmussen en kjempemulighet da Strand satte i gang en kontring ved å slå langt frem mot vår nummer syv. Lyngdølen fikk fri bane mot Godsets mål, men dessverre fikk han ballen for langt foran seg og Godset-keeper Myhra kom ut og fikk stoppet sjansen.

Men fire og et halvt minutt før slutt, forsvant håpet om poeng. Da fikk Tobias Gulliksen herje og lure av både Strand og Kolskogen i én bevegelse før han avsluttet nesten midt i mål fra ti meter.

Dermed stod det 3-1 til hjemmelaget etter at de nå hadde scoret på sine to siste avslutninger i feltet. Vi gjorde umiddelbart vårt siste bytte: Niklas Jensen Wassberg kom inn for Aune Heggebø.

På overtid hadde Delaveris en siste krampetrekning for oss med et hardt og lavt langskudd fra relativt spiss vinkel, men det gikk rett på keeper.

Dermed endte det med 1-3-tap og null poeng til oss. Det gunstige resultatet på Nadderud i forkant av vår kamp gjorde imidlertid at det bare er tre poeng til de to lagene rett foran oss.

(Fortsetter under bildene)

Det lyriske hjørnet:


Vi hadde nå fått heng

Det var en halv sesong igjen

Men selv om det ble seier sist

for Eirik sine menn

var det jo en dårlig kamp

Og mye energi

går ennå til skandalene

med fyll og fanteri

*

Det måtte jo tas tak i det,

det måtte jo bli gjort

Vi håper nå alt ugresset

er sett og luket bort

For kamp mot Godset ventet

og vi sliter jo i Drammen

fokus måtte rettes på

og alle ta seg sammen!

*

Og Brann var gode lenge

Aune Heggebø traff først

sånn halvveis ut i omgangen

da presset vårt var størst

Ja tenk vi ledet kampen

Aune H, han var vår engel

Det holdt seg helt til 60,

men da scoret Herman Stengel

*

Ja ett poeng var levelig

men nei, det ble det ikke

For Godset scoret enda to

da forsvaret fikk hikke

Det endte opp med ett til oss

og tre til de i blått

Vi spilte bra en omgang

Men i andre gikk det trått

*

dermed ble det tap igjen

Og gapet opp ble større

Men er nå stallen god nok?

er betimelig å spørre

For snart så stenger vinduet

for spillerkjøp- og salg

Vi burde få et par mann til,

ja har vi noe valg?

(Fortsetter under bildet)

Fansen:

For første gang under Covid fikk jeg selskap av et nevneverdig antall medsupportere på en bortekamp. Vi var anslagsvis 100 som hadde fått billett gjennom et begrenset salg til bortesupportere (vi hadde vel i utgangspunktet bare fått 50 billetter), og de aller fleste kom fra det tradisjonelle supportermiljøet. Det var nok mange som hadde lengtet lenge etter denne muligheten, for jeg syns det ble et solid trøkk underveis. Spesielt da vi ledet, naturlig nok. Det var også ryddet plass til smått sarkastiske rop som "Halve troppen (klapp-klapp-klapp)" under oppvarmingen. Bortetribunen på Marienlyst er da også godt tilrettelagt for stemning, da taket ligger ganske lavt over tribunen.

--

Slik redder vi plassen:

Her er budsjettet for hvordan vi redder plassen med ett poengs margin på de andre:

nå ->

|

BRANN

10

|

STAB.

13

|

MJØN.

13

|

TIL

15

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


17

|

Hau h

3

|

VIF b

0

|

LSK h

1

|

B/G h

0

18

|

LSK b

0

|

Vik h

1

|

MFK b

0

|

RBK b

0

19

|

TIL b

3

||

SF h

3

|

Bra. h

0

20

|

KBK h

3

|

SF b

1

|

RBK b

0

|

LSK b

0

uts. 19

||

Str. h

3

||21

|

Mjø b

1

|

B/G h

0

|

Bra. h

1

|

Hau h

3

22

|

Stb h

3

|

Brann b

0

|

Hau b

1

|

MFK b

0

23

|

Odd b

1

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

Mjø h

1

24

|

Viki h

1

|

LSK b

1

|

KBK h

1

|

Odd h

1

25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

0

|

KBK b

0

26

|

RBK h

0

|

S08 b

1

|

Viki h

3

|

Str. h

3

27

|

SF b

1

|

KBK h

3

|

Str. b

1

|

VIF b

0

28

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

Stb h

1

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

0

|

S08 b

1

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

|

Viki h

3

Fra nå:

|

5-4-5

19

|

3-6-5

15

|

3-6-5

15

|

3-4-7

13


|

TOTAL

29

|

TOTAL

28

|

TOTAL

28

|

TOTAL

28BRANNSTAB.MJØN.TILHendelsene:

01:12 - Brann: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre, men Aune Heggebø klarer ikke å vinne hodeduellen utenfor femmeteren. Godset får klarert.

05:12 - Godset: Lars Vilsvik sleiver fullstendig når han skal legge inn på direkten fra siden av feltet. Ballen går langt til side for mål.

09:25 - Godset: Håkon Opdal bommer på en corner fra Jonathan Parr, men Daniel Pedersen får headet vekk. Hjemmelaget kommer tilbake, men vi fikk klarert til ny corner.

13:22 - Godset: Ole Martin Kolskogen klarer ikke å hindre Halldor Stenevik i å komme til innlegg fra dødlinjen. På åtte meter vinner Fred Friday på hodet mot Felix Horn Myhre, men Opdal tar headingen.

14:01 - Brann: Robert Taylor med en markkryper fra 25 meter som går to-tre meter utenfor.

16:00 - Brann: Vi vinner ballen midt på egen halvdel og forsøker en overgang. Bård Finne stormer fremover og gir frem til Heggebø som skyter fra ganske skrått hold noen meter innenfor feltet. Det går rett til Godset-keeper Viljar Myhra.

16:52 - Godset: Parr slår høyt frem til Friday som heldigvis ikke får til en skikkelig heading fra syv-åtte meters skrått hold. Ballen spretter ufarlig inn til Opdal.

17:37 - Godset: Friday skyter høyt over fra skrått hold like utenfor feltet.

19:09 - Brann: Taylor har Heggebø med seg til venstre, men velger å trekke innover og skyte fra 22 meter. Det blokeres av Gustav Valsvik.

19:35 - Godset: Stenevik når ikke opp på et innlegg fra Friday.

20:26 - Brann: Heggebø får ballen på venstesiden og kommer seg inn i feltet, men duelleres ut av Ari Leifsson utenfor femmeterhjørnet. Heggebø går i bakken, men dommer Svein Oddvar Moen finner ingen grunn til å blåse straffe selv om det var kontakt.

22:27 - 0-1, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Taylor vinner ballen 27-28 meter fra mål og kommer seg til innlegg fra utenfor venstresiden av feltet. Åtte-ni meter fra mål finner han Heggebø som går til værs og vinner på hodet mot Parr - og header ballen nede i det høyre hjørnet.

24:53 - Brann: Pedersen skyter fra nærmere 30 meter, men han skyter rett i Finne på sekstenmeteren.

25:15 - Brann: Sivert Heltne Nilsen skyter fra 25 meter. Det går en meter utenfor krysset.

30:35 - Godset: Vilsvik med et frispark fra deres høyreside. Det heades først vekk, Parr får sendt ballen inn igjen foran mål og fra ti meter får ikke Leifsson til en skikkelig avslutning. Vi får klarert.

31:58 - Godset: Friday skyter fra tyve meters skrått hold, men Nilsen får blokkert.

33:10 - Brann: Det spilles frem mot Heggebø, men Myhra kommer utenfor sekstenmeteren og måker ballen vekk.

33:32 - Brann: Taylor skyter fra nærmere 30 meters skrått hold. Det går langt utenfor.

34:05 - Godset: Grøgaard med et dårlig mottak som gjør at hjemmelaget får angripe og Vilsvik legge inn fra deres høyreside. Ballen går tvers gjennom Branns femmeter uten at noen blåkledde når frem.

36:42 - Brann: Finne slår en corner fra venstre og på nærmeste kommer Nilsen og header fra femmeteren mot det lengste hjørnet, men Parr redder på streken. Etter hvert kommer Myhre til avslutning fra 25 meter, men sleiver fullstendig.

38:55 -> bytte Godset: Kristoffer Tokstad inn for Jack Ipalibo.

42:50 - Brann: Finne samspiller med Grøgaard og får ballen tilbake og avslutter noe presset fra 13-14 meters skrått hold. Ballen går tre meter utenfor lengste stolpe.

45:00 + 0:42 - Godset: Kolskogen mislykkes med å stanse et Godset-angrep på deres høyreside. Innbytter Tokstad stormer inn i feltet og har med seg Friday foran mål. Heldigvis får Fredrik Pallesen Knudsen klarert til corner.

45:00 + 1:03 - Godset: Parr legger inn fra deres høyreside. På bakerste vinner Leifsson på hodet innenfor femmeterhjørnet, men får ikke skikkelig treff og ballen går bare til motsatt side av feltet.

45:00 + 1:07: Pause. 1-0-ledelse til oss etter 4-4 i antall angrep med avslutninger i feltet.


- 2. omgang: -

46:07 - Godset: Vilsvik med et skuddforsøk fra tyve meter. Det skifter retning og blir klarert.

46:46 - Godset: Friday får stå fullstendig alene på fire meters hold når Vilsvik slår inn mot bakerste. Heldigvis treffer han bare såvidt med hodet og ballen bare fortsetter langt utenfor.

47:32 - Godset: Kolskogen holder på å servere Friday ballen når han skal sende den tilbake til Opdal. Opdal kommer ut på sekstenmeteren og får forstyrret Friday nok til at han ikke får til noen god avslutning og ballen triller en halvmeter utenfor stolpen.

48:49 - Brann: På en corner fra Finne som går mot nærmestes stolpe, kommer Heggebø til heading fra fem meter. Ballen går en meter utenfor krysset.

49:57 - Godset: Stenevik slår inn motsatt til Vilsvik som avslutter på direkten fra noen meter utenfor femmeterhjørnet, men vi får blokkert.

52:20 - Brann: Taylor er nære på å få en mulighet utenfor femmeteren, men får ikke skikkelig kontroll på ballen og den går inn til Myhra.

59:26 - 1-1, SCORING GODSET; HERMAN STENGEL: Pallesen Knudsen header vekk et innlegg. Ballen går ut til Stengel som får både tid og plass til å skyte fra 21 meter. Ballen bankes inn til høyre i målet. TV-bildene kunne avsløre at Stengel hadde flaks fordi det i det tidels sekundet etter han skjøt, åpnet seg en halvmeters glipe mellom Nilsen og Kolskogen der ballen snek seg imellom.

61:53 - Godset: Friday slår frem mot bakerste hvor Vilsvik dukker opp bak Ruben Kristiansen og legger ut fra dødlinjen mot Johan Hove som ikke klarer å treffe to meter fra mål. Pallesen Knudsen får klarert.

63:34 - Brann: Taylor med et frispark som slås høyt inn i feltet. På ti meter rager Pallesen Knudsen høyest, men headingen blir problemfri for Myhra.

64:26 -> bytte Brann: Mathias Ramussen inn for Robert Taylor.

64:42 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Thomas Grøgaard.

64:50 -> bytte Brann: Petter Strand inn for Daniel Pedersen.

67:11 - Brann: Heggebø prøver å slå frem til Skaanes, men ballen blir for lang og går inn til Myhra.

68:13 - Brann: Finne skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Rett på Myhre som først glipper ballen, men redder den igjen.

69:06 - Brann: Skaanes kommer til innlegg fra venstresiden av feltet, men det er ingen røde foran mål.

69:35 - Brann: Finne sklir når han skal skyte fra 13 meter. Ballen går via en blåkledd og til corner.

73:34 - 2-1, SCORING GODSET; GUSTAV VALSVIK: Stengel slår et frispark fra deres venstreside. På omtrent elleve meter vinner Valsvik på hodet mot Strand og header ballen inn i nedre venstre hjørnet.

78:54 - Godset: Stengel med et frispark omtrent fra samme sted som da målet kom. Denne gangen slår han rett mot mål hvor det ikke er noen Godset-spillere, men dette kommer tydeligvis overraskende på Opdal som plutselig må slenge seg. Vi får klarert.

79:14 - Brann: Vi kontrer og Strand forsøker å slå frem til Finne som er inne i feltet, men ballen blir for høy og går inn til keeper.

80:45 -> bytte Brann: Filip Delaveris inn for Bård Finne.

82:58 -> bytte Godset: Nicholas Mickelson inn for Jonathan Parr.

83:22 - Brann: Vi kontrer når Strand slår langt frem mot Rasmussen som kommer alene mot Myhra med Tobias Gulliksen i hælene, men lyngdølen får ballen for langt foran seg og Myhra kommer ut og stopper ham.

85:28 - 3-1, SCORING GODSET; TOBIAS GULLIKSEN: Gulliksen spiller vegg med Hove og kommer seg inn i feltet hvor han lurer vekk Kolskogen og Strand før han skyter fra ti meters noe skrått hold. Skuddet går nesten midt i mål, men Opdal rekker ikke ned i tide.

86:35 -> bytte Brann: Niklas Jensen Wassberg inn for Aune Heggebø.

87:30 -> bytte Godset: Niklas Gunnarsson inn for Lars Vilsvik.

90:00 + 0:30 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen når han feller Gulliksen.

90:00 + 1:32 - Brann: Delaveris utfordrer og kommer til skudd fra nesten ute på siden av feltet. Det er hardt og lavt, men går rett på keeper.

90:00 + 4:00: Kampen er slutt. Vi taper 1-3 etter 9-8 til Godset i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kuriosa:

* Brann står med kun tre seire på de siste 20 seriekampene (3-6-11). Forrige gang vi hadde kun tre seire over så mange seriekamper var fra august 2002 til juni 2003 da vi hadde kun tre seire på hele 24 kamper (3-6-15)

* Dette var vårt første tap i tellende kamp siden 5. juli da vi tapte 2-3 for Kristiansund. I mellomtiden spilte vi tre seriekamper (1-2-0) og fem obligatoriske kamper (3-2-0) uten tap.

* Vi har ti strake seriekamper borte uten seier (0-2-8). Sist vi vant en seriekamp borte var da vi slo Rosenborg 3-2 på Lerkendal 24. november. Forrige gang vi spilte ti strake seriekamper borte uten å vinne var fra november 2012 til august 2013 da vi gjorde det i tolv (0-2-10). Vi har dessuten tre strake serietap borte. Sist vi tok poeng borte var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi tapte tre bortekamper på rad borte var tidligere i år da vi gjorde det i fire strake.

* Brann har scoret i de seks siste seriekampene og de åtte siste obligatoriske kampene. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da vi tapte 0-1 i Haugesund 24. juni. Forrige gang vi scoret i minst seks seriekamper på rad var i 15.-20. runde 2020. Forrige gang vi scoret i minst åtte obligatoriske kamper på rad var i de ti siste i 2018 og de syv første i 2019 da vi altså scoret i 17 på rad. Det var den gang 16 seriekamper og en cupkamp.

* Brann har scoret i to seriekamper borte på rad - og fire obligatoriske kamper borte på rad. Sist vi ikke scoret borte var da vi tapte 0-1 for Haugesund 24. juni. Score i to bortekamper på rad i serien hadde vi ikke gjort siden siste bortekamp i fjor og den første i år. I to på rad samme sesong hadde vi ikke klart det siden vi spilte 3-3 i Sandefjord og slo Rosenborg 3-2 i november.

* Dette var vår åttende strake seriekamp med baklengs. Sist vi holdt nullen i seriekamp var da vi spilte 0-0 mot Sarpsborg borte 13. juni.

* Dette var vår tredje strake seriekamp borte med baklengs. Det eneste unntaket i løpet av de 15 siste bortekampene i serien var da vi spilte 0-0 mot Sarpsborg 13. juni. I de 14 andre bortekampene har vi sluppet inn mål.

* Brann har ti poeng. Det er tolv mindre enn etter 16 kamper i fjor og det minste vi har hatt etter 16 kamper siden (omregnet til tre poeng for sier) hadde åtte i 1981 (1-5-10).

* Brann har ett bortepoeng. Det er tolv mindre enn etter åtte bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter åtte bortekamper siden vi hadde ett i 1995.

* Vi har scoret 17 mål. Det er fire mindre enn etter 16 kamper i fjor og det minste vi har hatt etter 16 kamper siden vi hadde 16 i 2016.

* Vi har scoret seks bortemål. Det er fire mindre enn etter åtte bortekamper i fjor og det minste vi har hatt etter åtte bortekamper siden vi hadde fem i 2016.

* Vi har 32 baklengs. Det er ti flere enn etter 16 kamper i fjor og det meste vi har hatt etter 16 kamper siden vi hadde 33 i 1995.

* Vi har 19 baklengs borte. Det er seks flere enn etter åtte bortekamper i fjor og det meste vi har hatt etter åtte bortekamper siden 19 i 2013.

* Vi har 15 minusmål. Det er 14 dårligere enn etter 16 kamper i fjor og det dårligste vi har hatt etter 16 kamper siden vi hadde minus 25 i 1981.

* Vi har 13 minusmål borte. Det er ti dårligere enn etter åtte bortekamper i fjor og det dårligste vi har hatt etter åtte bortekamper siden vi hadde minus 13 i 2013.

Brann innbyrdes i serien mot Godset:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

31


18

10

3


68

27

Drammen/Mjøndalen

31


12

5

14


48

48

Totalt

62


30

15

17


116

75


* Brann har vunnet bare én av de seks siste seriekampene mot Godset (1-2-3). Seieren kom i vår på Stadion (3-0).

* Brann har ikke vunnet noen av de seks siste bortekampene i serien mot Godset (0-2-4). Sist vi slo dem borte i serien var da vi vant 4-1 der i 2014. Det er også den eneste borteseieren i serien mot dem de siste tretten (1-3-9). De tre siste har endt med tap. Sist vi tok poeng mot dem på Marienlyst var da det ble 1-1 i 2018.

* Brann har scoret i tolv av de tretten siste seriekampene mot Godset. Unntaket er da vi tapte 0-6 borte i 2019. Etter det har vi scoret i fire strake seriekamper mot dem.

* Brann har scoret i seks av de siste syv bortekampene i serien mot Godset. Unntaket var 0-6-kampen i 2019.

* Brann har sluppet inn mål i åtte av de ni siste seriekampene mot Godset. Unntaket var i 3-0-seieren i vår.

* Brann har sluppet inn mål i de seksten siste bortekampene mot Godset i serien. Sist vi holdt nullen mot dem borte var da vi slo dem 2-0 i 1998.


-

Kampfakta:

Strømsgodset - Brann 3-1 (0-1)

Eliteserien, runde 16. Marienlyst stadion. Dommer: Svein Oddvar Moen. Gule kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Mål:

0-1: Aune Heggebø (22:27), 1-1: Herman Stengel (59:26), 2-1: Gustav Valsvik (73:34), 3-1: Tobias Gulliksen (85:28)

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra - Lars Christopher Vilsvik (Niklas Gunnarsson fra 88.), Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr (Nico Mickelson fra 83.) - Johan Hove, Ipalibo Jack (Kristoffer Tokstad fra 39.), Herman Stengel - Halldor Stenevik, Fred Friday, Tobias Fjeld Gulliksen.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Felix Horn Myhre, Ole Martin Kolskogen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen - Sivert Heltne Nilsen, Daniel Pedersen (Petter Strand fra 65.) - Bård Finne (Filip Delaveris fra 81.), Robert Taylor (Mathias Rasmussen fra 65.), Thomas Grøgaard (Kasper Skaanes fra 65.)- Aune Heggebø (Niklas Jensen Wassberg fra 86.)

-

Kampstatistikk:


Avslutninger: 9-9 (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 6-4 til Godset (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 9-8 til Godset (mine tall). 1.omg.: 4-4. 2. omg.: 5-4 til Godset.

Sjanser: 8-5 til Godset (VG Live)

Ballinnehav: 56 % til Godset (VG Live og NTB)

--

Spillerstatistikken:

Kan skrolles til siden for flere kamper ->

Tallene for hver kamp er antall spilte minutter.

Stjerne ved minutt-tallet indikerer innbytte.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str
b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90
1118

14

12

6

2

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90
889

12

10


1

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
943

12

11


1

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*


437

12

4Finne
80


80

1

1Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*


823

11

9


2

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64


270

8

3Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85


432

8

5

3

1

Johansen
90

90

90

90

90


450

5

5Knudsen90

90


180

2

2


2

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


1104

14

12


1

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90


1419

16

16

1

2

Myhre90

90


180

2

2Nilsen90

90


180

2

2


1

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90


990

11

11Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


620

9

7

1


Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*


1158

16

13

1

3

Sané2*

62

20*


61145

4

2Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45

562

11

7

1

1

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*


1073

13

12


2

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*


1048

13

12


2

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64


1069

13

13

2


Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*
240

7

2

1


Wassberg13*

60

1*


90

5*


169

5

2Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*

261

10

1
--

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

brann.no