Detaljer fra saken

Artikkelen er over 15 år gammel
DEL

PÅ GRAVPLASS: Det er mange teorier om hva som kan ha skjedd med Astrid Aardal. Dersom hun døde på Hollekim-gården, er en teori at hun kan ha blitt lagt i viet jord på Øvsttun gravplass, som er nærmeste nabo.

UTEN VAKT: Da Hollekim ble kjørt til Flesland for å vise hvor politiet skulle grave etter liket, satt han alene i baksetet på politibilen. Han ble eskortert av to etterforskere, den ene satt bak rattet, den andre i passasjersetet foran. Sigurd Hollekim var ingen vanlig fange som en fryktet skulle rømme eller overfalle politiet

UNDERLIG: Om den ikke er den underligste sak i vårt rettslivs hele historie, så kan vi visst anta at den er den underligste i dette århundre, skrev Aftenposten da frifinnelsen var et faktum.

FIKK BLOMSTER: Alf Nordhus fikk blomster av Hollekim etter frifinnelsen. På kortet sto det fra mannen som fortsatt holdt fast ved tilståelsen sin: «Takknemlig for sakens utfall som skyldes fantastisk forsvarsinnsats, føler trang til å sende en liten hilsen og velger da å si det med blomster!»

ERSTATNING: Fru Hollekim krevde erstatningen for varetektsfengslingen. 21. oktober 1965 ble hun i Gulating lagmannsrett tilkjent 25 000 kroner. Sigurd Hollekim selv krevde ingenting.

I DAG: Hollekim giftet seg på nytt og bosatte seg på Sørlandet med sin nye kone. Hun døde i 1997. Sigurd Hollekim selv døde i 1999, han ble 80 år gammel.

Kilder: Statsarkivet i Bergen

«Jeg tar saken» av Alf Nordhus

Bergens Arbeiderblad

Artikkeltags