Det renner inn med avlysninger i kulturlivet og Bergen er intet unntak. Onsdag ettermiddag meldte også Vossa Jazz at årets festival avlyses.

– Det er den verste dagen jeg har opplevd i min karriere. Dette var utrolig vanskelig, sa festivalsjef Trude Storheim i et intervju med BA.

Noen timer senere var turen kommet til Den Nationale Scene. Teateret på Engen avlyser alle forestillinger til og med 21. mars.

– På bakgrunn av utviklingen i korona-pandemien har Den Nationale Scene nå besluttet å avlyse alle forestillinger og andre publikumsaktiviteter til og med 21. mars, heter det i en pressemelding fra Den Nationale Scene onsdag ettermiddag.

– Situasjonen utvikler seg raskt, og vi må gjøre det vi kan for å forebygge smittespredning. Vi elsker å spille teater for publikum, og gleder oss til å kunne åpne dørene igjen, heter det videre.

Teatre andre steder i landet har avlyst i hopetall de siste dagene. Blant annet er alle forestillinger og arrangementer på Nationaltheatret og Torshovteatret avlyst til og med søndag. Riksteatret opplyste mandag at de avlyser 130 forestillinger rundt om i landet.

DNS-sjef Stefan Larsson sier dette når BA ringer:

– Jeg har gjort en bedømmelse i forhold til andre teatres avlysninger rundt om i landet. Vi har avlyst alt frem til 21. mars, så vi ligger litt midt i løypen der.

– Hvordan fikk DNS-skuespillerne beskjed om avlysningen?

De fikk alle en personlig e-post fra meg for noen timer siden der jeg forklarte hvorfor vi gjør dette.

– Hvordan blir arbeidsdagene på huset fremover?

Det er et godt spørsmål. Vi kommer vel til å prøve å begrense visse deler av driften, som vi kan gjøre hjemme. De som gjør kontorarbeid kan gjøre det hjemmefra. Men jeg håper jo også at vi kan ha prøver for fremtidige produksjoner i denne perioden. Det viktigste er at vi tar grep rundt publikumsarealene, for dette er samlingsplasser for masse mennesker på liten plass.

Onsdag meldte også Kode at de avlyser alt av konserter, omvisninger og verksteder helt frem til 14. april. Museene vil inntil videre fortsatt være åpne.

– Vi gjør alt vi kan for å redusere smitterisikoen i byggene våre, både for de besøkende og for de ansatte, og vi vurderer situasjonen fortløpende fra dag til dag, sa direktør Petter Snare i en pressemelding.