Gå til sidens hovedinnhold

Det siste året har egentlig vært en god opplevelse

Men det er snart på tide at alt returnerer tilbake til normalen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I løpet av det siste året har mange blitt påvirket av koronaviruset, inkludert meg selv. Jeg tenker å dele noen av tingene jeg har kjent mest på i løpet av det siste året. Som det å ikke ha muligheten til å møte venner eller å drive med idrett som jeg føler har vært det vanskeligste for meg.

Det ble jubel da skolen stengte ned og vi kunne dra hjem. Det ble mindre skolearbeid og kortere skoledager. Personlig så følte jeg at det var bedre å ha hjemmeskole siden vi fortsatt kunne snakke med venner online mens vi jobbet med oppgaver og vi kunne hjelpe hverandre. Jeg synes også at jeg fikk lært det vi skulle, men jeg vet at det er flere som mener at de ikke lærte noe. Vi slapp også å stå opp like tidlig som vi ellers hadde trengt, men det hadde ikke så veldig mye å si ettersom døgnrytmen var helt ute å kjøre.

Les også

Eg har faktisk godt av å kjeda meg litt i blant

I det siste året har jeg blitt sittende inne mye mer enn det jeg ellers villet ha ønsket. jeg har fortsatt kunne snakket med venner gjennom gaming som det blitt en god del av gjennom det siste året. Selv om vi har kunnet snakket sammen, så har jeg savnet det å kunne møte hverandre fysisk og gjøre noe sammen som å spille fotball og se på fotballkamper sammen.

Heldigvis så har mye åpnet opp igjen og vi har fått muligheten til å møte hverandre igjen i det virkelige liv.

Da mye av idretter og lignende ble stengt ned i starten av koronatiden, var det mange som tenkte at det var riktig tidspunkt å begynne å trene på. Mange tenkte at de skulle komme seg i god for å bli godt trent, inkludert meg selv. Men det tok ikke lange tiden før jeg skjønte at det var lettere å sitte inne med kamerater å game i stedet for å dra ut på løpetur.

Derfor endte det ofte med at jeg ble ferdig med skolearbeid så fort som mulig slik at jeg kunne slappe av resten av dagen. Det tok ikke så altfor lang tid før de åpnet opp for idretten igjen og jeg skulle ønske jeg holdt meg til planen og trente litt mer. For det var ikke bare å starte opp for fullt igjen etter en såpass god pause.

Alt i alt så synes jeg at dette året ikke har vært så ille, men det har så absolutt vært annerledes enn normalen.

Det som jeg mener har vært bra er det at vi har sluppet skolen og fått mer fritid.

Heldigvis er teknologien på det stadiet slik at vi kan møte og snakke med andre på nett, for hvis det ikke hadde vært mulig ville nok dette året vært en god del verre enn det har vært. Også det at det er løsnet litt opp på tiltakene slik at det nå er mulig å dra på fotballbanen og hjem til hverandre har hjulpet godt til.

Jeg synes egentlig at det har vært en god opplevelse, men det er snart på tide at alt returnerer tilbake til normalen.

  • Hvordan har det siste året vært for deg? Send ditt innlegg til debatt@ba.no