I går scoret Sund/Skogsvåg-spilleren tre ganger da Ready ble slått 5–2 i andre gruppespillskamp i 15-årsklassen i verdens største fotballturnering. Søndag ble det like mange fulltreffere i 4-0-seieren over Surnadal/Søya/Todalen i åpningskampen.

Ikke rart den talentfulle 14-åringen trives som plommen i egget tross tropevarmen i Oslo. Seieren ga i tillegg en herlig smak av revansje.

– Jeg hadde ikke forventet at vi skulle vinne mot disse. Vi møtte dem også både i fjor og året før. Begge gangene tapte vi, fortalte Høyland, som spiller Norway Cup for fjerde gang.

Overrasket

I fjor spilte laget hans seg frem til 16-delsfinale i A-sluttspillet. Der ble det stopp mot sterk utenlandsk motstand fra Hongkong. Med to seirer i boks allerede i årets turnering, er veien mot A-sluttspillet igjen staket ut. Både Emil og laget har åpnet turneringen på beste måte.

– Selvfølgelig er dette en drømmestart, smilte måltyven.

Seieren mot Ready satt samtidig langt inne, selv om den til slutt ble svært så komfortabel. Halvveis sto det 1-1, og også etter Høylands andre mål for dagen tidlig i annen omgang slo Oslo-klubben tilbake.

Saken fortsetter under bildet

 

Etter at Marius Kallestad satte inn 3–2 på strålende vis rett etterpå, så imidlertid ikke Sund/Skogsvåg-spillerne seg tilbake. Samme Kallestad var mannen bak 4-2, før Høyland fullbyrdet sitt hat trick med en drømmescoring. Fra langt hold hamret 14-åringen ballen over hodet på Readys keeper og i mål.

Målscoreren hadde riktignok ikke helt troen etter å ha fyrt av skuddet.

– Jeg er fornøyd med målet, men trodde ballen skulle gå over og ble litt overrasket da den gikk i mål, smilte han.

Trener Lars Kallestad legger ikke skjul på at storscoreren er et talent litt utenom det vanlige.

Saken fortsetter under bildet

 

Bygger lag og klubb

– Han er i en klasse for seg, og i tillegg har han masse muligheter til å score enda mer, sa han til BA og spøkte med at 14-åringens navn kanskje helst bør holdes unna avisspaltene, slik at han ikke fanger andre klubbers interesse.

I dag avslutter Emil og lagkameratene i Sund/Skogsvåg gruppespillet mot Gjelleråsen. Deretter venter etter alle solemerker A-sluttspillet. Trener Kallestad er likevel nøktern med tanke på fortsettelsen.

Saken fortsetter under bildet

 

– To seirer i starten er alltid en drømmestart, men vi har ikke møtt de beste lagene ennå. Samtidig har heller ikke vi vist vårt maksnivå, sa han.

Norway Cup-eventyret i Oslo handler samtidig om mye mer enn det som skjer på banen.

– Det viktigste er det sosiale og opplevelsen. Vi skal bygge lag og bygge klubb. Dette er en fin gjeng med gode gutter, sa Sund/Skogsvåg-treneren.

Skåret i gleden mandag var at en av lagets nøkkelspillere, Jonas Bildøy, måtte forlate banen med skade. Han kan ifølge trener Kallestad ha spilt sin siste kamp i årets Norway Cup.