Nede i byen regner det, men på Fløyens topp daler det hvite snøfnugg.

Snøen er til stor fornøyelse for førskolebarn ved Eventus Tiriltoppen barnehage som tripper av Fløibanen og blir ønsket velkommen av selveste Juleskogdronningen, Ingvild Berentsen Jarnæs.

Jarnæs er aktivitetsleder ved Fløibanen AS, men har fått tittelen Juleskogdronning i forbindelse med den noe annerledes adventskalenderen som nå har startet på Fløyen.

83 sendte søknad

– Hver dag frem til julaften skal et tre pyntes her på Fløyen, i det vi har valgt å kalle Juleskogen. Ønsket vårt var å lage en miljøvennlig og bærekraftig adventskalender, som retter oppmerksomheten mot det å være kreativ og gjøre noe for miljøet, sier Jarnæs og forteller at det har vært stor interesse for å ta del i prosjektet.

– Vi har mottatt 83 søknader fra skoler, barnehager og organisasjoner, og har plukket ut 24 stykker som vi synes viste ekstra kreativitet og engasjement for naturen og adventskalenderen. Det kommer faktisk en skoleklasse helt fra Voss for å pynte, men det er Eventus Tiriltoppen som har fått æren av å starte.

Saken fortsetter under bildet.

– Midt i blinken for oss

Nærmere 30 spente førskolebarn kommer frem til Juleskogen og finner frem til treet merket Eventus Tiriltoppen.

Alle er de ivrige på å pynte, og stolte over at de har vært med å lage pynten selv.

– Som en friluftsbarnehage med fokus på natur og miljø, var dette prosjektet midt i blinken for oss. Barna har vært flere ganger på Fløyen tidligere også, sier pedagogisk leder Frank Røttingen (29) og deler ut dekorasjonene til de ivrige førskolebarna.

At det å ta vare på naturen er noe som er blitt pratet om i barnehagen, kommer klart frem når BA spør Emma Sundseth Johansen (5) om hvorfor hun ikke pynter med «vanlig julepynt».

– Naturen tåler ikke plastikk. Så vi pynter med ting som kommer fra naturen, forklarer femåringen og henter opp en treskive som hun har malt på.

– På den måten blir naturen og dens innbyggere veldig glade. Vi har mange ekorn her på Fløyen, som nok blir nysgjerrige på julepynten. Da er det bra at det er ting som treskiver og kongler som henter på trærne, og ikke noe som er laget av plastikk de kan få ta i, sier Juleskogdronningen Jarnæs.

Saken fortsetter under bildet.

Strålende fornøyd

– Det blir veldig fint, sier Jakob Sætre Otterkred og smiler fornøyd i det han henger opp en hjemmelaget, malt kongle på treet.

Jarnæs er i likhet med femåringene strålende fornøyd med hvordan det første av de 24 trærne i Juleskogen ble pyntet.

– Vi på Fløyen har vært så spente og gledet oss til Tiriltoppen skulle komme. Deres tre ble utrolig flott, sier Juleskogdronningen og legger til.

– Nå er jeg spent på hvordan de andre trærne vil bli pyntet. Vi har fått mange kreative søknader, så jeg er sikker på at det blir veldig bra.

– Hva skal dere gjøre med all pynten når julen er over?

– Juleskogen sine pyntede trær vil bli stående helt til nyttårsaften, og etter det må vi finn en bærekraftig løsning på hva vi gjør med pynten. Den skal i hvert fall ikke kastes, forsikrer Jarnæs.

.