El-bil entusiast Kjetil Sandal har kastet seg på en lang og spenstig impulstur. Bergenseren har tatt med seg datteren Emma (5) for å kjøre el-bilrace mellom Kirkenes og Murmansk.

Roadtrip

– Hun elsker å kjøre bil, og sitter og følger med på kartet. Samtidig lærer hun mye, faktisk. Dette blir nok kjempegøy for henne, så lenge vi ender opp ved et sted med svømmebasseng, sier Sandal til BA.

Langturen i elbil på 2195 kilometer startet fredag morgen og endte opp i Lillehammer på ettermiddagen. Der overnattet de, før turen gikk videre til badeland på lørdag.

– Ja vi skal ta oss god til oppover mot nord. Jeg har ikke planlagt turen så veldig, men jeg regner med at vi bruker syv dager opp, tror han.

Idealistisk budskap

Sandal hadde ingen ferieplaner da muligheten til å delta i elbil-racet nærmest falt i fanget hans.

– Jeg fikk en invitasjon fra Bellona som arrangerer dette racet, og jeg tenkte at det kunne være gøy å kjøre elbilen helt til Murmansk. Jeg hadde ingen andre ferieplaner, så det ble den veien vinden blåste.

Racet starter 22. juni og deltakerne består av 10 elbiler fra Norge og Russland. De norske deltakerne starter racet fra Kirkenes, mens de russiske starter fra St. Petersburg. Alle skal ende opp i Murmansk, der den eneste ladestasjonen på strekningen befinner seg.

– Vi arrangerer dette løpet for å belyse at det trengs flere ladestasjoner for elbiler i nord, sier prosjektansvarlig Vladislav Nikiforov i Bellona.

Vinnersjanser

Det var et budskap som passet Sandal bra. Han brenner for elbiler, etter at han fikk sparken fra sin gamle jobb i oljebransjen. Da elbilen hans skulle få personlig bilskilt gikk han for megetsigende «LOL OIL».

Les også: – Ville tulle litt med gamlekarene i oljebransjen

Om han vinner racet er ikke så viktig, sier han.

– Jeg har ikke tenkt på vinnersjansene mine i det hele tatt. Jeg tenker mer at den som har kost seg mest har vunnet. Jeg er litt der, kan du si.