Ella (12): Vi må ta vare på hverandre. Det vil gå bra.

– Det er annerledes og litt dumt å bare se vennene sine gjennom en skjerm, men jeg lærer mye, skriver skoleeleven. Foto: Privat

– Det er annerledes og litt dumt å bare se vennene sine gjennom en skjerm, men jeg lærer mye, skriver skoleeleven. Foto: Privat

Av

Situasjonen som vi er oppi nå oppleves egentlig veldig rar, men jeg kan ikke klage.

DEL

MeningerDa jeg først hørte om korona i Kina, tenkte jeg at det blir nok bare der borte, men jeg tok veldig feil. Jeg trodde ikke dette var noe farlig og noe som bare kom til å vare en liten stund. Men nå sitter vi i hele Norge i samme situasjon som Kina, der ting blir stengt og vi må være masse hjemme.

De som bestemmer i landet har sagt hva vi får lov til, hva som er lurt å gjøre, hvor vi kan gå og hvor vi ikke kan gå. Først tenkte jeg ikke så mye på det , men jeg synes det ble skumlere og skumlere etter hvert. Nå som tiden har gått litt tenker jeg ikke så mye på det. Det er trist at så mange er blitt syke og mange har dødd av det, men jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for at dette skal gå bra her hjemme i Bergen og ellers i Norge.

At skolene er stengt til etter påske er litt dumt fordi man ikke får se vennene sine og gjøre de tingene som vi pleier på skolen. Det er også litt annerledes at man kun kan se hverandre gjennom en skjerm. Det som er bra er at jeg blir veldig god på å jobbe selvstendig på datamaskinen og jeg lærer meg ulike måter å kommunisere med mine venner og lærere på nå vi bruker for eksempel Itslearning.

Det er også godt å kunne ta pauser når man vil, slippe å lage matpakke, bære tung sekk og ikke minst at man kan gå i «nattisen» hele dagen. Det er også godt at vi kan sove litt lengre enn det vi gjør til vanlig når det er skole.

Selv om det er masse bra med å ha hjemmeskole, er det likevel litt utfordrende å ha så masse oppgaver samtidig som mamma og pappa også skal jobbe og ikke alltid har tid til å hjelpe oss når vi trenger hjelp. Det kan også være litt utfordrende å være sammen hele tiden og ikke ha pauser fra hverandre slik vi er vant til.

Situasjonen som vi er oppi nå oppleves egentlig veldig rar, men jeg kan ikke klage. Her sitter jeg trygt og godt inne med mat på bordet hver dag, varmt vann i springen, klær å ha på kroppen, en seng å sove i, TV å se på, en telefon å ringe med og ikke minst familie rundt meg som er glad i meg og tar vare på meg.

Vi må ta vare på hverandre og gjøre det som myndighetene sier vi skal gjøre. Det anbefaler jeg alle å gjøre slik at vi kan snart kan bli kvitt viruset. Take care, vask hendene og husk at dette vil gå bra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags