Ekssamboeren til drepte Helge Irgens: – Jeg klarer ikke å hate!

Helge Irgens ble forgiftet og drept i fjor.

Helge Irgens ble forgiftet og drept i fjor. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg har kjent på både sorg og sterkt sinne, men jeg klarer ikke å hate. Det sier Linda Skudal (54) i et intervju med VG.

DEL

Hun var tidligere samboer med Helge Ove Irgens, 61-åringen som 25. juni i fjor ble forgiftet av sin nye kone fra Filippinene med en engangsgrill.

Linda Skudal er også moren til Helge Ove Irgens to døtre Emilie og Regina.

Den filippinske kvinnen har tilstått drapet.

Angrer

Linda Skudal, som bor i Olsvik, forteller at hun angrer på at hun ikke svarte på SMS-er hennes eks-mann hadde sendt henne bare fire dager før han ble drept. I følge VG var han lei seg fordi han hadde vært litt brå i det siste, og ville beklage oppførselen sin.

Den dagen jeg hadde tenkt å svare var det for sent, sier Skudal.

Engangsgrill

Hun forteller at hele familien hadde et godt forhold til Helge Irgens nye filippinske kone. Stort var derfor sjokket da det kom frem at hun hadde forgiftet ham ved hjelp av engangsgrill som ble plassert på soverommet hans. Han pustet inn dødelig kullos og våknet aldri opp igjen.

Mens saken rullet i mediene, har Linda Skudal holdt seg i bakgrunnen.

Jeg har grått for både Helge og kona hans. I begynnelsen gråt jeg for henne, fordi jeg ikke kunne tro at hun hadde gjort det. Jeg trodde det måtte ha vært noen andre, eller en misforståelse, sier Skudal til VG.

Sorg og sinne

Til avisen forteller hun at selv da enken ble pågrepet for drapet i februar i år, hadde Irgens ekssamboer vondt for å tro at det kunne være sant.

– Senere har jeg kjent på både sorg og sterkt sinne, men jeg klarer ikke å hate. Det er mange som kommer bort til meg og sier de håper hun skal «brenne i helvetet», og jeg kan forstå raseriet. Jeg kan føle på det selv. Hun har tatt fra døtrene mine faren sin, men jeg opplever ikke at hat og vonde ønsker gjør saken noe bedre, sier Linda Skudal til VG.