– Otto, du spredte livsmot til alle oss som var nær deg

Byoriginalen døde på julaften, 89 år gammel.

Byoriginalen døde på julaften, 89 år gammel. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I over 30 år bodde «Ottoen» på Bakkegaten bo- og omsorgssenter. Les minneordene deres.

DEL

LeserbrevKjære Otto.

Eg kjente deg de siste 10 årene av ditt liv. Eg blei glad i deg. Du var for meg som en bestefar som eg fikk lov til å spise frokost med mang ein gong i matsalen i Bakkegaten. 

Du gav så mykje av deg sjøl.

– Har du syklet til jobben i dag Solveig?

– Ja eg har no det, svarer eg og då kunne du sei:

– «Jammen é du flink!»

At eg då veit med meg sjøl at det var bare en ti minutters sykkeltur fra Nøstet til Sandviken, det fikk so være, men han skrøt av meg og det gjorde godt.

Eg putta på deg sko som var «passelig», du synes ikkje det og du tok saksa fatt. Jaja eg får kjøpe størrelse 45 då, sjøl om foten din bare var størrelse 42.

Eg kjøpte fin ny dunjakke. God og varm og lett, sånn som du likar. Men neida, då stramma det rundt håndleddet, så då måtte saksa frem igjen så dunen flagret.

Solveig Nilsen, daglig leder på Bakkegaten bo- og omsorgssenter.

Solveig Nilsen, daglig leder på Bakkegaten bo- og omsorgssenter. Foto:

Du var så flott og helstøpt du Otto. Du var så trygg og så god. Sjøl om eg mang ein gong kjente på en viss forfengelighet på dine vegne, at du skulle ha ordentlige klær og ikkje sjå ut som at ikkje nokken tok vare på deg.

Men det var det som var så utrolig med deg Otto. Du var deg sjøl og hadde dine egne oppfatninger av ka som gikk an.

Glømmer ikkje då en kollega hadde tatt deg med på biltur. Du hadde den perioden da sild var topp. Da var det så greit å ta et par biter i lommen og dra på biltur.

For min kollega så var det et mysterium koffor buksa hennes lukta fisk. Mysteriet ble oppklart ettet endt biltur med Ottoen ved sin side.

Eg tenker at du Otto, som spredde så mye livsmot til alle oss som var nær deg og til alle dei som bare så deg. Du døde på juleaften då ein anna stor mann ble født eingong.

Du er ikkje verdens frelser, men jammen santen har du gitt mange av oss gode perspektiv på eget liv. Du som har streva heile livet for deg sjøl og din eksistens... Du, nettopp du, gav oss andre så mye påfyll og varme.

Du trakterte munnspillet ditt godt. «Solveig skal eg spele Perleporten for deg?», ja Otto, spel den du. Så godt å veta at du nå har fått fred.

Artikkeltags