Gå til sidens hovedinnhold

– Dette var ekstra viktig i år

– Korona har gjort vinteren ekstra mørk i år. Derfor er det veldig viktig å skape en god stemning som dette.

Det sier Frederik Sonne (11) etter han sammen med sine 49 medelever på 6. trinn nettopp har gått Luciatog på skoleplassen, til ære for alle elever og lærere på Hjellestad skole.

– Vi kunne ikke gå inne og heller ikke gi ut lussekatter. Da hadde ikke Luciatoget vært smittevernvennlig, forteller Tobias Melkevik (11) og erkjenner at det ble litt kjølig på slutten.

– Men jeg er sikker på at vi skapte god stemning og spredte varme, og det er ekstra viktig i en tid som denne. Jeg merket at de som så på ble glade, skyter Frederik inn.

– Jeg synes også det var viktig at vi at vi fikk se hele skolen igjen. For i koronatider er det sjeldent at vi får se de andre trinnene, sier Thea Davanger Silkebækken (11).

En annerledes tid

Theas innspill utløser en rekke minner for skolebarna, fra en tid før pandemi sørget for regler om avstand og antall lekekamerater.

– Før kunne alle trinnene samles og du kunne leke med hvem du ville. Det savner jeg, sier Johan Longvastøl (11).

– Ja, tenk, før kunne vi være med fadderbarna våre også! sier Kaja Marcusen Hjellestad (11).

– Jeg savner å spille fotball med alle i ballbingen i friminuttene, sier Frederik og mener det er noe særegent med miljøet på barneskolen.

– På grunn av pappa sin jobb, har jeg flyttet mye. Jeg har vært på skoler der hvert trinn holder seg for seg selv, nesten som det er vegger mellom. Sånn er ikke Hjellestad skole. Her vil alle være med deg uansett hvilket trinn du går i, og det skaper et godt miljø, sier han.

Drømmer om hvit jul

– Både historien om Santa Lucia og St. Nikolas, som er julenissen, handler om å hjelpe andre. Det er fint å tenke på, påpeker Frederik.

– Har dere hjulpet noen i det siste?

– Jeg har hjulpet noen med lekser, sier Frida Angeltvedt (11) og påpeker at alle nok kan trenge flere oppmuntringer, slik som Luciatoget, i den mørke 2020-vinteren.

– Når det er snø, blir alle i bedre humør. Snø gir julestemning. Jeg håper det kommer snø før det blir juleferie på skolen, fastslår Frida.


Kommentarer til denne saken