Den eldre mannen i 70-årene har blitt funnet utendørs i nærheten av sykehjemmet, opplyser Vest politidistrikt på Twitter klokken 1232 onsdag ettermiddag.

Klokken 0230 fikk politiet melding fra sykehjemmet om at de savnet en dement mann i 70-årene. Mannen hadde flyttet inn på sykehjemmet tirsdag.

Det ble iverksatt en leteaksjon, og store frivillige ressurser ble kalt inn til å lete over store deler av Bergen.

Våt og kald

Operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen, forteller til BA at den savnede ble funnet nedenfor sykehjemmet i et boligområde.

– Han var våt og kald, og har blitt fraktet til sykehuset i ambulanse for å bli fulgt opp der, opplyser han.

Det var mannskap fra Røde Kors som fant mannen, og Dahl-Michelsen benytter anledningen til å takke alle som har hjulpet til.

– Vi er veldig takknemlige for alle de frivillige som har meldt seg og lett ute i natt og utover dagen. Det er veldig bra at dette endte godt.

Familien til den savnede mannen er orientert om funnet, og politiet og de frivillige mannskapene skal samles for debriefing. Utover det skal ikke saken følges opp ytterligere fra politiets side.

– Utfordrende

Den siste observasjonen av mannen før han ble funnet, ble gjort rundt klokken 0215 natt til onsdag av ansatte på sykehjemmet.

Rundt 20 personer fra Røde Kors dro ut og lette fra tidlig om morgenen.

Onsdag morgen møtte BA en gjeng med frivillige fra Røde Kors utenfor sykehjemmet. Flere av dem hadde vært ut og lett store deler av natten.

Charlotte Louise Fosse var én av dem.

– Det er utfordrende med oppstart av leting midt på natten. Det er mørkt, og man må bruke blikket aktivt. Det er bedre nå når det har lysnet, men det er fortsatt dårlig vær, fortalte Fosse, som ble kalt ut i 04-tiden.

Ba om hjelp fra naboer

Rundt 20 mannskaper fra Røde Kors, fire ekvipasjer fra Norske Redningshunder, politiets hundepatrulje og fire-fem politipatruljer og to biler fra Norsk Folkehjelp bidro i letingen. Sivilforsvaret ble også varslet.

Dette ble også taxisjåfører, bussjåfører og vektere på tog og busstasjonen, i tillegg til alle politiets patruljer.

– Og folk i nærområdet må gjerne være oppmerksomme og sjekke hager og garasjer, oppfordret operasjonsleder Dahl-Michelsen.

Kunne ikke spores

Innsatsleder i politiet, Ørjan Djuvik, sa til BA på stedet at de tidlig bestemte seg for å iverksette en større leteaksjon.

– Vi søker i nærområdene, men også steder som er lengre borte. Han er opprinnelig fra Bergen sør. Vi søker bredt, og også i det området. Han har ikke med seg mobiltelefon, og kan derfor ikke spores, opplyste Djuvik på stedet.

Djuvik la til at de søkte med fullt trykk.

– Vi ønsker selvsagt å finne ham raskt, og derfor har vi også satt inn store ressurser i letingen.