Ekstremsportveko på Voss ble først arrangert i 1998 og går nå av stabelen for 21. gang. Det er i løpet av festivaluken 24. juni-1. juli, ventet opp mot 25 000 mennesker fra 43 ulike nasjoner, av dem er 1500 utøvere og 800 frivillige.

Statsministeren fulgte tradisjonen om at den som åpner festivalen prøver en ekstremsport, og raftet dermed på elven Vosso.

(Saken fortsetter under bildet)

Les også: Klare for å ta imot 25.000 mennesker

 

Sjøløvekyss

Det er ikke første gang statsministeren stiller opp på ekstraordinære begivenheter og aktiviteter. På et offisielt besøk på Akvariet i Bergen i juli 2017 fikk hun et kyss fra en av sjøløvene.

– Jeg er her for å se på Akvariet og hilse på unge som har sommerjobb og ekstrajobber her. Det er viktig at det er slike jobbmuligheter sånn at ungdom lærer seg å jobbe og får arbeidserfaring ved siden av å være student, sa Solberg den gang til BA.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Verdensrekordforsøk utsatt

Det var også planlagt et spektakulært verdensrekordforsøk, hvilket arrangør Kjetil Kriken tidligere pekte ut som et av høydepunktene.

– Verdensrekordforsøket på skaterampen som skal skje allerede første dagen blir nervepirrende. Da skal skateren Adil Luigi Dyani forsøke seg på et 10 meter høyt dropp, sa Kriken til BA.

Dette ble derimot utsatt grunnet været.

– Verdensrekordforsøket blir grunnet dårlige værforhold flyttet til mandag klokken 17.00. I dag vil Adil Dyani trene før rekordforsøket, melder Ekstremsportveko på sin Facebook-side.