De bergenske hotelleierne Knut Herman Gjøvaag og Erling Falch Monsen hadde store planer for Dr. Holms på Geilo.

Prosjektet i 100-millionersklassen skulle resultere i et nytt hyttefelt, med 24 suiter og ni fritidsleiligheter, like ved hotellet.

Nå har en dom fra Buskerud tingrett satt en foreløpig stopper for planene, da åtte hyttenaboer fikk medhold i rettssaken.

Striden mellom de to partene kommer som resultat av en klausul fra 1939. Klausulen fastslår at det på den planlagte utbyggingstomten, som grenser til Dr. Holms Hotel, bare kan bygges to hytter.

Den aktuelle tomten er per i dag ubebygd.

– Meget riktig

DN har flere ganger omtalt saken, og skriver at Gjøvaag og Monsen mener de har rett til å slette klausulen fordi det var hotellets daværende eiere som påførte den på skjøtet.

DN har etter rettssaken vært i kontakt med nærmeste hyttenabo, Lars Erik Nielsen, som har kjørt saken på vegne av både seg selv og naboene. Han mener dommen er «meget riktig».

Hotelleierne må betale motparten

Saksøkerne har fått medhold i det vesentlige, og har vunnet tvistesaken.

Av den grunn er hotelleiernes eiendomsselskap, Timrehaugveien 2 AS, dømt til å dekke hyttenaboenes sakskostnader pålydende 718.202 kroner, står det i dommen.

Hotelleierne skal nå vurdere ankespørsmålet, melder DN.

Gjøvaag eier det bergenske milliardkonsernet Frydenbø Group, og Monsen har lang fartstid i hotellnæringen. Han eier en rekke eiendommer i Bergen.