- Jeg er virkelig preget i dag av at vi nå har mistet en i vår region, sier Marte Mjøs Persen (Ap), ordfører i Bergen, til BA tirsdag formiddag.

Mandag døde en eldre, koronasmittet person ved Haukeland sykehus. Det var det første koronarelaterte dødsfallet i Vestland.

– Jeg vet ikke hvem personen er, eller om vedkommende bodde i Bergen. Men jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. Min tanker går til dem som nå har mistet en av sine nærmeste, sier Persen.

– Er nok ikke siste

Administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen sier at dødsfallet preger dem på sykehuset.

– Det er selvsagt veldig trist at covid19-viruset har krevd sitt første dødsoffer her på sykehuset. Våre tanker går til de pårørende. Dette preger også oss som jobber på sykehuset, slik det preger en hel befolkning. Med det sykdomsbildet vi har sett internasjonalt og fra andre sykehus i landet, var det dessverre forventet. Det vil nok heller ikke være det siste dødsfallet knyttet til pandemien, sier han.

Han understreker at kapasiteten på store deler av sykehuset akkurat nå er god.

– Vi har utvidet kapasiteten vår for å ta imot covid-19-pasienter i henhold til vår overordnede pandemiplan. Igjen er det viktig å understreke at befolkningen overholder karanteneregler og andre retningslinjer slik at vi kan hindre smitte og flate ut kurven av potensielle pasienter som vil trenge behandling på sykehus.

– Krevende tid for alle

Ordfører Persen mener dødsfallet er en sterk påminnelse om den alvorlige situasjonen samfunnet befinner seg i.

– Vi er hardt rammet. Dette er en krevende tid for alle. Samtidig er jeg stolt og rørt over fellesskapet og samholdet vi viser i en tid med mye usikkerhet og bekymring, sier Persen, og fortsetter:

– Dette tragiske dødsfallet minner oss på om at vi må fortsette solidaritetsdugnaden. Den beste omsorgen vi kan vise for hverandre nåer å holde avstand for å begrense smitten, slik at våre fantastiske helsearbeidere får gjort jobben sin.

Ordføreren tror at koronakrisen kommer til å endre Bergen.

– Samtidig står fellesskapet sterkere enn noen gang. Jeg har et håp om at vi som bysamfunn skal komme oss gjennom dette, og da skal vi stille opp for hverandre. Det skal de som nå er rammet vite.