Du gjetter ikke hva dette bandet heter

Tord Øyen, Sivert Karlsen og Håvard Bakke utgjør Kropp. Her spiller de inn sin juni-singel «Polert». Det er Matias Tellez som gir ut Kropp, på selskapet Blanca Records.

Tord Øyen, Sivert Karlsen og Håvard Bakke utgjør Kropp. Her spiller de inn sin juni-singel «Polert». Det er Matias Tellez som gir ut Kropp, på selskapet Blanca Records. Foto:

Av

Et sted mellom nedlagte Hvitmalt Gjerde og Spellemann-nominerte Kongle finner vi trioen Kropp.

DEL

For tre år siden dukket det opp en singel fra en bergensgruppe som het Kropp. På coveret kunne man se to blide karer i bar overkropp. Låten het «La Meg Danse».

Livstegn i 2017

Den ene av de to på bildet var Håvard Bakke, som også trakterte bassen i Hvitmalte Gjerde, bandet som ga seg året etter – i 2018.

– Den låten («La Meg Danse») slengte jeg egentlig bare ut. Jeg spilte i Hvitmalt Gjerde da og det var også førsteprioriteten. Men jeg hadde noen låter og hadde litt lyst å gi det ut, forteller Bakke i en sofa i studioet til Robert Jønnum nede på Verftet.

Utenfor studiovinduet ruller små, gråblå bølger, inne finslipes den neste singelen til Kropp – «Polert». Den kommer i juni.

Det første nye livstegnet fra Kropp kom i april i år, i form av dobbeltsingelen «Terminus» og «Mitt Gule Smil». Låten de tre jobber med denne dagen inkludert også et lite gjestespill fra tidligere bandkollega i Hvitmalt Gjerde, Johannes Fjeldstad.

– Jeg ville bruke han fordi han er helt rå. Nå har han flyttet til Oslo, men jeg kaller han fortsatt «Trollmannen fra Minde», sier Bakke.

Artikkelen fortsetter under bildet

Produsent Robert Jønnum produserte det siste Hvitmalt Gjerde-albumet, som het «Våken» og kom i 2017. Under innspillingen ble Ai Phoenix-medlemmet, som har tidligere produsert alt fra Kings of Convenience til Romskip, kjent med Håvard Bakke, som nå spiller inn med bandet Kropp i Jønnums studio.

Produsent Robert Jønnum produserte det siste Hvitmalt Gjerde-albumet, som het «Våken» og kom i 2017. Under innspillingen ble Ai Phoenix-medlemmet, som har tidligere produsert alt fra Kings of Convenience til Romskip, kjent med Håvard Bakke, som nå spiller inn med bandet Kropp i Jønnums studio. Foto:


Øl og hits

«Polert»-låten kom også til i samspillet mellom de gamle bandkollegene Fjeldstad og Bakke.

– Av og til tok vi to noen øl og hamret løs utenom Hvitmalt Gjerde-øvingene. Johannes spilte trommer. Det var en sånn kveld denne låten kom til.

– Hvordan vil du selv beskrive musikken til Kropp?

– Vi skal lage hits, sier Bakke og legger til:

– Og så må det ha en nerve, det er det aller viktigste for meg. Og masse energi. Musikken skal ikke pakkes inn. Det er mange produsenter som gjør det, som får alt til å høres likt ut – generisk. Det skal vi ikke gjøre.

I tillegg til Fjeldstad som gjest, har Sverre Vik fra Kongle også lånt bort sin røst på flere av de åtte Kropp-låtene som er mer eller mindre klare. Glem ikke at trommeslager Sivert Karlsen i Kropp også spiller i Kongle. De tre blir bedt om å beskrive en dag i studio med Kropp.

– For meg kunne vi gjerne begynt ganske tidlig, sier Tord Øyen.

– Det er vel egentlig bare én som ikke vil begynne tidlig, supplerer trommeslager Karlsen og gliser i retning Bakke.

– Musikk skal spilles på kvelden, kontrer Bakke.


Artikkeltags