Gå til sidens hovedinnhold

Embla (8) og Lisa (10) gikk dør til dør for å hjelpe dyrene i Australia

Artikkelen er over 1 år gammel

I Australia har skogbrannene herjet i flere uker, og utallige dyr har blitt skadet og mistet livet. Embla Dyrkolbotn-Brown (8) og Lisa Fjelldal (10) fra Matre i Masfjorden bestemte seg for å hjelpe.

Venninnene er begge veldig glade i dyr, og er spesielt interessert i hester. De har lenge villet hjelpe dyr i nød, og overveid flere muligheter, ifølge Charlotte Moncrieff-Brown, moren til Embla.

– De har vært inne på å selge ting, eller å gå dør til dør og spørre om penger… Det har vært mange planer, forteller Charlotte.

Flaskeinnsamling

Det var da Embla og Lisa så bilder og videoer av alle de skadde dyrene i Australia, at de fant sitt første formål.

– De ville hjelpe på helt eget initiativ, og hadde hørt om andre som samlet inn penger gjennom å pante flasker, sier mor Charlotte.

I vind og regn gikk dermed jentene fra dør til dør på Matre og spurte om naboene hadde noen tomflasker til overs. Det var mange som bidro og var glade for at jentene engasjerte seg, og Embla og Lisa fikk til slutt samlet inn åtte store sekker med pant.

Over tusen kroner

Tomflaskene resulterte i hele 1081 kroner, som venninnene donerte til organisasjonen «WIRES-Emergency fund for Wildlife».

Embla selv er veldig fornøyd med at de fikk inn så mye penger.

– Jeg synes det var veldig bra. Jeg trodde vi kom til å få 200 kroner, også fikk vi over 1000, sier hun.

Selv om det var litt skummelt å samle flasker i storm, synes hun det var verdt det.

– Jeg ville hjelpe å redde dyr, så jeg gjorde det allikevel, sier åtte-åringen til BA.

Håper dyrene får det bedre

Når Embla får spørsmål om hun tror donasjonen deres har hjulpet, er det tydelig at hun har gjort litt research.

– Ja, jeg tror at de som jobber med det får mer penger til å kjøpe utstyr, som bandasje, mat og vann til dyrene, og da kan de hjelpe litt flere dyr, svarer hun.

Charlotte, moren til Embla, er veldig stolt over hva jentene har fått til.

– De er også selv stolte over å ha gjort en liten forskjell for dyrene. Jeg synes det er fint at de tar initiativ til å hjelpe, sier hun.

Moren legger til at Embla og Lisa planlegger å hjelpe dyr som har blitt utsatt for mishandling som sitt neste veldedige prosjekt.

Kommentarer til denne saken