Med en samlet tid på 3.08.30 var det norske Mariann Sæther som vant kvinneklassen, mens østerrikeren Andi Brunner (29) med tiden 2.51.42 stakk av med seieren i herreklassen.

– Jeg kan ikke tro at jeg vant, det har ikke helt gått opp for meg enda, sier Brunner og smiler fra øre til øre.

Østerrikeren hadde ikke som mål å vinne.

– Nei, i dag var målet mitt å ha det gøyest mulig og selvsagt prøve å slå Michele Ramazza som er rangert som verdens raskeste elvepadler.

Med samlet tid på 2.54.64 ble det derimot en 4. plass på italienske Ramazza.

– Hvordan føles det å vinne som 20-åring?

– Helt fantastisk. Jeg har jo padlet i mange år ettersom jeg begynte som 9-åring, men det å slå veteraner som Michele er virkelig helt utrolig.

(Saken fortsetter under bildene)

 

– Voss er nydelig

– Hvordan har Ekstremsportveko vært for deg?

– Helt fantastisk, og spesielt nå etter seier i dag så klart. Det er flott å få konkurrere i så flott natur. Voss er virkelig helt nydelig! fastslår Brunner.

– Kunne du ha tenkt deg å flytte hit?

– Haha nei, jeg hadde nok ikke orket de lange mørketidene om som er i Norge om vinteren, sier 20-åringen og smiler.

Lite vann

Grunnet lavt vannivå ble konkurransen flyttet fra Brandsetelva til Myrdalselva. Julian Stocker (31) fra Sveits, endte med en 10. plass.

– Det har stort sett vært gode forhold under Ekstremsportveko, men det var litt lite vann, sier sveitseren og legger lattermildt til:

– Det har jo knapt regnet her på Vestlandet den siste tiden. Jeg liker jo fint vær, men for padlingen er det dumt, sier han og konstaterer:

– Vi skulle helst hatt en skikkelig tordenstorm. Da hadde forholdene blitt gode da!

Les mer om Julian her: – Jeg savner ikke Sveits. Her er det bedre

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Blir for damene

Julian er i likhet med engelskmannen Andy Phillips (43) og iren Derek Murphy (29) tilflytter til Voss. For Voss falt de tre padlerne alle pladask for.

– Elvene her er helt ypperlig for oss padlere, fastslår Andy og får støtte fra Derek.

– Ja, jeg har reist over store deler av verden for å padle, men lite kan sammenlignes med forholdene her på Voss, sier iren.

Andy peker på flere faktorer til sin kjærlighet for Voss.

– Naturen, men også miljøet for oss padlere her er fantastisk. Man har mange og utfordrende elver i nærheten. Det er også gode skiforhold her, så hvis man vil kan man padle og stå på ski samme dag, sier han og fastslår:

– Voss is the place young people come to retire.

– Ja, Voss er for oss elvepadlere hva Chamonix er for ekstremsportutøvere, sier Julian, før han smiler lurt og konstaterer:

– Vi kommer for elvene, men blir for damene. Vi har jo alle tre fått norske kjærester.