Den gode, lille feen Tingeling er som kjent en hissig og litt vimsete jente. Det skal vise seg ikke å være de heldigste egenskapene, i det hun får oppgaven med å pryde septeret til den store høstfesten med må­nestein - en essensiell begivenhet om feene skal ha muligheten til å fortsette å spre sitt magiske støv.

Men altså, hun er hissig, og det fører til at hun knuser hele månesteinen. Da gjelder å ha gode venner, og det har Tingeling i Tristan og i den energiske ildfuglen Glimt. Sammen finner de en løsning, men ikke uten dramatikk underveis.

Film nummer to der Tingeling er hovedpersonen, viser at Disney satser på kvalitet også i de filmene som går rett til hjemmekinoen, muligens under innflytelse av at Disney-animatø­rene har fått Pixar-guruen John Lasseter innomhus.

For her er varme og morsomme kvaliteter både over animasjonen og historiefortelling som gjør sitt til at Tingeling klarer seg helt utmerket uten sin tidligere følgesvenn Peter Pan.

Selvsagt er det en noe enklere fortelling enn i kinofilmene, men samtidig finurlig nok til at det spres alvestøv over familiestunden fremfor DVD- eller Blurayspilleren, sistnevnte for øvrig helt utmerket til moderne animasjon.