Gå til sidens hovedinnhold

DNB vil kjøpe Sbanken

DNB ønsker å kjøpe alle aksjene i Sbanken, som har hovedkontor i Bergen, for 11,1 milliarder kroner.

(Nettavisen/BA): DNB vil kjøpe opp Sbanken - tidligere Skandiabanken - i en transaksjon som er verdt omtrent 11,1 milliarder kroner, skriver DNB torsdag morgen.

Storbanken har kommet til enighet med Sbanken om et frivillig bud til aksjonærene verdt 103 kroner per aksje. Det innebærer en premie på 29,8 prosent sammenliknet med dagens kurs før børsåpning på 80 kroner per aksje.

Tilbudet på 103 kroner per aksje er også 49,8 prosent høyere enn gjennomsnittskursen på 69,3 kroner over de siste seks månedene, justert for utbytte.

Hovedkontor i Bergen

Sbanken har hovedkontor i Bergen og opplyser å ha over 400 ansatte. Den ble grunnlagt i 2000 og lanserte seg selv som «Norges første rene nettbank».

– Nå har vi en mulighet til å samle to av Norges råeste kompetanseklynger på digitale kundeopplevelser til et stort innovativt miljø på tvers av kontorene våre i Bergen og Oslo. Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, og vi kan skape Norges beste kundeopplevelser - uansett bransje, sier Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB.

Sbanken anbefaler tilbudet

I pressemeldingen torsdag skriver DNB at Sbanken anbefaler aksjonærene å godta tilbudet. DNB eier allerede rundt 1 prosent av de utestående aksjene i Sbanken i dag.

Aksjeeierne Altor Invest 3 AS og Altor Invest 4 AS, som samlet sett har omtrent 29 prosent av aksjene i Sbanken, har allerede forpliktet seg til å akseptere tilbudet fra DNB.

DNBs tilbud innleder en akseptperiode fram til mai der aksjonærene vil avklare om de vil selge aksjene sine til DNB. Eiere med til sammen 90 prosent av aksjene må gi sin tilslutning, skriver NTB.

Kjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet og Finansdepartementet, og det er ventet å være avklart i tredje kvartal 2021.