Galopperende priser

– Jeg var og handlet på Kiwi fredag og la merke til at prisen på mange varer var steget mye. Stjernebacon var gått opp med 7 kroner og mange yoghurter var gått opp med 6 kroner. Noen brød var gått opp med 3 kroner.

Jeg tok turen innom REMA 1000, og der var de samme varene gått opp i pris, bare enda mere!

Hva skjer? Stige så mye? Hadde det steget med 60 øre, ville vi ikke lagt så mye merke til det, men nå snakker vi om flere kroner! Jeg merket også at Normal sine priser var steget. Nei, det er dyrt å leve i Norge for tiden. Det virker som butikker kan gjøre hva de vil med prisene.

Tommy Nilsen

Svar fra Kiwi: KIWI er prispresseren, og vi gjør det vi kan for å holde prisene så lave som mulig. Vi har dessverre vært nødt til å justere noen priser på grunn av kraftige prisøkninger fra leverandørene 1. februar. Likevel har fortsatt mange varer like lav eller lavere pris enn det de hadde i fjor, og over 150 varer er låst i pris helt ut august! Disse varene har like lave eller lavere priser som i september i fjor, og kan ikke gå opp i pris i denne perioden, kun ned. Prisene i Norge hadde vært mye høyere i dag, om det ikke hadde vært for KIWIs prispress. Mens matprisene i Sverige har steget med 17,5 prosent de siste 12 månedene, har prisveksten vært 10,5 prosent i Norge.

Vi i KIWI gir oss aldri på pris – og vi er, og skal alltid være, den billigste dagligvarekjeden!

Med vennlig hilsen

Jan Olav Mjøs,

Regionsjef Vest, Kiwi

Svar fra REMA 1000:

1. februar fikk vi en historisk høy prisøkning fra våre leverandører. REMA 1000 skal selge dagligvarer billigst i Norge, så vi valgte å ikke ta ut denne prisøkningen til kunde på grunn av den høye konkurransen i markedet. Det har ført til at mange priser har vært unormalt lave, men har nå normalisert seg. Men kunden skal være trygg på at de handler billig når de handler på REMA 1000.

Line Aarnes,

Kategori-

og innkjøpsdirektør,

Rema 1000

Nasjonalsangen

– Om at Brann-fansen dreit seg ut med å (enda en gang?) overdøve «Ja, vi elsker»:

– Kanskje BA skal minne om at teksten til «Ja, vi elsker» er skrevet i en gammel villa borte på Hop/Paradis? Kåken står der ennå ...! Bergensere burde vite og respektere dette. Og kanskje ta litt mer eierskap til teksten i stedet for å sabotere den?

Are-Martin Sandvik

Høysesong for bøter på Åsane senter

– Nå er det gode tider for de som lever av å innkassere penger på folks forglemmelser eller uvitenhet om parkeringsordningen på Åsane senter.

Vossinger, utlendinger og folk fra andre bydeler går i fellen og ser ikke de spredte automatene eller de blå skiltene. Alle som trykker feil nummer eller glemmer seg, får og boten.

Uføre må halte seg bort for å registrere seg om de ikke har den geniale appen. Dette er en lønnsom geskjeft og jeg ser de ivrige folkene som gir bøter er på plass hver dag fra 10.30. Åsane senter bør skamme seg pga. dette parkeringsstresset de utsetter folk for. Oppfordringen er: bruk Horisont, Gullgruven og ikke minst Ikea. Deres ordninger er fine og moderne. Tusen takk gir det.

Med vennlig hilsen

Per Eriksen, Hylkje

Svar: Hei, Vi ønsker at alle våre kunder skal føle seg velkommen på Åsane Storsenter og vi har innført parkeringsregulering fordi vi ønsker at våre kunder enkelt skal kunne finne ledig parkering når de besøker senteret vårt. Med økt aktivitet i nabolaget (nytt kulturhus, videregående skole, idrettsarena) opplever vi økt press på våre parkeringsplasser, og for å sikre nok plass til alle våre handlende kunder, har vi derfor innført 3 timer gratis parkering mot registrering på automat eller app. Det er dessverre ikke mulig med kameragjenkjenning på våre områder foreløpig, men vi jobber hele tiden med å se på løsninger som gjør at vi kan bli bedre. Våre parkeringsområder skal være godt skiltet, samt at det ligger mye informasjon tilgjengelig på senterets websider. Vi benytter samme app (Park Link) som de fleste THON-sentre i Bergen (og landet for øvrig), og mange vil derfor allerede ha denne installert. Trenger man bistand, anbefaler vi å kontakte våre hyggelige medarbeidere i kundeservice.

Med vennlig hilsen

Nina Schanche Nilsen,

senterdirektør, Åsane Storsenter

Bommer

Chistine Meyer bommer totalt i det svar hun gir til Pensjonistpartiets leder i Hordaland, Vigdis Ravnøy, i BA mandag 22. mai.

Hun viser bl.a. til at det er for få sykehjemsplasser i Bergen, men kan Høyre si at de har gjort så mye for å øke tallet?

Nei, det kan de så visst ikke. I perioden 2003 til 2015 hvor byen hadde et H/Frp-byråd ble det bygget bare 60 plasser, og det er jo, Christine Meyer, ikke så mye å skryte av. Men det kan bevises at sykehjemsutbyggingen i Bergen skjøt fart fra 2015 da et Ap-dominert byråd tiltrådte, det kan hun lese i dokumentene som var til behandling i Helse- og sosial da Ruth Grung svarte på et spørsmål fra Hilde Onarheim fra hennes eget parti.

Jeg har lang erfaring fra politisk arbeid, til sammen 32 år, men jeg har aldri sett en leder som søker politisk makt som bommer slik som Christine Meyer gjør i det svar som hun gir Vigdis Ravnøy.

Arne Jakobsen,

mangeårig folkevalgt og medlem av Pensjonistforbundet

Nydelig på Ullevaal

– Jeg var på Ullevål på cupfinale. En fantastisk opplevelse både på banen, tribunen og på vei til Ullevaal. Det er øyeblikk jeg ikke skal få glemt.

Da kampen var over og gleden brøt løs, var det pur glede overalt. Og alle som var i rødt jublet og klemte hverandre. Fra min plass på tribunen bak Branns mål så jeg imidlertid noe som grep meg sterkt.

Den danske storspilleren Jafet gikk fra mann til mann og takket for kampen. Men det var Lillestrøms spillere han takket! De som lå slagen og så i bakken, fikk et håndtrykk av den elegante stopperen. Og da siste LSK-spiller var takket, så tok han del i jubelen med de andre Brann-spillerne. Det var nydelig og rørende. Så vakkert og vennlig. Det er som det sies: «Delt glede, er dobbelt glede». Det ble mitt sterkeste minne fra en dag proppfull av de mest fantastiske øyeblikk.

Med vennlig hilsen

Gunnar Wik


Gjør som Stavanger

– Stavanger kommune gjør kollektivtrafikken gratis. Her bør Bergen følge etter. Bergen er vel den byen som er mest opptatt av miljø. Så hva pokker venter dere på? La det bli gratis her også fra 1. juli! Biltrafikken og forurensing vil gå kraftig ned. Men dessverre, de som styrer Bergen er noen «kyllinger».

Tommy Nilsen

Les flere summetoner her: Voksne må skjerpe seg!