I høst solgte Emilie Becker (31) og Petter Tvedt (32) vagina- og pikk-trykk til over 18.000 kroner på én dag.

– Da skjønte vi fort at folk var giret på mer, så like etterpå bestemte vi oss for å satse for fullt og åpne en egen butikk, sier Becker.

– Vi bare satset

De to samboerne har drevet nettbutikken Vagpwr siden 2019, hvor de selger både klær, tilbehør og bilder.

– Det hele begynte med at jeg så en dokumentar som het «The Perfect Vagina», som viste hvor mange kvinner som er misfornøyde med hvordan underlivene deres ser ut. Og det syntes jeg bare hørtes så utrolig trist ut, sier Becker og fortsetter:

– På denne tiden skulle jeg i gang med masterprosjektet mitt i visuell kommunikasjon. Jeg bestemte meg derfor for å lage en bok fylt med forskjellige vaginaer, for å vise at alle er forskjellige.

De samme illustrasjonene trykket hun også på et par T-skjorter.

– I begynnelsen solgte jeg bare et par av de på Facebook. Men etter hvert så samboeren min at etterspørselen ble større og større, og plutselig en dag spurte han meg om vi ikke bare skulle satse på dette. Og det gjorde vi, noe jeg er utrolig glad for i dag.

– Litt skummelt

I mai åpnet de to samboerne dørene til sin aller første butikk.

– Vi har allerede skrevet kontrakt for et helt år her. Det er først og fremst utrolig gøy, men så klart litt skummelt også, sier Becker.

Hun legger ikke skjul på at det har vært noen nervepirrende dager i forkant av åpningen.

– Jeg var litt redd for at ingen skulle møte opp på åpningsdagen. Men da vi lukket opp dørene den onsdagen så sto det allerede folk i kø utenfor her.

Det hele var litt uvirkelig. Jeg har nok enda ikke helt skjønt at vi faktisk har fått dette til.

– Kanskje ikke for alle

I butikken i Nikolaikirkeallmenningen henger plaggene med vagina- og pikk-trykk på rekke og rad. De er alle illustrert av butikkeieren selv.

– Kundene blir ofte overrasket over at det er jeg som har laget alt her inne, som også står og selger. Men det gir meg jo også en mulighet til å fortelle litt om historien bak hver enkelt illustrasjon, noe som er utrolig gøy, sier Becker.

Selv om det hele begynte med illustrasjoner av ulike vaginaer, har hun nå utvidet til en rekke andre motiver og fraser.

– De aller fleste illustrasjonene har jeg laget for å vise en eller annen form for mangfold. Men noen av bildene mine er også bare laget for gøy, i håp om at andre skal bli glade av å se på dem.

Foreløpig synes Becker det virker som at de aller fleste kundene er positive til illustrasjonene. Men, hun har også forståelse for at denne typen kunst ikke er for alle, og at noen kan se den som noe vågal.

– Jeg hadde et litt eldre ektepar som kom innom butikken en dag, og de måtte innrømme at denne type kunst ikke var noe for dem. Og det er selvsagt også helt greit.

– Men alt i alt har tilbakemeldingene vært helt fantastiske, så det setter jeg stor pris på.