Lørdag 5. november ble en 26 år gammel kvinne funnet død i sin egen leilighet i Oświęcim i Polen, med en blodig kniv ikke langt unna. Hennes bil og datter var sporløst borte.

Senere samme kveld ble en jevngammel nordmann fra en av Bergens omegnskommuner stoppet av dansk politi på motorveien utenfor København. I baksetet satt datteren han hadde sammen med den avdøde kvinnen.

Mannen er siktet for drap og kidnapping.

Han har siden den kvelden sittet i varetekt i København. Samtidig sendte polske myndigheter en anmodning om utlevering til dem.

Torsdag kveld landet et fly i den polske hovedstaden Warszawa, hvor den 26 år gamle vestlendingen siktet for drap og kidnapping, var om bord.

Mannen ble overlevert til politiet i hovedstaden, hvor han vil midlertidig vil sitte i varetekt, opplyser polsk politi i en pressemelding fredag.

Utenrikstjenesten er gjennom media kjent med at den norske statsborgeren er utlevert til Polen, opplyser seniorrådgiver Lars Gjemble i UD i en mail til BA.

Den norske ambassaden i Warszawa vil følge opp saken i tråd med vanlig praksis for hjelp til fengslede norske borgere i utlandet, skriver han videre.

Mannen vil videre bli fraktet til byen Małopolska og tiltalt ved distriksadvokatens kontor i Oświęcim. Straffen for drap er 25 års fengsel eller livstid.

Det var TV 2 som først meldte om utviklingen i saken.

Les mer om saken her: