Var det alt?

– Jeg ble så skuffet da jeg så video av bybanestoppet under Haukeland sjukehus! Det var jo bare et bybanestopp! Ingenting mer. Jeg hadde trodd det også skulle bli butikker og kiosker der nede, så man slapp å gå ut i regnet!

Bergenser

Cupfinalen

– At Brann-fansen sang Brann-sangen da nasjonalsangen ble fremført under cupfinalen, var en stor skam. De burde skamme seg.

Terje Mathias Haugland

Uforståelig

– Leste i BA 7.11. at fylkesadministrasjonen foreslår økte priser på buss og bybane i tillegg til reduksjon i tilbudet. Dette finner jeg svært overraskende. Det er et stort fokus på miljø nå, og det arrangeres klimakonferanse fordi man er så bekymret for miljøet. Da er det jo svært viktig å motivere folk til å benytte kollektivtrafikk i stedet for egen bil. Dette er jo det helt motsatte! Det virker helt uforståelig på meg. Her er det noen som ikke har fulgt med i timen.

Vennlig hilsen

Kari Johannessen

Tilbakesteg for Åsane

– Bybanen går på skinner og er veldig lite fleksibel for omlegging av ruten. Alt må tilpasses den. Matebusser må til – for å forsyne banen med passasjerer.

Det medfører skifte av transportmiddel – og venting.

Når du allerede har motorvei til sentrum, vil Bybanen være et tilbakesteg når det gjelder effektivitet og tid ...

Frank Arvid Olsen

Åpningstider

– Jeg skulle ønske Rema 1000 på Wergeland var åpent til 2400. Da hadde de fleste rukket å handle selv om de slutter 2300.

Tuva

Jeg snek ikke

– Hei du damen i en liten lys bil som skulle fylle tanken ved YX Fjøsanger rundt kl. 1715 tirsdag. Jeg beklager fryktelig mye om du oppfattet det som om jeg snek i køen. Det gjorde jeg altså ikke, jeg så du kjørte inn etter meg og burde kanskje ha gått ut av bilen og avklart køplassen før bilen før oss var ferdig å fylle. Vanligvis ville jeg bare latt deg gå før meg, men tanken min var helt tom og jeg hadde en legetime jeg måtte nå. Håper at jeg ikke ødela kvelden din helt, og at du kanskje var så heldig at prisen per liter var mindre da du fikk fylt. Ha en god dag.

Siri

Værkartet

– Hvordan er det mulig å vise solen på værkartet kl. 0800 når den ikke er stått opp og samtidig vise solen på kartet kl. 2000 når den er gått ned ca. 1630. Dette værkartet er bare en stor vits. Hvorfor klarer ikke TV 2 å gjøre noe med dette.

Hilsen Egil Bratli

Svar: Det er ofte slik at når vi går inn i en ny årstid henger symbolene våre fra sommeren litt etter. Vi jobber med saken så dette skal bli riktig.

Med vennlig hilsen Eli Kari Gjengedal

Fantastisk

– For godt og vel et år siden kjøpte jeg to boblejakker på Sparkjøp i Drotningsvik. Glidelåsen på den ene jakken gikk i stykker, og jeg hadde tenkt å kaste den. – Ta den med tilbake til butikken, foreslo min kone. Siden det var så lenge siden og jeg heller ikke hadde kvitteringen, trodde jeg det var nytteløst, men gikk likevel. På Sparkjøp ble jeg helt satt ut da damen sa jeg bare kunne gå og hente meg en ny jakke! Det var en helt utrolig opplevelse. Helt fantastisk! For en service! Tusen takk!

Hilsen Oskar Ringø

Favoritt

– Vi liker å handle i Bergen. Det er bedre utvalg her enn hjemme i Norheimsund. Favorittbutikken er Carlings.

Jente (15)

Det er for mange ubesvarte spørsmål

- Administrasjon i Bergen kommune arbeider på spreng for å klargjøre konsesjon og anbud på Bybanen før neste valg, høsten 2023.

Det er fremdeles altfor mange ubesvarte spørsmål om banen og trasevalg og ikke minst dette med batteri over Bryggen, som vil medføre at folk fra Åsane må skifte vognsett i sentrum. Vognsettet med batteri må snu rundt i bykjernen. Batteri-bybanen er tenkt å gå Strandgaten, opp Christian Michelsens gate og rundt ved Teateret, og tilbake til Åsane.

Batteri-vogner vil bli enormt kostnadskrevende og fordyre hele prosjektet. Og det vil også sterkt påvirke bykjernen med den store «rundbanen» midt i sentrum!

De styrende politikerne vil ikke røre spørsmålet om å omgjøre trasevalget og lage tunnel bak Bryggen, enda det nå foreligger mange nye trasevalg som bør og må vurderes.

Det å presse igjennom en dagløsning med så svakt grunnlag som nå, vil medføre en ikke-fremtidsrettet bane. Bybanen vil få dobbelt sett med vogner, med og uten batteridrift. Det hele virker på meg nesten absurd!

Det å ødelegge bergensernes festplass foran Bryggen er veldig trist, og må ikke skje. Etter de siste planene vil uteserveringen også forsvinne med banen over Bryggen.

Antikvariske myndigheter har bevis for at fyllmasse i kaien inneholder middelalder-gjenstander. Dermed må fundamentet til Bybanen graves med «teskje», med mange års forsinkelse. De næringsdrivende vil tape store inntekter.

Bergen er en turistby, og mange år med graving i sentrum vil svekke byens renommé. Det vil også i sterk grad påvirke oss som bor her.

Politikeres maktbegjær kommer tydelig til utrykk i denne kompliserte saken. De ønsker å trumfe igjennom banen foran Bryggen før valget neste år.

Nei, banen må utredes på en mye mer profesjonell måte. Her er det for mange ubesvarte spørsmål.

Så la folkets røst telle, og utsett banetrasé-valget til valget neste høst. Vi må huske at dersom banen bygges over Bryggen, vil den ligge der i mange generasjoner.

Kjell Johannessen,

Øvregaten

Les flere summetoner her: Svaret fra etaten berører et kjerneproblem i dagens norske samfunn