Huff! Dette ser virkelig ikke lovende ut...

Ikke bare tapte vi mot klubben som ikke har tatt gull eller sølv siden 1991. Det var jo i grunn som forventet ut fra årets styrkeforhold. Men mye gikk, til dels overraskende, også imot oss i de andre kampene denne runden. Skjønt, hvor overraskende er det egentlig lenger at ting går imot oss også i de andre bunnlagenes kamper?

Det er åtte poeng opp til trygg plass og ni poeng opp til Sandefjord som er det eneste laget som har et like tøft gjenstående program som Brann. Fornyet eliteseriekontrakt uten å gå veien om kvalifiseringsfinale 15. desember virker rimelig usannsynlig.

Ikke bare må Brann ta en del poeng i kamper der vi er klar underdog, men minst ett av lagene som ligger foran oss på nedre halvdel må også tape omtrent alt som er igjen. Totalen av dette virker ekstremt lite realistisk.

Videre er det bare to poeng ned til direkte nedrykk...


Brann skal fra nå av møte nr. 1, 2, 4, 7, 10 og 11 på slutten. I snitt nr. 5,8. Tre hjemmekamper.

Stabæk skal møte nr. 4, 5, 8, 10, 12 og 13 på slutten. I snitt nr. 8,7. Tre hjemmekamper.

Mjøndalen skal møte nr. 1, 3, 7, 9, 10 og 13 på slutten. I snitt nr. 7,2. Tre hjemmekamper.


Brann har altså det vanskeligste programmet igjen av de tre nederste, og det er bare to poeng ned til de to lagene bak oss. Mjøndalen har allerede fire mål bedre målforskjell enn oss, mens Stabæk sin er åtte mål dårligere. Men hvis vi taper med mange mål mot et par av de topplagene vi har igjen, kan denne fordelen vi nå har i forhold til bærumsklubben endre seg klart i vår disfavør.

Det er selvsagt vanskelig å spå innspurten, for det er flere helt åpne kamper fremover for Stabæks og Mjøndalens del. Det kan godt være at de er så svake at det ikke hjelper dem stort at de har færre virkelig vanskelige kamper enn oss, selv om Mjøndalens 5-0-seier over Kristiansund gjorde oss litt forvirret angående deres nivå. Tross alt hadde bruntrøyene 0-5-8 i de 13 kampene før det.

Men vi må likevel ta høyde for at Stabæk fort kan ta fem-seks poeng til. Eller mer, for den saks skyld. Mjøndalen tar gjerne tre-fire. Altså må vi antagelig ta fire-fem poeng fra nå for å redde kvalik. Og hvor skal de tas? Jeg ser potensielt fire poeng som realistisk håpe på: Tre hjemme mot Sarpsborg og ett borte mot Sandefjord.

Det er derfor grunn til å tro at Brann ikke bare må slå Sarpsborg, men også helst vinne en kamp til. Sandefjord borte kan selvsagt gå, men et Brann-lag som bare har én borteseier på tolv forsøk, er selvsagt ikke til å stole på der. Og vinner vi ikke både mot S08 og SF må vi i så fall kompensere med uventede poeng mot enten Vålerengen borte, Rosenborg hjemme, Molde hjemme eller Glimt borte. Det kan selvsagt skje, men virker ikke akkurat overhengende sannsynlig for et Brann-lag som tapte mot alle disse i "vårens" kamper.

Så nei, jeg ser overhodet ikke lyst på situasjonen. Sjansen for direkte nedrykk er relativt stor, og som jeg har vært inne på tidligere; en kvalik med alt presset det innebærer for Brann, har jeg problemer med å se for meg vil ende godt for et lag som sliter enormt både foran og bak, ikke tåler press og neppe har særlig mye selvtillit. Spillemessige overtak har hjulpet oss utrolig lite så langt.

Men for all del; det er fremdeles et halmstrå der. Rare ting skjer i fotball. Bunnlag vinner overraskende over topplag. Hadde det bare for en gangs skyld vært Brann. Nå har det skjedd nok ganger med de andre bunnlagene denne sesongen. Og kanskje er det nettopp som underdog og mot lag som selv forsøker å angripe at vi kommer til vår rett? Og vi blir jo sjelden utspilt. Spillemessig henger vi jo med de fleste. Men det blir for svakt foran begge mål. Ikke minst bakover når vi har en keeper som gjør tabber i kamp etter kamp.

(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Fra forrige kamp var det gjort to endringer: Fredrik Pallesen var i karantene og Japhet Sery Larsen var skadet. Så inn kom tredje- og fjerdevalgene Ole Martin Kolskogen og Lars Krogh Gerson.

Brann har for øvrig startet med ni forskjellige midtstoppere i årets seriekamper. Det har vært gjort endringer i midtstopperparet i startelleveren fra kampen før ved tolv anledninger - og vi har startet med elleve forskjellige midtstopperpar.

Debutanten Gerson var dessuten den 30. spilleren vi brukte i årets serie - og den 29. i startelleveren til minst en av kampene...

Det skulle med en gang vise seg at banen var forferdelig i øsregnet. Ballen stoppet nemlig i vanndammer hele tiden og var til direkte hinder for spillet mange steder på banen. Jeg begynte med en gang å lure på om det ville fortsette lenge før dommeren blåste av kampen og den ble flyttet til en annen dag. Men det skjedde ikke, selv om den kanskje burde det. For selv om det ikke var noe sikkerhetsproblem for spillerne, så må jo en viktig fotballkamp spilles på en fotballbane. Ikke i et svømmebasseng. Det blir for tilfeldig det som skjer under sånne forhold.

Kampens første sjanse fikk Veton Berisha som headet fra tretten meter på en corner. Lennart Grill reddet.

Etter ti minutter ble dagens debutant, Krogh Gerson, skadet. Dermed måtte Runar Hove, som visstnok ikke var klar for 90 minutter, inn for ham. Vi startet altså med tredje- og fjerdevalgene som midtstoppere, og skulle nå fortsette med tredje- og femtevalgene...

Brann hadde vært best i starten, men Viking tok litt over igjen etter drøyt ti minutter. Zlatko Tripic skjøt blant annet fra helt ute på siden av Branns sekstenmeter, men Grill fikk skuflet skuddet til corner.

Atskillig verre skulle det bli med den tyske keeperens inngripen etter tyve minutter. Da mistet han et innlegg rett ned til Sebastioan Sebulonsen som enkelt kunne sette inn 0-1 fra to meter. Nok en kjempetabbe av Lennart Grill! Det tok visst aldri slutt! Tabbene hans har tydeligvis blitt en forbannelse på linje med den evig gjentagende uflaksen mot Mjøndalen... Nå må vel alle hans tabber etter hvert få konsekvenser for startplassen? Det kan da vel ikke være viktigere for en keeper å være god med beina enn å være god med hendene?

Etter 25 minutter ville Berisha ha straffe da han trynte etter en liten dytt fra Ole Martin Kolskogen. Men i så fall har vi blitt snytt for straffer selv denne sesongen.

Tre minutter senere sendte Bård Finne et frispark fra 25 meter like over.

Da halvtimen var spilt fikk Finne en bra mulighet da han kom seg til skudd fra innenfor femmeterhjørnet, men Viking-keeper Arild Østbø kom ut og blokkerte. Her skulle Finne så absolutt vært mindre egoistisk og brukt Taylor som var alene elleve meter fra mål.

Etter dette skulle det bli mer Viking igjen og noen farligheter ved Berisha og Tripic. Men også Taylor fikk en mulighet fra ti meters ganske skrått hold, men Vikings keeper reddet ved stolperoten.

To minutter før pause var vi igjen nære på da Sivert stusset videre en corner mot lengste stolpe hvor verken Heggebø eller Taylor nådde frem.

Lagene gikk til opptørking med 1-0 til Viking.

Da lagene hadde fått skiftet sokker kom David Wolfe inn for Ruben Kristiansen i regnkaoset.

Det var ikke de helt store sjansene det første kvarteret av andre omgang, men etter en time av kampen skjøt Finne via en mørkeblå og like utenfor fra 13 meter.

Etter 64 minuter kom nok en trøkk i trynet da Kolskogen mistet ballen i en innsjø midt på egen halvdel, Zlatko Tripic overtok ballen og sendte frem til Kevin Kabran som fra åtte meters skrått hold fikk det litt for enkelt med å sette inn 2-0 til siddisene.

Tre minutter etter scoringen hadde Finne et skudd fra tolv meters spiss vinkel som gikk like utenfor lengste stolpe.

Brann begynte etter hvert å presse på, men det ble bare halvsjanser av det. Ikke lenge etter at Ole Didrik Blomberg og Kasper Skaanes hadde kommet inn for Mathias Rasmussen og Robert Taylor seks minutter før slutt, skjøt imidlertid Sivert Heltne Nilsen like utenfor fra åtte meter.

Dessverre skjedde ikke mer av betydning og til tross for at vi ikke var noe dårligere enn Viking; kampen endte 2-0 til klubben som for 122 år siden valgte et navn som allerede var tatt i bruk av et idrettslag i Bergen.

Monster-dikt:

Tre på rad med uavgjort

Poengfangsten gikk trått

Vi måtte helst ha tre poeng

Det hadde jo vært flott!

Men Viking var i flyten

og var neste lag for tur

Staddaen i regn

og høstens månedslange skur

*

Pallesen stod over,

det var kjipt nok bare det

Men ble Japhet skadet,

for vi skal visst rykke ned

dermed måtte Gerson

komme inn for unge Jeff

Og banen den var gjennomvåt,

det regnet jo som f.

*

Men Gerson holdt jo bare

sånn i ti minutt omtrent

dermed måtte Hove inn,

som var blitt satt på vent

Han var visst ikke kampklar

og er kanskje nummer av fem

av stoppere i Brann

Så nå kom "stallens bredde" frem

*

Det ble jo ganske tidlig klart

at her ble lite spill

Det minnet mest om vannpolo

og kom Lennart Grill

med såpevann på hanskene

og dret seg ut igjen

Viking fikk et mål

Vi burde enkelt unngått den!

*

I andre ble det verre

Ole Martin gav de blå

en gratis sjans til 2-0,

og det ble det, så hva nå?

Vel, tap var hva det endte med

for Horneland sin gjeng

i SK Brann sitt nye flotte

badeland-basseng

*

Vi tørker våre tårer

og vi tørker våre sko

og strømper, undikk,

t-skjorte og regnjakke på do

Og ser allting mørkt ut

Vi har ganske tøft program

badet, under sokkene,

der ligger det en dam

*

Ja åtte opp til tryggheten

og bak oss bare to

til Mjøndalen og Stabæk,

hvem har de igjen mon tro?

Jo ganske overkommelig

program det har de nå

Men det har ikke Brann

vi har jo Glimt og MFK

*

...og Rosenborg og VIF,

nei dette her skal holde hardt

tungsinnet har bredt seg

nå er allting ganske svart

Skal dette her gå bra,

så må det jaggu kjempes godt

Vi rykker kanskje ned,

og jo da, regnet det er vått!

*

Slik ender vi sensasjonelt over kvalik:

Her er hva som skal til for å passere et av lagene foran oss. Det tas her utgangspunkt i at vi må slå dem poeng - ikke bare målforskjell.

Slik går vi forbi Tromsø som pr i dag er åtte poeng foran og har fire mål bedre målforskjell:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

18

|

MJØN.

18

|

TIL

28

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


25

|

VIF b

1

|

FKH h

3

|

Odd b

1

|

KBK b

0

26

|

RBK h

3

|

S08 b

1

|

Viki h

3

|

Str. h

1

27

|

SF b

3

|

KBK h

3

|

Str. b

3

|

VIF b

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

Stb h

1

29

|

B/G b

0

|

RBK h

3

|

VIF b

1

|

S08 b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

1

|

Viki h

0

Fra nå:

|

3-2-1

11

|

3-3-0

12

|

3-3-0

12

|

0-2-4

2


|

TOTAL

31

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30BRANNSTAB.MJØN.TIL


Slik går vi forbi Sarpsborg som pr i dag er ni poeng foran oss og har syv mål bedre målforskjell:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

18

|

MJØN.

18

|

S08

29

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


25

|

VIF b

1

|

FKH h

3

|

Odd b

3

|

Vik b

0

26

|

RBK h

3

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

Stb h

0

27

|

SF b

3

|

KBK h

1

|

Str. b

3

|

Odd h

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

1

|

S08 h

1

|

Mjø b

1

29

|

B/G b

0

|

RBK h

1

|

VIF b

1

|

TIL h

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

3

|

B/G h

1

|

Bra b

0

Fra nå:

|

3-2-1

11

|

3-3-0

12

|

3-3-0

12

|

0-1-5

1


|

TOTAL

31

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30BRANNSTAB.MJØN.TIL


Slik går vi forbi Sandefjord som pr i dag er ni poeng foran oss og har fem mål bedre målforskjell:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

18

|

MJØN.

18

|

SAND.

29

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


25

|

VIF b

1

|

FKH h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

26

|

RBK h

3

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

MFK b

0

27

|

SF b

3

|

KBK h

3

|

Str. b

3

|

Bra h

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

FKH b

0

29

|

B/G b

0

|

RBK h

1

|

VIF b

1

|

KBK h

1

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

1

|

LSK b

0

Fra nå:

|

2-3-2

11

|

3-3-0

12

|

3-3-0

12

|

0-1-5

1


|

TOTAL

31

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30BRANNSTAB.MJØN.TIL


Slik går vi forbi Odd som pr i dag er åtte poeng foran oss og har fem mål bedre målforskjell:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

18

|

MJØN.

18

|

ODD

28

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


|

mot


25

|

VIF b

1

|

FKH h

3

|

Odd b

1

|

MIF h

1

26

|

RBK h

3

|

S08 b

3

|

Viki h

3

|

KBK h

0

27

|

SF b

3

|

KBK h

3

|

Str. b

3

|

S08 b

0

28

|

MFK h

1

|

TIL b

1

|

S08 h

3

|

VIF h

0

29

|

B/G b

0

|

RBK h

1

|

VIF b

1

|

Viki b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

1

|

Stab h

1

Fra nå:

|

3-2-1

11

|

3-3-0

12

|

3-3-0

12

|

0-2-4

2


|

TOTAL

31

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30

|

TOTAL

30BRANNSTAB.MJØN.TILSlik redder vi kvalik:

nå ->

|

BRANN

20

|

STAB.

18

|

MJØN.

18

Runde

|

mot


|

mot


|

mot


25

|

VIF b

0

|

FKH h

3

|

Odd b

1

26

|

RBK h

1

|

S08 b

1

|

Viki h

1

27

|

SF b

1

|

KBK h

0

|

Str. b

1

28

|

MFK h

0

|

TIL b

1

|

S08 h

3

29

|

B/G b

0

|

RBK h

0

|

VIF b

0

30

|

S08 h

3

|

Odd b

1

|

B/G h

0

Fra nå:

|

1-2-3

5

|

1-3-2

6

|

1-3-2

6


|

TOTAL

25

|

TOTAL

24

|

TOTAL

24


|

BRANNSTAB.MJØN.Tabellposisjonen til de tre bunnlagenes motstandere:

Som man ser; Brann har det tøffeste gjenstående programmet av bunnlagene.BRANN

STAB.

MJØN.

Nr.

Motstand: Poeng ->

20 p

18 p

18 p

1

Glimt

Borte


Hjemme

2

Molde

Hjemme3

VikingHjemme

4

Rosenborg

Hjemme

Hjemme


5

Kristiansund


Hjemme


6

Lillestrøm
7

Vålerengen

Borte


Borte

8

Haugesund


Hjemme


9

GodsetBorte

10

Sarpsborg

Hjemme

Borte

Hjemme

11

Sandefjord

Borte12

Tromsø


Borte


13

Odd


Borte

Borte

14

Brann
15

Mjøndalen
16

Stabæk

Snitt motstandere:

5,8. pl.

8,7. pl.

7,2 .pl.


Hjemme/borte:

3/3

3/3

3/3

Kuriosa:

* Dette var vårt første serietap siden 28. august da vi tapte 1-3 for Haugesund på Stadion. I mellomtiden spilte vi seks seriekamper (2-4-0) og totalt syv obligatoriske kamper (3-4-0) uten tap.

* Dette var vårt første hjemmetap i serien siden 28. august da vi tapte 1-3 for Haugesund. I mellomtiden hadde vi to hjemmekamper uten tap (1-1-0). Vi står med kun to seire på de siste ni hjemmekampene (2-4-3).

* Dette var første gang siden 24. juni da vi tapte 0-1 i Haugesund at vi ikke klarte å score i en tellende kamp. I mellomtiden hadde vi scoret i tretten seriekamper og tre cupkamper.

* Dette var første gang siden 0-3-tapet for Vålerengen 12. mai at vi ikke klarte å score i en seriekamp på Stadion. I mellomtiden scoret vi i ti stake.

* Brann har sluppet inn mål i 16 strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi klarte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i 16 strake seriekamper var fra august 2020 til mai i år da vi gjorde det i 21.

* Vi har sluppet inn mål i 25 av de siste 26 seriekampene på Stadion - hvorav de ni siste. Unntaket var 3-0-seieren over Godset 30. mai.

* Vi har 20 poeng. Det er fem færre enn etter 24 kamper i fjor og det minste vi har hatt etter 24 kamper i de årene det har vært så mange kamper, dvs. 1961/62 og f.o.m. 1995. Den gamle klubbrekorden var 23 i 2014.

* Vi har 13 hjemmepoeng. Det er tre flere enn i fjor etter tolv hjemmekamper, men fire mindre enn i 2019 etter tolv hjemmekamper.

* Vi har scoret 30 mål. Det er det samme som etter 24 kamper i fjor.

* Vi har scoret 16 hjemmemål. Det er ett mer enn etter tolv hjemmekamper i fjor og det meste vi har hatt etter tolv hjemmekamper siden 2018 da vi hadde 19.

* Vi har nå 46 baklengs. Det er fem flere enn etter 24 kamper i fjor og sammen med i 2002 og 2003 det meste vi har hatt i de årene det har vært spilt så mange kamper, dvs. 1961/62 og f.o.m. 1995.

* Vi har 20 baklengs hjemme. Det er tre flere enn etter tolv hjemmekamper i fjor og det meste vi har hatt etter tolv hjemmekamper siden 22 i 2003.

* Vi har 16 minusmål. Det er fem dårligere enn i fjor etter 24 kamper og det dårligste vi har hatt etter 24 kamper i de årene det har vært spilt så mange. Den gamle klubbrekorden var minus 12 i 2002.

* Vi har nå fire minusmål hjemme. Det er to dårligere enn i fjor etter tolv hjemmekamper og det dårligste vi har hatt etter tolv hjemmekamper siden minus fire i 2014.

-

Brann mot Viking innbyrdes i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

58


25

15

18


95

80

Stavanger

58


10

11

37


61

118

Totalt

116


35

26

55


156

198

* Brann har tre strake serietap mot Viking - to av dem på bortebane. Sist vi ikke tapte for dem i seriekamp var da vi slo dem 3-0 på Stadion i fjorårets hjemmeåpning.

* Brann har bare én seier og tre poeng på de seks siste seriekampene mot Viking (1-0-5). Den seieren kom da vi vant 3-0 over dem 21. juni i fjor.

* Brann har bare én seier på de siste seks siste hjemmekampene mot Viking i serien (1-2-3). Den kom i fjor.

* Dette var andre gang på tre kamper mot Viking at vi ikke klarte å score.

* Brann hadde før torsdag scoret i de tre siste hjemmekampene mot Viking i serien. Forrige gang vi ikke scoret var i 0-0-kampen 10. september 2016.

* Brann har sluppet inn mål i tre seriekamper på rad mot Viking. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 3-0 på Stadion i fjor.
Hendelsene:

03:55 - Viking: Joe Bell med corner fra deres høyreside. Den går høyt inn i feltet hvor Veton Berisha header fra tretten meter. Lennart Grill redder.

04:50 - Brann: Bård Finne kommer til innlegg fra høyre, men dessverre når ingen rødkledde frem på det.

05:33 - Brann: Finne med et avslutningforsøk fra en meter utenfor femmeterhjørnet, men det blokkeres i skuddøyeblikket.

08:30 - Brann: Robert Taylor med et frispark fra ganske skrått hold noen meter utenfor feltet. Det blokkeres av Bell.

09:02: Lars Krogh Gerson legger seg og er skadet.

10:25 -> bytte Brann: Runar Hove inn for Lars Krogh Gerson.

11:15 - Viking: Bell slår inn fra deres høyreside via Mathias Rasmussen. Det blir hodeduell mellom Rolf Daniel Vikstøl og Felix Horn Myhre på femmeteren, men vi får klarert.

11:45 - Viking: Zlatko Tripic skyter fra skrått hold helt ytterst til siden i sekstenmeteren. Grill klarer ikke å holde ballen og skyver den utenfor stolpen til corner.

14:31 - Brann: Sivert Heltne Nilsen kommer inn i Vikings felt, men blir stoppet.

15:17 - Brann: Finne blir spilt igjennom av Petter Strand, men han er ikke heldig med mottaket og Viking-keeper Arild Østbø tar ballen.

17:50 - Viking: Et langt kast som stusses videre, blir klarert til corner av Myhre.

20:05 - 0-1, SCORING VIKING; SEBASTIAN SEBULONSEN: Vi får først klarert en farlighet inne i feltet før det blir slått inn igjen foran mål fra Berisha. Grill tar ned innlegget, men glipper ballen. Fra to meter kan Sebulonsen sette ballen i mål.

24:27 - Viking: Harald Tangen er nesten igjennom, men Ole Martin Kolskogen rydder opp.

25:29 - Viking: Berisha vil ha straffe når han tryner i feltet foran Kolskogen pga en liten dytt. Dommer Rohit Saggi var ikke enig med egersunderen.

28:36 - Brann: Finne med frispark fra 25 meter. Det går like over.

29:41 - Brann: Sebulsonsen skyter seks-syv meter utenfor fra 26-27 meters hold.

30:35 - Brann: Finne kommer seg forbi Viljar Vevatne på høyresiden av feltet og skyter til slutt fra rett innenfor femmeterhjørnet. Keeper kommer ut og blokkerer. Men her hadde han med seg Taylor i bedre posisjon og fullstendig umarkert vel elleve meter fra mål.

33:38 - Brann: Vi får en kontringsmulighet, men Finne faller i en dam på midten.

34:28 - Viking: Berisha header to meter over fra syv meters hold når det slås et frispark inn i Brann-feltet.

35:17 - Viking: Bell spiller igjennom til Tripic som fra syv-åtte meters noe skrått hold sender ballen flere meter utenfor nærmeste stolpe.

36:07 - Viking: Yann-Erik de Lanlay er veldig nære å nå frem på femmeteren når Bell legger inn fra deres høyreside.

42:00 - Brann: Etter en corner skyter Taylor fra kanskje ti meters skrått hold mot det nærmeste hjørnet. Østbø redder til corner.

42:26 - Brann: Hove mottar en corner og sender på direkten videre inn foran mål. Og Østbø må bokse vekk på målstreken til corner.

42:50 - Brann: Strands corner slås mot første hvor Sivert Heltne Nilsen header videre bakover i feltet og over Østbø. Ballen går såvidt over Heggebø som er to meter fra mål. Ved lengste stolpe bommer Taylor på ballen. Viking får klarert.

44:22 - Viking: Bell skyter to meter over fra 18 meter.

45:00 + 1:52 - Viking: De Lanlay får en mulighet når Ruben går over ende i feltet og plutselig bare har keeper mellom seg og hele målet, men Rasmussen hindrer ham i siste liten å avslutte fra åtte meter.

45:00 + 2:40: Pause. Viking leder 1-0 etter 5-3 til samme lag i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Ruben Kristiansen

45:00 -> bytte Viking: Shayne Pattynama inn for Yann-Erik de Lanlay

45:00 -> bytte Viking: Kevin Kabran inn for Harald Tangen.

50:08 - Viking: Vevatne snur seg og skyter på direkten fra 13 meter. Det går via en rødkledd og til corner.

50:44 - Viking: Kristoffer Løkberg skyter himmelhøyt over fra 30 meter.

52:36 - Brann: Finne kommer til innlegg fra høyre ved dødlinjen. Rett til Østbø.

53:45 - gult kort, Viking: Kevin Kabran for å slenge en albue opp i halsen på Hove.

55:27 - Viking: Berisha slår fra venstre og ut til Sebulonsen som skyter fra 17 meter. Wolfe blokkerer. Så skyter Bell fra 22 meter. Rett på Østbø.

57:28 - Brann: I returrommet etter et Taylor-frispark fra venstre, skyter Myhre fra 14 meter. Det blokkeres.

59:18 - gult kort, Viking: Gianni Stensness. Antagelig for usportsligheter etter at det ble blåst frispark mot ham.

59:38 - Brann: Strand slår frisparket langt og inn i feltet hvor Sivert header halvannen meter over fra 13 meters hold.

60:22 - Brann: Taylor sender ut til Wolfe som er umakert til venstre og skyter fra vel tyve meters skrått hold. Det forandrer retning og er nære på å nå frem til Heggebø på femmeteren, men han taper hodeduellen mot Rolf Daniel Vikstøl. Så skyter Finne fra 13 meter. Det går via en mørkeblå og like utenfor til corner.

60:50 - Brann: I returrommet etter corneren skyter Myhre fra 17 meter. Det blokkeres.

62:24 - Brann: Finne er igjennom men avvinkes hårfint for offside.

63:59 - 0-2, SCORING VIKING: KEVIN KABRAN: Kolskogen mister til Tripic på høyresiden vel 30-35 meter fra eget mål. Sistnevnte avanserer fremover og gir til Kabran som avslutter fra åtte meters skrått hold. Han setter ballen til side for Grill og nesten midt i mål.

66:19 - Viking: Kabrann skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Det går to-tre meter utenfor det lengste hjørnet.

67:00 - Brann: Finne er ute på venstresiden av feltet og gir til Rasmussen, men får ballen tilbake. Så forsøker han å legge inn, men det klareres av Stensness. Finne får ballen nok en gang og skyter fra tolv meters spiss vinkel. Ballen går like utenfor lengste stolpe.

70:11 - Brann: Heggebø header tre meter utenfor fra syv meters hold.

70:39 - gult kort, Viking: Arild Østbø for uthaling av tiden.

74:19 - Brann: Finne skyter fra 13 meter. Det blokkeres.

74:34 - Brann: Wolfe med et innlegg som nok er ment for Heggebø i femmeteren, men som lander rett bak tverrliggeren.

76:46 - Brann: Taylor legger inn fra venstre, men Østbø redder.

77:11 - Viking: Tripic skyter fra 50 meter. Rett i fanget til Grill.

80:50 - Brann: Strand skyter fra 15 meter, men det blokkeres. Etter hvert får han ballen tilbake og skyter fra 16 meter. Det blokkeres igjen.

82:12 - Brann: Vi presser på, men kommer ikke til avslutninger.

83:19 - Brann: Myhre skyter fra 17 meter. Fem meter over.

83:50 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Mathias Rasmussen

83:55 -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Robert Taylor.

85:16 -> bytte Viking: Sondre Bjørshol inn for Sebastian Sebulonsen

85:20 -> bytte Viking: Samúel Fridjónsson inn for Zlatko Tripic.

86:41 - Brann: Etter et vedvarende Brann-press i Viking-feltet skyter Sivert fra åtte meter. Det går like utenfor.

89:52 - Brann: Strand skyter fra 27 meter, men det blokkeres.

90:00 + 1:20 -> bytte Viking: Simen Kvia-Egeskog inn for Joe Bell

90:00 + 2:01: Kampen er over. Viking vinner 2-0. I antall angrep med avslutninger i feltet "vant" Brann 11-7.

--

Kampfakta:


Brann - Viking 0-2 (0-1)

Eliteserien fotball menn. Stadion. 8421 tilskuere.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Kevin Kabran, Gianni Stensness, Arild Østbø, Viking.

Mål: 0-1 Sebastian Sebulonsen (20:05), 0-2 Kevin Kabran (63:59).

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Ole Martin Kolskogen, Lars Krogh Gerson (Runar Hove fra 10.), Ruben Kristiansen (David Wolfe fra 46.) – Mathias Rasmussen (Ole Didrik Blomberg fra 84.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne, Aune Selland Heggebø, Robert Taylor (Kasper Skaanes fra 84.).


Viking (4-3-3): Arild Østbø – Sebastian Sebulonsen (Sondre Bjørshol fra 86.), Gianni Stensness, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Harald Tangen (Kevin Kabran fra 46.), Joe Bell (Simen Kvia-Egeskog fra 90+2.), Kristoffer Løkberg – Yann-Erik de Lanlay (Shayne Pattynama fra 46.), Veton Berisha, Zlatko Tripic (Tommy Høiland fra 86.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 13-11 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 5-5 (VG Live og NTB)

Ballbesittelse: 54 % til Brann (VG Live og NTB)

Sjanser: 5-3 til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 11-7 til Brann (mine tall). 1. omg.: 5-3 til Viking. 2.omg.: 8-2 til Brann.

.

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt

Stjerne ved tallet indikerer innbytte

Tabellen kan scrolles til siden

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde

Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90
1118

14

12

6

2


Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90
889

12

10


1


Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*

7*


988

15

11


1


Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*


437

12

4
Finne
80

90

79

89

62

63

45

63

90


661

9

9

1Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*


823

11

9


2


Gerson
9*


9

1

1
Grill


90

90

90

90

90

90

90


630

7

7
Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64


270

8

3
Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90

90

90

90


1152

16

13

6

1


Hove

9081*


171

2

1
Johansen
90

90

90

90

90


450

5

5
Knudsen90

90

58

90

87


90

65

90660

8

8

1

4

1

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

90
90


1288

18

14


1


Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90

85

90

45


2026

24

24

1

2


Larsen


90

90

90

90

90

90540

6

6

1Myhre90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


900

10

10


1


Nilsen90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


900

10

10


2


Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90

1080

12

12
Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76

45
938

14

12

1Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*

25*

90

83


1398

21

15

2

3


Sakor


25*
25

1

Sané2*

62

20*


61145

4

2
Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*

45*

27*734

16

7

1

1


Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*


45*

27*

7*


1203

18

12

1

2


Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90

90

90

90


1765

21

20

1

2


Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90

65

63

83


1697

21

21

5Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*
240

7

2

1Wassberg13*

60

1*


90

5*

45

214

6

3
Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*


5*


45*


406

14

1

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

TV2

NRK

brann.no