Eliteseriespillerne stilte gledelig opp som trenere på barnas håndballskole

Mandag til onsdag troppet Fanas eliteseriespillere opp som trenere, til stor glede for de 74 påmeldte barna til håndballskolen. Fra venstre: Celine M.Solstad (23), Malene Hyo Smedsvik-Vårdal (10), Elias Slettemyr Bjordal (12), Vegard Anspach Thormodsæter (12), Oda Mastad (23). Foran fra venstre: Mollie Sophia Craft (9), Mats Gudbrandsen Torkelsen (6) og Marte Nesse Myren (9).

Mandag til onsdag troppet Fanas eliteseriespillere opp som trenere, til stor glede for de 74 påmeldte barna til håndballskolen. Fra venstre: Celine M.Solstad (23), Malene Hyo Smedsvik-Vårdal (10), Elias Slettemyr Bjordal (12), Vegard Anspach Thormodsæter (12), Oda Mastad (23). Foran fra venstre: Mollie Sophia Craft (9), Mats Gudbrandsen Torkelsen (6) og Marte Nesse Myren (9). Foto:

– Jeg er på håndballskolen fordi jeg vil bli bedre enn mamma, sier Mats Gudbrandsen Torkelsen (6).

DEL

74 barn i alderen seks til 14 år har tilbragt tre av de mest solfylte dagene denne uken innendørs, men det er ikke på grunn av latskap.

De har deltatt på Fana Elite Håndballskole, og blitt trent av spillere fra eliteserielaget.

– Jeg tror jeg kommer til å få skikkelig gangsperr, og det betyr jo at jeg har trent skikkelig bra, sier Mollie Sophia Craft (6) og smiler fornøyd.

Da korona-tiltakene lettet, var det langt fra alle som hadde anledning til å kaste seg rundt og arrangere håndballskole i juni. Fana Elite Håndballskole var heldigvis åpen for alle, med det resultat at spillerne kom fra rundt ti ulike klubber.

– Jeg og Marte spiller for Gneist, men kom her siden Gneist ikke har håndballskole i sommer. Fana er veldig flinke, og nå får vi vite hvordan de har blitt så gode, sier Mollie med et lurt smil.

- Det blir for lang pause fra håndballen med to måneder sommerferie, så derfor meldte jeg meg på håndballskolen til Fana, sier Vegard Anspach Thormodsæter (12).

- Det blir for lang pause fra håndballen med to måneder sommerferie, så derfor meldte jeg meg på håndballskolen til Fana, sier Vegard Anspach Thormodsæter (12). Foto:

- Jeg spiller på Gneist, men Fana er veldig gode og her på Fana sin håndballskole får jeg lære hva de gjør for å bli så gode, sier Mollie Sophia Craft (9).

- Jeg spiller på Gneist, men Fana er veldig gode og her på Fana sin håndballskole får jeg lære hva de gjør for å bli så gode, sier Mollie Sophia Craft (9). Foto:

Vil bli bedre enn mamma

– Har eliteseriespillerne trent dere hardt da?

– Ja, jeg kunne nesten ikke gå etter første dagen, fordi jeg hadde så gangsperr, sier seksåringen Mats.

Mats er håndballskolens yngste deltaker og er sønn av Fana-veteran Kristine Gudbrandsen, som nylig la opp. Målet hans er klinkende klart.

– Jeg er på håndballskolen fordi jeg skal bli bedre enn mamma! Til høsten begynner jeg på skolen og da kan jeg få mitt eget håndballag, sier Mats og smiler fra øre til øre.

- Jeg er den yngste på håndballskolen, men det gjør ikke noe. Det er gøy! sier Mats Gudbrandsen Torkelsen (6).

- Jeg er den yngste på håndballskolen, men det gjør ikke noe. Det er gøy! sier Mats Gudbrandsen Torkelsen (6). Foto:

- Jeg er ikke redd for å få skader. Hvis man har kontroll på banen, er det ikke så lett å skade seg, sier Malene Hyo Smedsvik-Vårdal (10).

- Jeg er ikke redd for å få skader. Hvis man har kontroll på banen, er det ikke så lett å skade seg, sier Malene Hyo Smedsvik-Vårdal (10). Foto:

- Hvordan bil ordentlig god?

Flere av de andre deltakerne har også blitt motiverte av familiemedlemmer som har spilt håndball.

– Jeg tenkte jeg måtte bli med i familieidretten, og få mange gode venner. Jeg skal bli så god at jeg kan spille i eliteserien, sier Mollie.

– Begge brødrene mine spiller håndball, så derfor begynte jeg. For å bli ordentlig god, tror jeg man må satse tidlig og trene mye, sier Vegard Anspach Thormodsæter (12).

– Jeg begynte tidlig, og jeg har fortsatt fordi jeg synes det er så gøy, forteller Elias Slettemyr Bjordal (12).

– Håndball er jo den gøyeste idretten! Jeg vil bli like god som Celine og Oda, sånn at jeg også kan spille i eliteserien, jubler Marte Nesse Myren (9).

– Ja, og så er det mye lettere å kaste en ball, enn å sparke, innskyter Mats og flirer.

Fana Elites Celine M. Solstad (23) og Oda Mastad (23) liker det de hører, og deler gledelig sin oppskrift på å lykkes.

– Det er viktig å trene på en måte som gjør at det er gøy, og ikke bare et ork. At man spiller håndball fordi man trives! sier de to eliteseriespillerne og uttrykker at det er kjekt å kunne bidra til de unges talentutvikling.

-  For å bli god i håndball, eller andre idretter, så kreves det mye innsats! sier Elias Slettemyr Bjordal (12).

- For å bli god i håndball, eller andre idretter, så kreves det mye innsats! sier Elias Slettemyr Bjordal (12). Foto:


- Jeg vil bli kjempegod i håndball! Jeg vil spille i eliteserien når jeg blir stor, sier Marte Nesse Myren (9).

- Jeg vil bli kjempegod i håndball! Jeg vil spille i eliteserien når jeg blir stor, sier Marte Nesse Myren (9). Foto:


Artikkeltags