Under Bergen Døds i ADO Arena lørdag kveld håper den 27-årige eiendomsmegleren fra Os å gå helt til topps. To av de tre dødserne fra Bjørnafjorden døds krets deltar og han er blant favorittene til medalje i konkurransen.

– Man går ikke inn i en konkurranse for ikke å vinne. Det bør være realistisk å kjempe om den tittelen. Vi skal jo ha en hjemmebanefordel. Det er jo min arena, sier han.

Arne ble tidlig hektet på adrenalin. Han vokste opp ved Bjørnafjorden i Os hvor han tidlig startet med klippehopping.

– Første gang jeg hoppet der var jeg neppe mer enn elleve, tolv år gammel. Det er mange fine klipper der ute. Jeg kan ikke vært mer enn tolv år da jeg hoppet fra 19 meter første gangen, forteller han.

Favorittklippen blir bare kalt for Bjørnatrynet. Pluss minus flo og fjære ligger den på 11,5 meters høyde over vannet.

Tidligere topphåndballspiller

Som 14-åring valgte han å satse på håndball og har spilt for Fyllingen i 1.divisjon. Nå spiller han fotball for Lysekloster hvor han hjelper til ved behov. Der blir han beskrevet som en potet og kan være alt fra keeper til spiss. I sommer var han med i troppen for 3.divisjonslaget to ganger.

– Fotball er god trening, det er gøy, men jeg trenger litt adrenalin, luft og fritt fall. Litt frihetsfølelse rett og slett, sier Arne.

Som eiendomsmegler kan hverdagen være hektisk. En god budrunde som går bra gir også et slags kick, men ikke på samme måte som et klippehopp eller dødsing. I ekstremsport er det en helt annen opplevelse og mestringsfølelse.  I tillegg til å overvinne litt frykt, mener osingen.

– Det handler alltid om å teste sine egne grenser. Hvor er de. Hvor er min komfortsone. Og hvis jeg finner den må jeg gå litt utenfor og så utvide den, sier han.

Drømmer om hvithai

Nå planlegger Arne å ta paragliding kurs neste år. Han har allerede prøvd fallskjermhopping. I 2012 dro han til Sør-Afrika for å bade med haier.

– Der dykket vi med ni forskjellige haisorter. Jeg har en stor drøm om å henge i finnen til en hvithai, smiler han.

Mens de flest av oss vanlige bergensere nøyer oss med en tur på Fløyen eller Ulriken for å koble av, trenger Arne en helt annen nærkontakt med naturen.

– Hvithaien har et litt overdrevet rykte. Vi var i haibur og fikk kjenne på kreftene da haien tok i decoyen. Så lenge du behandler dem med respekt så angriper de deg ikke, gliser han.

Det er helt tydelig at Arne trenger mer adrenalin enn den vanlige mannen i gaten. Han trenger det for å trives i livet rett og slett.

– Det er en del av meg rett og slett å kunne utfordre meg selv. Mye har handlet om sjø siden jeg er oppvokst med sjø. Om vinteren har jeg vært på fjellet hele veien. Det handler om å bygge mestringsfølelse og utvide min komfortsone og rett og slett oppleve det så mye som mulig, sier han.

No pain, no gain

På lørdag skal han konkurrere med 26 likesinnede i Bergen Døds. Fra ti meters høyde skal deltagerne hoppe ut med så åpen kropp som mulig. Man skal ikke lukke seg før man absolutt må.

Han skjønner godt hvorfor de er villig til å utsette seg for smerte.

– Det er nok en kombinasjon av veldig mye. De to sekundene du er i luften så er alt vekke. En merkelig følelse. Du vet du skal lande hardt og hva som venter deg. I det du begynner å løpe er det en total blackout. En veldig god følelse egentlig, sier han.

For smerte blir det. I hvert fall om man har tenkt å vinne. Da må man pushe grensene.

– Hvis du skal lande slik at det ikke gjør vondt så ser det litt feigt ut. Fordi da går du sammen så tidlig og i en så liten ball, at da er det litt feigt. Det er feighet. De som gjør det bra kjenner det hver gang, sier Arne.

Det handler ikke bare om å vinne.

– Det er jo et show. Vi liker å showe. Ellers så driver du ikke med det. Men for mange så er den lille blackouten som er viktig, for andre showet og for andre igjen mestringsfølelsen. At man gjør noe utenfor det man har sett for seg, avslutter han.

Som abonnent kan du se Bergen Døds live på BA.no lørdag klokken 20.00.

Her kan du prøve BA i ti uker for kun ti kroner!