«Juleribben» spaserte inn

Grisen «Dennis» kom på overraskende besøk til Knut Skaar på lille julaften, men eier Anne Kristin Teigen (til venstre) og Dennis ble gjenforent i løpet av kveld.

Grisen «Dennis» kom på overraskende besøk til Knut Skaar på lille julaften, men eier Anne Kristin Teigen (til venstre) og Dennis ble gjenforent i løpet av kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

At ribben ligger trygt oppbevart i fryseren er gjengs i julen. At den spaserer inn i huset er noe mer uvanlig.

DEL

Lille julaften oppdaget Knut Skaar en svart minigris som kom spankulerende alene ned veien fra Torstad ungdomsskole på Hvalstad utenfor Oslo.

– Det er ingen julegris. Ribben har jeg kjøpt inn for lenge siden, men det er jo ikke dårlig å ha en ekstra fersk gris på julaften, sier redningsmannen til NTB.

HELDIGGRIS

Etter å ha stått og sett på grisen en halv times tid uten at noen eier dukket opp, besluttet han å ta med seg grisen inn og ringe til politiet. Etter noen timer kunne grisen gjenforenes med sin eier.

Minigrisen var også litt av en heldiggris, da familien han valgte å tusle inn til, har god kjennskap til minigrishold.

– Sønnen min har hatt minigris et par år, så jeg har erfaring med minigris. Han var ikke aggressiv i det hele tatt. Nå har han fått både rundstykker og epler og er veldig rolig, forteller Skaar.

FÅR SOVE I SENGEN

Utpå kvelden meldte eieren av Dennis, som grisen heter, seg.

– Det er andre gang han har stukket av, men første gang jeg ikke har funnet ham igjen. Det er antakelig fordi han tok feil kurs i forhold til det han har pleid å gjøre. Tidligere har han vært i eplehagen hos naboen, men der var han ikke nå, sier matmor Anne-Kristin Teigen til NTB.

Lille julaften gikk hun rundt med lommelykt for å se etter spor. Det viste seg altså at Dennis oppholdt seg 150 meter unna der han bor.

– Jeg har lett og lett, men ringte etter hvert politiet, og da var han jo funnet. Han er veldig snill og får sove i sengen i natt.

Teigen sier at to og et halvt år gamle Dennis er en kosegris.

– Nå må faste fordi han har fått så mye mat her. I morgen får det bli grønnsaker og brød, og ingen julemeny. Han må holde dietten. Det endte godt, sier Anne-Kristin Teigen med sin kjære minigris på fanget.

Artikkeltags