Gå til sidens hovedinnhold

Willy

Artikkelen er over 19 år gammel
Jeg mener at avkriminalisering av narkotika er en god begynnelse. De narkomane burde vært nødt til å registrere seg hos en lege, for å kunne kjøpe det han/hun trenger på et apotek, til en brøkdel av hva det koster på gaten. Straffen for selge narkotika, eller å gi det til ikke registrerte personer, burde være knallhard. ( 5 år ubetinget minst). For det første ville all smugling av narkotika til Norge opphørt, det ville ikke lenger vært et marked for dem, i så fall et svært lite marked. Dette ville bety at de kvinnene som i dag ser seg nødt til å prostituere seg, for å skaffe penger til det stoffet de trenger, ikke hadde trengt å trekke på gaten lenger. 60% av alle butikktyverier, edreran og inbrudd er begått for å skaffe penger til stoff. Dette ville det bli en slutt på ved en eventuell avkriminalisering. Dette ville frigjort enorme ressurser for politiet og for nærngslivet generelt. Jeg tror svært få allmindelige vosne mennesker kunne tenke seg å gå til legen sin for å registrere seg som bruker, bare for å prøve et narkotisk stoff. Kansje det viktigste argumentet er at hvis de narkomane ikke lenger trenger å selge narkotika for å finansiere sitt eget forbruk, vill også tillgangen og rekruteringen til ungdommen begrenses betraktelig. Et annet argument er det at en person som ønsker å bruke for eksempel hasj, ikke lenger trenger å oppsøke tungt belastete krimminelle miliøer for å skaffe det. De vill heller ikke bli tilbudt andre sterkere stoffer.
La samfundet bruke endel av de frigjorte ressursene, til å gi de narkomane en vei ut av uføret. La dem få det de trenger hos legen. Det være seg alt fra hasj til heroin, eller metadon for å komme seg ut av uføret. Hvorfor i all verden kan vi ikke gi metadon till alle narkomane som ønsker det ? Ingenting er vell mer verd å hjelpe enn en som faktisk ønsker hjelp. De nakomane koster sannsynligvis sammfundet langt mer enn hva det koster å hjelp dem. I alle fall synest jeg at det viktigeste må være å tenke på den vanlige lovlydige mann i gaten sin sikkerhet, og sin rett til å få ha sitt i fred.
Det er noen få land som allerede har prøvd ut liknende ordninger, og kan vise til gode resultater. I alle fall så trengs det nytenkning, den narkotikapolitikken vi ( og de fleste andre land fører no, virker ikke. Ting blir bare verre og verre, og hvist vi ikke foretar oss noe snart vill problemet bli så stort at vi aldri kan klare å få kontroll.